Zalig visrestaurant: Bar Bulot, de pop-up van Gert De Mangeleer
Restaurant

Zalig visrestaurant: Bar Bulot, de pop-up van Gert De Mangeleer

Precies een week geleden was ik te gast bij Bar Bulot, de allernieuwste popup-bar van sterrenchefkok Gert De Mangeleer en Joachim Boudens in de oude locatie van L.E.S.S. (voordien zelfs de eerste locatie van Hertog Jan) op de Torhoutsesteenweg in Sint-Michiels. De avond was bedoeld als een try out en Gert stond samen met chef Pieter Lefevere zelf achter het fornuis om de genodigden de “Best seafood in town” te serveren.

Eerlijk: Gert stond redelijk gespannen. Een nieuw (tijdelijk) concept in de markt zetten, al bij al redelijk laagdrempelig, maar met topproducten uit de zee in een zeer pure vorm, met de focus op kwaliteit en smaak, heel veel smaak, en dan nog eens voor best een grote groep… het zweet parelde echt op de topchef z’n voorhoofd. Het was dan ook een warme zomeravond.

Maar Gert bewees natuurlijk opnieuw dat hij een absolute wereldtopper is. Wanneer de franjes van de drie sterrenkeuken (met een gigantische keukenbrigade aan je zijde) wegvallen dan moet je nog veel harder bewijzen dat je het metier tot in de details in de vingers hebt. Niet dat iemand er ooit aan twijfelt, maar  soit, hij deed het toch maar weer. Met de zalige muziek van Buscemi, zo’n beetje de vaste huis-DJ van Hertog Jan, op feestelijke momenten, en de heerlijke temperaturen was het zalig vertoeven op het terras van deze tijdelijke pop-up.

De Billecart-Salmon (sowieso al één van mijn favoriete champagnes) smaakte fantastisch bij al dat lekkers uit de zee. Het werd echt een geweldig feest. De wulken met zsechuan peper smaakten zoals je ze enkel bij Hakkasan in London zou krijgen. Bij de perfecte gefrituurde calameres kregen we een zalige huisgemaakte tartaar. De garnaalkroketjes waren wow. De halve kreeften kregen een licht Indisch smakende tomatensaus, en de dorade was gevuld met de beste smeulende verse kruiden en de opgelegde citroentjes erbij maakten het helemaal af. Dat alles krijg je geserveerd met wat lekker brood en boter bij. Meer moet dat niet zijn. Puur, puur, puur, en allemaal smaakbommen. Ook al hadden we echt geen honger meer, we deelden toch een frambozentaartje en dat was ook perfect als afsluiter.

Zalig visrestaurant: Bar Bulot, de pop-up van Gert De Mangeleer
Zalig visrestaurant: Bar Bulot, de pop-up van Gert De Mangeleer
Zalig visrestaurant: Bar Bulot, de pop-up van Gert De Mangeleer
Zalig visrestaurant: Bar Bulot, de pop-up van Gert De Mangeleer
Zalig visrestaurant: Bar Bulot, de pop-up van Gert De Mangeleer

Tot eind september kan je terecht in Bar Bulot in Brugge. Elke dag behalve zondag en maandag, telkens vanaf 17 uur. Gastheer Maxime Depreitere en chef Pieter Lefevere zullen je op het zonnige terras of in het sfeervol ingerichte pop interieur warm ontvangen! Geniet ervan want dit is echt La Douce France in eigen land, aan zeer aanvaardbare prijzen op de koop toe!

Wil je zelf deze pop-up gaan uittesten? Goed nieuws, want dankzij onze fijne band met Gert en Joachim mogen we hier op Would Be Chef een etentje weggeven voor twee personen. Wat kun je winnen? Een uitgebreid sharing menu voor 2 personen! Met 2 glazen champagne, een lekkere fles wijn, water en koffie inbegrepen! Inschrijven kan je hier doen.

https://wouldbechef.be/wedstrijd/win-een-diner-voor-2-bij-bar-bulot/

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

De Juwelier Amsterdam Sven Ornelis Would Be Chef3

De Juwelier: Franse keuken in Amsterdam

Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ‘t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer

Taco Mendez

De spannendste pop-up in Barcelona: Taco Mendez

Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Dit nieuwe restaurant in Barcelona is thé place to be!

Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Topgastronomie in Tenerife: M.B.

Toen ik gevraagd werd om op 21 juli te gaan DJ’n voor een paar honderd Belgen in Tenerife had ik er meteen zin in. Ik was nog nooit op “het eiland van de eeuwige lente” geweest en dus vond ik het een mooie aanleiding om daar eens verandering in te brengen … Lees meer

Le Grand Hôtel du Lion D'Or: klassieker in de Loire

Le Grand Hôtel du Lion D’Or: klassieker in de Loire

Drie jaar geleden, tijdens de eerste covid-zomer reed ik helemaal alleen met de auto naar Spanje, om enkele spullen op te halen die naar ons nieuwe huis moesten komen, enkele schilderijen, een beeld, een tafeltje en vier stoelen voor op ons terras … Lees meer

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder … Lees meer

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy

Wout Bru is een geweldige chef. Daar bestaat geen discussie over. Ik heb de voorbije twintig jaar meer dan één keer fantastisch mogen eten aan verschillende van zijn tafels op verschillende locaties, en elke keer was het top … Lees meer

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

La Petite Colombe: een indrukwekkend restaurant

Save the best for last, zeggen ze altijd. Voor de laatste avond van onze vakantie in het zalige Zuid-Afrika hadden we nog geen restaurant geboekt. Ik wou eerst eens kijken of er een restaurant in ons hotel Delaire Graff zo lekker was dat we er een tweede keer zouden gaan eten, of misschien wilden we wel last minute een restaurantje boeken dat we op onze wandelingen in Stellenbosch waren tegengekomen … Lees meer