Zalig visrestaurant: Bar Bulot, de pop-up van Gert De Mangeleer

Precies een week geleden was ik te gast bij Bar Bulot, de allernieuwste popup-bar van sterrenchefkok Gert De Mangeleer en Joachim Boudens in de oude locatie van L.E.S.S. (voordien zelfs de eerste locatie van Hertog Jan) op de Torhoutsesteenweg in Sint-Michiels. De avond was bedoeld als een try out en Gert stond samen met chef Pieter Lefevere zelf achter het fornuis om de genodigden de “Best seafood in town” te serveren.

Eerlijk: Gert stond redelijk gespannen. Een nieuw (tijdelijk) concept in de markt zetten, al bij al redelijk laagdrempelig, maar met topproducten uit de zee in een zeer pure vorm, met de focus op kwaliteit en smaak, heel veel smaak, en dan nog eens voor best een grote groep… het zweet parelde echt op de topchef z’n voorhoofd. Het was dan ook een warme zomeravond.

Maar Gert bewees natuurlijk opnieuw dat hij een absolute wereldtopper is. Wanneer de franjes van de drie sterrenkeuken (met een gigantische keukenbrigade aan je zijde) wegvallen dan moet je nog veel harder bewijzen dat je het metier tot in de details in de vingers hebt. Niet dat iemand er ooit aan twijfelt, maar  soit, hij deed het toch maar weer. Met de zalige muziek van Buscemi, zo’n beetje de vaste huis-DJ van Hertog Jan, op feestelijke momenten, en de heerlijke temperaturen was het zalig vertoeven op het terras van deze tijdelijke pop-up.

De Billecart-Salmon (sowieso al één van mijn favoriete champagnes) smaakte fantastisch bij al dat lekkers uit de zee. Het werd echt een geweldig feest. De wulken met zsechuan peper smaakten zoals je ze enkel bij Hakkasan in London zou krijgen. Bij de perfecte gefrituurde calameres kregen we een zalige huisgemaakte tartaar. De garnaalkroketjes waren wow. De halve kreeften kregen een licht Indisch smakende tomatensaus, en de dorade was gevuld met de beste smeulende verse kruiden en de opgelegde citroentjes erbij maakten het helemaal af. Dat alles krijg je geserveerd met wat lekker brood en boter bij. Meer moet dat niet zijn. Puur, puur, puur, en allemaal smaakbommen. Ook al hadden we echt geen honger meer, we deelden toch een frambozentaartje en dat was ook perfect als afsluiter.

Tot eind september kan je terecht in Bar Bulot in Brugge. Elke dag behalve zondag en maandag, telkens vanaf 17 uur. Gastheer Maxime Depreitere en chef Pieter Lefevere zullen je op het zonnige terras of in het sfeervol ingerichte pop interieur warm ontvangen! Geniet ervan want dit is echt La Douce France in eigen land, aan zeer aanvaardbare prijzen op de koop toe!

Wil je zelf deze pop-up gaan uittesten? Goed nieuws, want dankzij onze fijne band met Gert en Joachim mogen we hier op Would Be Chef een etentje weggeven voor twee personen. Wat kun je winnen? Een uitgebreid sharing menu voor 2 personen! Met 2 glazen champagne, een lekkere fles wijn, water en koffie inbegrepen! Inschrijven kan je hier doen.