Zalig visrestaurant: Bar Bulot, de pop-up van Gert De Mangeleer
Restaurant

Zalig visrestaurant: Bar Bulot, de pop-up van Gert De Mangeleer

Precies een week geleden was ik te gast bij Bar Bulot, de allernieuwste popup-bar van sterrenchefkok Gert De Mangeleer en Joachim Boudens in de oude locatie van L.E.S.S. (voordien zelfs de eerste locatie van Hertog Jan) op de Torhoutsesteenweg in Sint-Michiels. De avond was bedoeld als een try out en Gert stond samen met chef Pieter Lefevere zelf achter het fornuis om de genodigden de “Best seafood in town” te serveren.

Eerlijk: Gert stond redelijk gespannen. Een nieuw (tijdelijk) concept in de markt zetten, al bij al redelijk laagdrempelig, maar met topproducten uit de zee in een zeer pure vorm, met de focus op kwaliteit en smaak, heel veel smaak, en dan nog eens voor best een grote groep… het zweet parelde echt op de topchef z’n voorhoofd. Het was dan ook een warme zomeravond.

Maar Gert bewees natuurlijk opnieuw dat hij een absolute wereldtopper is. Wanneer de franjes van de drie sterrenkeuken (met een gigantische keukenbrigade aan je zijde) wegvallen dan moet je nog veel harder bewijzen dat je het metier tot in de details in de vingers hebt. Niet dat iemand er ooit aan twijfelt, maar  soit, hij deed het toch maar weer. Met de zalige muziek van Buscemi, zo’n beetje de vaste huis-DJ van Hertog Jan, op feestelijke momenten, en de heerlijke temperaturen was het zalig vertoeven op het terras van deze tijdelijke pop-up.

De Billecart-Salmon (sowieso al één van mijn favoriete champagnes) smaakte fantastisch bij al dat lekkers uit de zee. Het werd echt een geweldig feest. De wulken met zsechuan peper smaakten zoals je ze enkel bij Hakkasan in London zou krijgen. Bij de perfecte gefrituurde calameres kregen we een zalige huisgemaakte tartaar. De garnaalkroketjes waren wow. De halve kreeften kregen een licht Indisch smakende tomatensaus, en de dorade was gevuld met de beste smeulende verse kruiden en de opgelegde citroentjes erbij maakten het helemaal af. Dat alles krijg je geserveerd met wat lekker brood en boter bij. Meer moet dat niet zijn. Puur, puur, puur, en allemaal smaakbommen. Ook al hadden we echt geen honger meer, we deelden toch een frambozentaartje en dat was ook perfect als afsluiter.

Zalig visrestaurant: Bar Bulot, de pop-up van Gert De Mangeleer
Zalig visrestaurant: Bar Bulot, de pop-up van Gert De Mangeleer
Zalig visrestaurant: Bar Bulot, de pop-up van Gert De Mangeleer
Zalig visrestaurant: Bar Bulot, de pop-up van Gert De Mangeleer
Zalig visrestaurant: Bar Bulot, de pop-up van Gert De Mangeleer

Tot eind september kan je terecht in Bar Bulot in Brugge. Elke dag behalve zondag en maandag, telkens vanaf 17 uur. Gastheer Maxime Depreitere en chef Pieter Lefevere zullen je op het zonnige terras of in het sfeervol ingerichte pop interieur warm ontvangen! Geniet ervan want dit is echt La Douce France in eigen land, aan zeer aanvaardbare prijzen op de koop toe!

Wil je zelf deze pop-up gaan uittesten? Goed nieuws, want dankzij onze fijne band met Gert en Joachim mogen we hier op Would Be Chef een etentje weggeven voor twee personen. Wat kun je winnen? Een uitgebreid sharing menu voor 2 personen! Met 2 glazen champagne, een lekkere fles wijn, water en koffie inbegrepen! Inschrijven kan je hier doen.

https://wouldbechef.be/wedstrijd/win-een-diner-voor-2-bij-bar-bulot/

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

paco-jul-22-88

Paco Meralgo

Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer

Soluna2

Soluna

Wat een luxe: een top Japanner in je eigen straat hebben. Chef Teppei Nii is geboren in Osaka, in Japan. Acht jaar lang was hij de rechterhand van Hideki Matsuhisa in Koy Shunka, en daarvoor had hij de Franse keuken bestudeerd in Japan en in Nice … Lees meer

Compartir

Compartir, het tweede restaurant van de chefs van Disfrutar

Het is een absoluut feest om in Disfrutar te mogen dineren, in 2024 uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Maar wel zeer moeilijk, om niet te zeggen bijna onmogelijk, om er nog eens een tafeltje te pakken te krijgen … Lees meer

Albe3

Albe Barcelona

Ik vind het plezant wanneer de typische tapasformule eens anders wordt aangepakt. Bij Albé zie en proef je een mooie Libanese versie van de klassieke tapaskeuken … Lees meer

Inter Scaldes Kruiningen Nederland Sven Ornelis Would Be Chef4

Inter Scaldes: was een topper, en is het nog steeds!

Er zijn plekken die je bijblijven. Niet alleen omdat het eten er onwaarschijnlijk goed is, maar omdat alles – van de ontvangst tot het laatste slokje wijn – klopt … Lees meer

Humus & Hortense Brussel Would Be Chef Sven Ornelis6

Humus × Hortense, waar ik vis noch vlees mis

Humus x Hortense in Brussel blijft voor mij één van de mooiste culinaire ervaringen in ons land. Wat deze plek zo bijzonder maakt? Het is 100% plant-based – en dat vind ik niet alleen gedurfd, maar ook ongelooflijk inspirerend … Lees meer

La Xarxa

La Xarxa, moderne tapas in Barcelona

La Xarxa kun je vinden op een pleintje aan de best drukke Via Augusta. Vroeger zat hier een ander restaurant waar we ook fan van waren om een erg grappige reden … Lees meer

IMG_2941 2

Parking Pizza, niks snob maar zeer lekker

Wat zijn we blij met deze hippe en lekkere pizzatent vlakbij onze flat. Niks is chique aan dit restaurant dat in 1995 is gestart, maar dit is wel al eventjes the place to be voor vooral jonge mensen … Lees meer