Dank je wel! Afscheid van een fantastische collega...
Nieuws

Dank je wel! Afscheid van een fantastische collega…

Gisteren was best een emotionele dag op de radio. Tijdens de avondspits van Joe, bij mijn collega’s Raf en Rani, heeft Maite Goossens voor de allerlaatste keer het nieuws voorgelezen. Maite gaat binnen DPG andere oorden opzoeken, ze gaat zich mee ontfermen over de podcasts.

Maite heeft zelf niet zo heel lang geleden een indrukwekkende podcast reeks gemaakt. Een podcast die ontzettend bij me binnen is gekomen. Jarenlang was Maite immers onze ochtend sidekick op Qmusic bij “Deckers & Ornelis”. Tot ze zich plots “anders” en “vervreemd” voelde. In de indrukwekkende podcast reeks van De Morgen Wat is er mis met mij?’ blikt ze samen met haar psychiater terug op die periode. Moet je echt eens beluisteren. Je wordt er echt stil van. En nu gaat Maite dus nog meer podcasts maken en andere makers begeleiden. Ze gaat dat zondermeer fantastisch doen, zoals ze alles fantastisch doet, maar we gaan haar wel heel hard missen bij Joe.

Zo’n 20 jaar is Maite een van de meest gewaardeerde collega’s die ik ooit had. Ze heeft misschien wel de mooiste nieuwsstem van Vlaanderen, is ontzettend empatisch, zal nooit een fout woord over iemand zeggen, en staat mensen altijd bij met raad en daad. Een klasse dame die altijd het beste met de mensen voorheeft, en die op een discrete manier iedereen altijd zal bijstaan met raad en daad. We hebben zo’n heerlijke jaren gehad samen met Erwin Deckers in de vroege ochtend, waar we echt een topteam waren. Als de tol van het vroege opstaan Maite niet zoveel parten had gespeeld had dat verhaal wellicht nog een heel stuk langer geduurd, want we hadden een super ochtendteam, intussen meer dan 13 jaar geleden.

Naast onze uitstekende professionele samenwerking is Maite ook een vriendin. Niet dat we elkaars deur platlopen, maar we hebben in die twintig jaar toch veel mooie momenten beleefd. Ik nam Maite wel eens mee naar een event, zeker als het culinair getint was, ze is met ons wel eens op citytrip gegaan, en we hebben talrijke kerstavonden samen doorgebracht, dit jaar is dat trouwens weer het plan. We hebben dan ook veel raakvlakken. Haar papa Toon, die een gerenommeerde sportdokter is, heeft me aan het wandelen gezet en me mijn eerste stap schema’s bezorgd. Maite en ik houden ook van exact dezelfde muziek, en daarom voelen we ons allebei zo goed bij Joe. En ze houdt van lekker eten. Eén verschilletje daar wel, Maite is een veel betere bakker dan ik.

Er zijn twee grote taartenbakkers in mijn leven: mijn mama en Maite. Maite bakt elke verjaardag heerlijke taarten, en ze heeft nu alweer beloofd dat zij op kerstavond ook met een pracht exemplaar naar Lochristi zal komen. Eén ding doet ze niet zo ontzettend vaak, vertelde Showbizzbart gisteren bij Raf en Rani, en dat is haar recepten delen. Daarom ben ik zo ontzettend blij dat ze het wel gedaan heeft voor Would Be Chef. Het recept staat in één van mijn kookboeken, maar ook hier op de blog. Het is niet de makkelijkste taart van mijn blog maar ze is gewoonweg fantastisch. Zeker eens proberen.

Het is een afscheid op de werkvloer. Maar uiteraard niet uit elkaars leven, lieve Maite. Er volgt links of rechts nog wel een feestje. En we hebben de 24ste december alvast in de agenda staan. Ik wil je bedanken kanjer voor al die heerlijke jaren. Wanneer je een ochtendshow hebt gedaan weet je wat je aan elkaar hebt. Ik heb toen niet doorgehad hoe zwaar die periode voor je was. Jouw podcast heeft me geleerd dat er zich in de hoofden en in het leven van mensen soms andere zorgen afspelen. Ik vond het een oog- en ooropener. Maar dat ik je altijd ontzettend gewaard heb, dat weet je. Je barst van het talent, en je bent één van de meest attente en zorgzame mensen die ik ken. Het ga je goed in je nieuwe job, merci voor alles, en een grote knuffel!

Dit is trouwens het recept van Maite!

Maite's mystery cake
Recept

Maite’s mystery cake

Dit is geen recept van mezelf, maar wel één van de beste taartenbakster onder m’n vrienden: Maite Goossens. In de beginjaren van Q-music was Maite de vaste nieuwsstem in de ochtendshow “Deckers en Ornelis” en sinds die dag is ze een superlieve vriendin gebleven. Vandaag is Maite een zeer gewaardeerde collega bij Joe … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer