Dank je wel! Afscheid van een fantastische collega...
Nieuws

Dank je wel! Afscheid van een fantastische collega…

Gisteren was best een emotionele dag op de radio. Tijdens de avondspits van Joe, bij mijn collega’s Raf en Rani, heeft Maite Goossens voor de allerlaatste keer het nieuws voorgelezen. Maite gaat binnen DPG andere oorden opzoeken, ze gaat zich mee ontfermen over de podcasts.

Maite heeft zelf niet zo heel lang geleden een indrukwekkende podcast reeks gemaakt. Een podcast die ontzettend bij me binnen is gekomen. Jarenlang was Maite immers onze ochtend sidekick op Qmusic bij “Deckers & Ornelis”. Tot ze zich plots “anders” en “vervreemd” voelde. In de indrukwekkende podcast reeks van De Morgen Wat is er mis met mij?’ blikt ze samen met haar psychiater terug op die periode. Moet je echt eens beluisteren. Je wordt er echt stil van. En nu gaat Maite dus nog meer podcasts maken en andere makers begeleiden. Ze gaat dat zondermeer fantastisch doen, zoals ze alles fantastisch doet, maar we gaan haar wel heel hard missen bij Joe.

Zo’n 20 jaar is Maite een van de meest gewaardeerde collega’s die ik ooit had. Ze heeft misschien wel de mooiste nieuwsstem van Vlaanderen, is ontzettend empatisch, zal nooit een fout woord over iemand zeggen, en staat mensen altijd bij met raad en daad. Een klasse dame die altijd het beste met de mensen voorheeft, en die op een discrete manier iedereen altijd zal bijstaan met raad en daad. We hebben zo’n heerlijke jaren gehad samen met Erwin Deckers in de vroege ochtend, waar we echt een topteam waren. Als de tol van het vroege opstaan Maite niet zoveel parten had gespeeld had dat verhaal wellicht nog een heel stuk langer geduurd, want we hadden een super ochtendteam, intussen meer dan 13 jaar geleden.

Naast onze uitstekende professionele samenwerking is Maite ook een vriendin. Niet dat we elkaars deur platlopen, maar we hebben in die twintig jaar toch veel mooie momenten beleefd. Ik nam Maite wel eens mee naar een event, zeker als het culinair getint was, ze is met ons wel eens op citytrip gegaan, en we hebben talrijke kerstavonden samen doorgebracht, dit jaar is dat trouwens weer het plan. We hebben dan ook veel raakvlakken. Haar papa Toon, die een gerenommeerde sportdokter is, heeft me aan het wandelen gezet en me mijn eerste stap schema’s bezorgd. Maite en ik houden ook van exact dezelfde muziek, en daarom voelen we ons allebei zo goed bij Joe. En ze houdt van lekker eten. Eén verschilletje daar wel, Maite is een veel betere bakker dan ik.

Er zijn twee grote taartenbakkers in mijn leven: mijn mama en Maite. Maite bakt elke verjaardag heerlijke taarten, en ze heeft nu alweer beloofd dat zij op kerstavond ook met een pracht exemplaar naar Lochristi zal komen. Eén ding doet ze niet zo ontzettend vaak, vertelde Showbizzbart gisteren bij Raf en Rani, en dat is haar recepten delen. Daarom ben ik zo ontzettend blij dat ze het wel gedaan heeft voor Would Be Chef. Het recept staat in één van mijn kookboeken, maar ook hier op de blog. Het is niet de makkelijkste taart van mijn blog maar ze is gewoonweg fantastisch. Zeker eens proberen.

Het is een afscheid op de werkvloer. Maar uiteraard niet uit elkaars leven, lieve Maite. Er volgt links of rechts nog wel een feestje. En we hebben de 24ste december alvast in de agenda staan. Ik wil je bedanken kanjer voor al die heerlijke jaren. Wanneer je een ochtendshow hebt gedaan weet je wat je aan elkaar hebt. Ik heb toen niet doorgehad hoe zwaar die periode voor je was. Jouw podcast heeft me geleerd dat er zich in de hoofden en in het leven van mensen soms andere zorgen afspelen. Ik vond het een oog- en ooropener. Maar dat ik je altijd ontzettend gewaard heb, dat weet je. Je barst van het talent, en je bent één van de meest attente en zorgzame mensen die ik ken. Het ga je goed in je nieuwe job, merci voor alles, en een grote knuffel!

Dit is trouwens het recept van Maite!

Maite's mystery cake
Recept

Maite’s mystery cake

Dit is geen recept van mezelf, maar wel één van de beste taartenbakster onder m’n vrienden: Maite Goossens. In de beginjaren van Q-music was Maite de vaste nieuwsstem in de ochtendshow “Deckers en Ornelis” en sinds die dag is ze een superlieve vriendin gebleven. Vandaag is Maite een zeer gewaardeerde collega bij Joe … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer