Dank je wel! Afscheid van een fantastische collega…

Gisteren was best een emotionele dag op de radio. Tijdens de avondspits van Joe, bij mijn collega’s Raf en Rani, heeft Maite Goossens voor de allerlaatste keer het nieuws voorgelezen. Maite gaat binnen DPG andere oorden opzoeken, ze gaat zich mee ontfermen over de podcasts.

Maite heeft zelf niet zo heel lang geleden een indrukwekkende podcast reeks gemaakt. Een podcast die ontzettend bij me binnen is gekomen. Jarenlang was Maite immers onze ochtend sidekick op Qmusic bij “Deckers & Ornelis”. Tot ze zich plots “anders” en “vervreemd” voelde. In de indrukwekkende podcast reeks van De Morgen Wat is er mis met mij?’ blikt ze samen met haar psychiater terug op die periode. Moet je echt eens beluisteren. Je wordt er echt stil van. En nu gaat Maite dus nog meer podcasts maken en andere makers begeleiden. Ze gaat dat zondermeer fantastisch doen, zoals ze alles fantastisch doet, maar we gaan haar wel heel hard missen bij Joe.

Zo’n 20 jaar is Maite een van de meest gewaardeerde collega’s die ik ooit had. Ze heeft misschien wel de mooiste nieuwsstem van Vlaanderen, is ontzettend empatisch, zal nooit een fout woord over iemand zeggen, en staat mensen altijd bij met raad en daad. Een klasse dame die altijd het beste met de mensen voorheeft, en die op een discrete manier iedereen altijd zal bijstaan met raad en daad. We hebben zo’n heerlijke jaren gehad samen met Erwin Deckers in de vroege ochtend, waar we echt een topteam waren. Als de tol van het vroege opstaan Maite niet zoveel parten had gespeeld had dat verhaal wellicht nog een heel stuk langer geduurd, want we hadden een super ochtendteam, intussen meer dan 13 jaar geleden.

Naast onze uitstekende professionele samenwerking is Maite ook een vriendin. Niet dat we elkaars deur platlopen, maar we hebben in die twintig jaar toch veel mooie momenten beleefd. Ik nam Maite wel eens mee naar een event, zeker als het culinair getint was, ze is met ons wel eens op citytrip gegaan, en we hebben talrijke kerstavonden samen doorgebracht, dit jaar is dat trouwens weer het plan. We hebben dan ook veel raakvlakken. Haar papa Toon, die een gerenommeerde sportdokter is, heeft me aan het wandelen gezet en me mijn eerste stap schema’s bezorgd. Maite en ik houden ook van exact dezelfde muziek, en daarom voelen we ons allebei zo goed bij Joe. En ze houdt van lekker eten. Eén verschilletje daar wel, Maite is een veel betere bakker dan ik.

Er zijn twee grote taartenbakkers in mijn leven: mijn mama en Maite. Maite bakt elke verjaardag heerlijke taarten, en ze heeft nu alweer beloofd dat zij op kerstavond ook met een pracht exemplaar naar Lochristi zal komen. Eén ding doet ze niet zo ontzettend vaak, vertelde Showbizzbart gisteren bij Raf en Rani, en dat is haar recepten delen. Daarom ben ik zo ontzettend blij dat ze het wel gedaan heeft voor Would Be Chef. Het recept staat in één van mijn kookboeken, maar ook hier op de blog. Het is niet de makkelijkste taart van mijn blog maar ze is gewoonweg fantastisch. Zeker eens proberen.

Het is een afscheid op de werkvloer. Maar uiteraard niet uit elkaars leven, lieve Maite. Er volgt links of rechts nog wel een feestje. En we hebben de 24ste december alvast in de agenda staan. Ik wil je bedanken kanjer voor al die heerlijke jaren. Wanneer je een ochtendshow hebt gedaan weet je wat je aan elkaar hebt. Ik heb toen niet doorgehad hoe zwaar die periode voor je was. Jouw podcast heeft me geleerd dat er zich in de hoofden en in het leven van mensen soms andere zorgen afspelen. Ik vond het een oog- en ooropener. Maar dat ik je altijd ontzettend gewaard heb, dat weet je. Je barst van het talent, en je bent één van de meest attente en zorgzame mensen die ik ken. Het ga je goed in je nieuwe job, merci voor alles, en een grote knuffel!

 

Dit is trouwens het recept van Maite!