Dank je wel! Afscheid van een fantastische collega...
Nieuws

Dank je wel! Afscheid van een fantastische collega…

Gisteren was best een emotionele dag op de radio. Tijdens de avondspits van Joe, bij mijn collega’s Raf en Rani, heeft Maite Goossens voor de allerlaatste keer het nieuws voorgelezen. Maite gaat binnen DPG andere oorden opzoeken, ze gaat zich mee ontfermen over de podcasts.

Maite heeft zelf niet zo heel lang geleden een indrukwekkende podcast reeks gemaakt. Een podcast die ontzettend bij me binnen is gekomen. Jarenlang was Maite immers onze ochtend sidekick op Qmusic bij “Deckers & Ornelis”. Tot ze zich plots “anders” en “vervreemd” voelde. In de indrukwekkende podcast reeks van De Morgen Wat is er mis met mij?’ blikt ze samen met haar psychiater terug op die periode. Moet je echt eens beluisteren. Je wordt er echt stil van. En nu gaat Maite dus nog meer podcasts maken en andere makers begeleiden. Ze gaat dat zondermeer fantastisch doen, zoals ze alles fantastisch doet, maar we gaan haar wel heel hard missen bij Joe.

Zo’n 20 jaar is Maite een van de meest gewaardeerde collega’s die ik ooit had. Ze heeft misschien wel de mooiste nieuwsstem van Vlaanderen, is ontzettend empatisch, zal nooit een fout woord over iemand zeggen, en staat mensen altijd bij met raad en daad. Een klasse dame die altijd het beste met de mensen voorheeft, en die op een discrete manier iedereen altijd zal bijstaan met raad en daad. We hebben zo’n heerlijke jaren gehad samen met Erwin Deckers in de vroege ochtend, waar we echt een topteam waren. Als de tol van het vroege opstaan Maite niet zoveel parten had gespeeld had dat verhaal wellicht nog een heel stuk langer geduurd, want we hadden een super ochtendteam, intussen meer dan 13 jaar geleden.

Naast onze uitstekende professionele samenwerking is Maite ook een vriendin. Niet dat we elkaars deur platlopen, maar we hebben in die twintig jaar toch veel mooie momenten beleefd. Ik nam Maite wel eens mee naar een event, zeker als het culinair getint was, ze is met ons wel eens op citytrip gegaan, en we hebben talrijke kerstavonden samen doorgebracht, dit jaar is dat trouwens weer het plan. We hebben dan ook veel raakvlakken. Haar papa Toon, die een gerenommeerde sportdokter is, heeft me aan het wandelen gezet en me mijn eerste stap schema’s bezorgd. Maite en ik houden ook van exact dezelfde muziek, en daarom voelen we ons allebei zo goed bij Joe. En ze houdt van lekker eten. Eén verschilletje daar wel, Maite is een veel betere bakker dan ik.

Er zijn twee grote taartenbakkers in mijn leven: mijn mama en Maite. Maite bakt elke verjaardag heerlijke taarten, en ze heeft nu alweer beloofd dat zij op kerstavond ook met een pracht exemplaar naar Lochristi zal komen. Eén ding doet ze niet zo ontzettend vaak, vertelde Showbizzbart gisteren bij Raf en Rani, en dat is haar recepten delen. Daarom ben ik zo ontzettend blij dat ze het wel gedaan heeft voor Would Be Chef. Het recept staat in één van mijn kookboeken, maar ook hier op de blog. Het is niet de makkelijkste taart van mijn blog maar ze is gewoonweg fantastisch. Zeker eens proberen.

Het is een afscheid op de werkvloer. Maar uiteraard niet uit elkaars leven, lieve Maite. Er volgt links of rechts nog wel een feestje. En we hebben de 24ste december alvast in de agenda staan. Ik wil je bedanken kanjer voor al die heerlijke jaren. Wanneer je een ochtendshow hebt gedaan weet je wat je aan elkaar hebt. Ik heb toen niet doorgehad hoe zwaar die periode voor je was. Jouw podcast heeft me geleerd dat er zich in de hoofden en in het leven van mensen soms andere zorgen afspelen. Ik vond het een oog- en ooropener. Maar dat ik je altijd ontzettend gewaard heb, dat weet je. Je barst van het talent, en je bent één van de meest attente en zorgzame mensen die ik ken. Het ga je goed in je nieuwe job, merci voor alles, en een grote knuffel!

Dit is trouwens het recept van Maite!

Maite's mystery cake
Recept

Maite’s mystery cake

Dit is geen recept van mezelf, maar wel één van de beste taartenbakster onder m’n vrienden: Maite Goossens. In de beginjaren van Q-music was Maite de vaste nieuwsstem in de ochtendshow “Deckers en Ornelis” en sinds die dag is ze een superlieve vriendin gebleven. Vandaag is Maite een zeer gewaardeerde collega bij Joe … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer