De beste raad voor iedereen die vreest dat hij te dik wordt tijdens de feesten!
Nieuws

De beste raad voor iedereen die vreest dat hij te dik wordt tijdens de feesten!

Gisteren lekker gegeten? Gefrituurde hapjes? Kalkoen? Kroketjes? Gourmet? Kerststronk daarna? Of ijstaart? Pralines bij de koffie? Was er lekker veel drank bij? En weet je dat je (net als ik) zo iemand bent die dat meteen bekoopt wanneer je op de weegschaal gaat staan? Herkenbaar! Het hoort bij de kerstdagen. Moeders en oma’s die nog een keertje extra kroketjes op je bord scheppen. Je kunt gewoon niet neen zeggen wanneer het feest zo gezellig is. Het is ook maar één keer kerstavond.

En toch heb ik één geweldig goede raad voor jullie. En het komt niet eens van mij, maar ik kreeg het toegestuurd door verschillende volgers van Would Be Chef. Toen ik een paar dagen geleden mijn slimme tips op een rij zette over hoe je kunt vermijden dat je te dik wordt tijdens de feestdagen, kreeg ik namelijk van verschillende mensen deze goede raad, deze zeg maar “inspirerende quote”:

je wordt niet dik tussen kerst en nieuwjaar, maar tussen nieuwjaar en kerst

Ik had die tip eigenlijk nog nooit gelezen. Maar toen ik even ging googelen blijkt het een bekende quote te zijn, die zelfs op vele kerstkaartjes en “online tegeltjes” prijkt. Het is dan ook een hele goede. Want de boodschap is duidelijk en klopt. Soms moet je je eens een beetje durven te laten gaan, en al zeker wanneer je gezellig met de familie aan het feesten bent.

Je gewicht zul je vooral onder controle weten te houden, wanneer je niet eventje vlug een crashdieet volgt, maar enkel wanneer je een andere levenshouding aanneemt. Weten waarom je gezond wil zijn is de essentie, en dan lukt het allemaal veel makkelijker. En dat hou je dus enkel vol wanneer je het hele jaar door wat uitkijkt, wat probeert te bewegen en een evenwichtig eetpatroon aan begint te nemen. Die paar kerstkroketten teveel maken op termijn het verschil niet.

Maar dat neemt niet weg dat ik voor de mensen die denken: “OK, kerstavond heb ik nu achter de rug, en dat was een lekker overdadig festijn, maar die feesten die er nu nog aankomen (en dat zijn er nog wel wat) wil ik toch een beetje voorzichtiger aanpakken,” toch nog even mijn andere tips op een rij zet. Je doet er mee wat je wil. Maar vergeet vooral niet te genieten van deze zalige familiedagen.

6 slimme trucs om te feesten en toch niet te verdikken!
Nieuws

6 slimme trucs om te feesten en toch niet te verdikken!

Het zijn weer zalige dagen. Morgen is het kerstavond!!! De komende twee weken gaan we dus weer non-stop feesten. Samen met onze familie en vrienden gaan we lekker eten en drinken, en uitgebreid het leven vieren. Ook voor mij is het een van de mooiste tijden van het jaar! Maar ik moet ook m’n hele leven al op m’n gewicht letten, dus ik ken heel goed de valkuilen van deze periode … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer