De dag gestart met een dikke blunder. En ik bedoelde het zo goed.
Nieuws

De dag gestart met een dikke blunder. En ik bedoelde het zo goed.

Dedju. Verdorie. Ik ben de dag gestart met een flinke blunder. Enfin, gisterenavond sloeg ik de bal al mis. En ik bedoelde het nog zo goed. Ik ben deze week immers een beetje aan het experimenteren met vegan koken. Want ook al ben ik nog altijd een vleeseter, toch wil ik open staan voor alles. En vrienden van me die vegetarisch of zelfs vegan eten, beweren altijd bij hoog en laag dat dat even lekker is, of zelfs lekkerder dan gerechten met vlees. Dat moet ik dan toch eens even testen… denk ik dan. En kijk, dat ben ik deze week dus aan het doen.

Eerder deze week maakte ik een wokschotel met vegetarische kip, mango en witte kool in een pittige Thaise curry. Helemaal lekker! En gisteren maakte ik deze fantastische vegan pasta. Wat hebben we er van genoten. Het was echt lekker. Eerlijk: de vegan mozzarella, daar waren we niet helemaal gek van, vooral omdat die ook niet echt smolt in de pasta. Maar voor de rest: tien op tien. (Lees verder onder de link).

Vegan pasta met ballekes
Recept

Vegan pasta met ballekes

Ik vind het heerlijk om te experimenteren in de keuken. En ook al ben ik nog altijd een vleeseter, ik vind het lekker spannend om ook geregeld vegetarisch te koken. En sinds kort ben ik ook af en toe aan het proberen om vegan te koken. Deze pasta bijvoorbeeld is erg makkelijk te maken en is echt heel lekker … Lees meer

Ik was dan ook ontzettend fier om vandaag aan te kunnen kondigen dat ik mijn eerste 100 procent vegan gerecht bedacht had. En toen kwamen de reacties binnen. Veel felicitaties hoor, van veel volgers die oprecht blij waren dat ik ook open sta voor vegan koken. Maar toen kwamen de eerste voorzichtige opmerkingen, en puntjes van kritiek. Ik heb eigenlijk helemaal niet vegan gekookt. Wel vegetarisch. Maar de ballekes van de vegetarische slager bevatten nog steeds producten van dierlijke oorsprong: eiwit voor zover ik het goed kan inschatten. Dedju. Zonde. En dan doe ik nog eens zo m’n best. Blijven proberen zeker?

Gerelateerde nieuwsberichten

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer

D3235_stuntprijzen_social_1080x1080_ornbe_v2

Wijn Ornelis stopt! Maar dat is geen slecht nieuws…

Ik wil je iets belangrijks vertellen. Misschien was het je al opgevallen dat het de laatste tijd wat stiller was in onze wijnwinkel www.wijnornelis.be Daar hadden we ook een bijzondere reden voor … Lees meer