De dag gestart met een dikke blunder. En ik bedoelde het zo goed.
Nieuws

De dag gestart met een dikke blunder. En ik bedoelde het zo goed.

Dedju. Verdorie. Ik ben de dag gestart met een flinke blunder. Enfin, gisterenavond sloeg ik de bal al mis. En ik bedoelde het nog zo goed. Ik ben deze week immers een beetje aan het experimenteren met vegan koken. Want ook al ben ik nog altijd een vleeseter, toch wil ik open staan voor alles. En vrienden van me die vegetarisch of zelfs vegan eten, beweren altijd bij hoog en laag dat dat even lekker is, of zelfs lekkerder dan gerechten met vlees. Dat moet ik dan toch eens even testen… denk ik dan. En kijk, dat ben ik deze week dus aan het doen.

Eerder deze week maakte ik een wokschotel met vegetarische kip, mango en witte kool in een pittige Thaise curry. Helemaal lekker! En gisteren maakte ik deze fantastische vegan pasta. Wat hebben we er van genoten. Het was echt lekker. Eerlijk: de vegan mozzarella, daar waren we niet helemaal gek van, vooral omdat die ook niet echt smolt in de pasta. Maar voor de rest: tien op tien. (Lees verder onder de link).

Vegan pasta met ballekes
Recept

Vegan pasta met ballekes

Ik vind het heerlijk om te experimenteren in de keuken. En ook al ben ik nog altijd een vleeseter, ik vind het lekker spannend om ook geregeld vegetarisch te koken. En sinds kort ben ik ook af en toe aan het proberen om vegan te koken. Deze pasta bijvoorbeeld is erg makkelijk te maken en is echt heel lekker … Lees meer

Ik was dan ook ontzettend fier om vandaag aan te kunnen kondigen dat ik mijn eerste 100 procent vegan gerecht bedacht had. En toen kwamen de reacties binnen. Veel felicitaties hoor, van veel volgers die oprecht blij waren dat ik ook open sta voor vegan koken. Maar toen kwamen de eerste voorzichtige opmerkingen, en puntjes van kritiek. Ik heb eigenlijk helemaal niet vegan gekookt. Wel vegetarisch. Maar de ballekes van de vegetarische slager bevatten nog steeds producten van dierlijke oorsprong: eiwit voor zover ik het goed kan inschatten. Dedju. Zonde. En dan doe ik nog eens zo m’n best. Blijven proberen zeker?

Gerelateerde nieuwsberichten

Thaise kreeft met noedels

De beste hoofdgerechten voor de feestdagen

Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Bestel Mijn Mama’s Kookboek nu als kerstcadeau voor het te laat is!

Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer

Kun je diabetes vermijden?

Kun je diabetes vermijden?

14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer