De dag gestart met een dikke blunder. En ik bedoelde het zo goed.

Dedju. Verdorie. Ik ben de dag gestart met een flinke blunder. Enfin, gisterenavond sloeg ik de bal al mis. En ik bedoelde het nog zo goed. Ik ben deze week immers een beetje aan het experimenteren met vegan koken. Want ook al ben ik nog altijd een vleeseter, toch wil ik open staan voor alles. En vrienden van me die vegetarisch of zelfs vegan eten, beweren altijd bij hoog en laag dat dat even lekker is, of zelfs lekkerder dan gerechten met vlees. Dat moet ik dan toch eens even testen… denk ik dan. En kijk, dat ben ik deze week dus aan het doen.

Eerder deze week maakte ik een wokschotel met vegetarische kip, mango en witte kool in een pittige Thaise curry. Helemaal lekker! En gisteren maakte ik deze fantastische vegan pasta. Wat hebben we er van genoten. Het was echt lekker. Eerlijk: de vegan mozzarella, daar waren we niet helemaal gek van, vooral omdat die ook niet echt smolt in de pasta. Maar voor de rest: tien op tien. (Lees verder onder de link).

Ik was dan ook ontzettend fier om vandaag aan te kunnen kondigen dat ik mijn eerste 100 procent vegan gerecht bedacht had. En toen kwamen de reacties binnen. Veel felicitaties hoor, van veel volgers die oprecht blij waren dat ik ook open sta voor vegan koken. Maar toen kwamen de eerste voorzichtige opmerkingen, en puntjes van kritiek. Ik heb eigenlijk helemaal niet vegan gekookt. Wel vegetarisch. Maar de ballekes van de vegetarische slager bevatten nog steeds producten van dierlijke oorsprong: eiwit voor zover ik het goed kan inschatten. Dedju. Zonde. En dan doe ik nog eens zo m’n best. Blijven proberen zeker?