Vegan pasta met ballekes
Recept

Vegan pasta met ballekes

Dit heb je nodig 2 personen

  • 200 gram penne van rode linzen
  • 340 gr “Boulettes very chouettes” van de vegetarische slager (of soortgelijke balletjes)
  • 120 gr kerstomaatjes
  • 1 sjalotje
  • 400 gr arrabbiata saus van Bertolli (of een ander merk)
  • Wat vegan mozzarella of parmesan
Vegan pasta met ballekes

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kerstomaatjes en de ballekes in een schotel in de oven voor een kleine tien minuutjes

2 / 6

Snipper een sjalotje in en stoof aan in wat olijfolie

3 / 6

Doe de arrabbiata saus bij de sjalotjes en warm mee op

4 / 6

Kook de penne 7 minuutjes in ruim gezouten water

5 / 6

Meng de balletjes en de kerstomaatjes met de saus en de penne

6 / 6

Werk af met wat vegan kaas

Laat het smaken.

Ik vind het heerlijk om te experimenteren in de keuken. En ook al ben ik nog altijd een vleeseter, ik vind het lekker spannend om ook geregeld vegetarisch te koken. En sinds kort ben ik ook af en toe aan het proberen om vegan te koken. Deze pasta bijvoorbeeld is erg makkelijk te maken en is echt heel lekker! En ja, compleet vegan. Waarom niet?

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kerstomaatjes en de ballekes in een schotel in de oven voor een kleine tien minuutjes
  2. Snipper een sjalotje in en stoof aan in wat olijfolie
  3. Doe de arrabbiata saus bij de sjalotjes en warm mee op
  4. Kook de penne 7 minuutjes in ruim gezouten water
  5. Meng de balletjes en de kerstomaatjes met de saus en de penne
  6. Werk af met wat vegan kaas

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

1,5 euro recept: Gnocchi met pesto van salie en pangratto

1,5 euro recept: Gnocchi met pesto van salie en pangratto

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer

1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum

1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Ken je dat? Van die dagen dat je eigenlijk totaal geen tijd hebt om uitgebreid te koken, maar dat je toch wel zin hebt om een heerlijk gerecht voor je familie op tafel te toveren met enkel lekkere en eerlijke ingrediënten … Lees meer

Courgettini bolognaise met de spiraalsnijder van Kitchenaid #collab

Courgettini bolognaise met de spiraalsnijder van Kitchenaid #collab

Je weet dat ik ambassadeur ben van KitchenAid. Ik gebruik alle toestellen sinds jaar en dag met veel plezier wanneer ik kook of bak. Maar eerlijk is eerlijk, ik was tot nu toe nog niet echt aan de slag gegaan met de handige hulpstukken voor de mixer van KitchenAid waarmee je echt super handige dingen kunt gaan doen … Lees meer

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar

Ik geef het toe, dit is zonder meer een van de meest luxueuze gerechten op Would Be Chef. Maar als je eens groots wil uitpakken, kun je hiermee zalig scoren … Lees meer

Kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje

Kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje

Ik ben een grote liefhebber van kalfsvlees. En zeker in deze Italiaanse bereiding komt het subtiele lekkere kalfsvlees prima tot zijn recht. De citroen, de bouillon, de boter, de peterselie en de kappertjes maken zo’n heerlijke zijdezachte saus … Lees meer

Heerlijke pasta voor noodgevallen

Heerlijke pasta voor noodgevallen

Vrienden die bijna ingesneeuwd raken, een lunch die zo lang duurt dat er ook weer nood aan een soort van avondmaal ontstaat, een aperitiefje waarvan je denkt, kom blijf nu maar zitten voor een plezierige lunch … Lees meer