Je kunt mij tegenwoordig aan de slag zien op njam! met Roger van Damme, in “Van Passie Tot Perfectie” samen met Roger van Damme. In ons gerecht van vorige zaterdag, de gestoomde zalm met witloof, wakamé en radijs, gebruikten we wat citroensap. Roger vroeg me of ik de truc kende om meer sap uit een citroen te halen. En hij vertelde me dat je de citroen stevig moet aanrollen op het werkblad. Dat klopt. Dat is een slimme truc…
Maar er bestaat een nog slimmere truc om alles uit je citroentjes te halen wat er inzit. Stop je citroen een goede twintig seconden in je microgolfoven op de hoogste stand, en laat die dan een minuutje afkoelen voor je hem doormidden snijdt en uitperst.
Zo krijg je bijna alle sap uit de citroen. Door de verwarming verslapt namelijk de binnenkant van citrusvruchten (ja de truc werkt ook voor limoentjes en sinaasappels) en zo lukt het persen net iets makkelijker.
Roger was onder de indruk, probeerde de truc zelf, en vertelde me bij de volgende opnames dat hij die nu ook toepast. Cool hé? Geen truc van tante Kaat (alhoewel ik durf te vermoeden dat ze die ook wel eens in een boek heeft gezet) maar wel van nonkel Sven. Pers alles uit je dag! En uit je citroen.
Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer