DE TRUC OM MEER SAP UIT JE CITROEN TE PERSEN!

Het is het nieuwe gezondheidsdrankje geworden voor veel volgers van deze blog: thee met gember en verse citroen. Hoe je de gember schillen moet heb ik hier al eens uitgelegd. Maar een andere frustratie van veel mensen is dat je soms zo belachelijk weinig sap uit je citroen geperst krijgt. Zeker wanneer je je citroenen in de ijskast bewaart kun je ontgoocheld raken door de koppigheid van die rakkers.

Er bestaat nochtans een super makkelijke truc om alles uit je citroentjes te halen wat er inzit. Stop je citroen een goede twintig seconden in je microgolfoven op de hoogste stand, en laat die dan een minuutje afkoelen voor je hem doormidden snijdt en uitperst. Zo krijg je bijna alle sap uit de citroen. Door de verwarming verslapt namelijk de binnenkant van citrusvruchten (ja de truc werkt ook voor limoentjes en sinaasappels) en zo lukt het persen net iets makkelijker. Geen truc van tante Kaat (alhoewel ik durf te vermoeden dat ze die ook wel eens in een boek heeft gezet) maar wel van nonkel Sven. Pers alles uit je dag! En uit je citroen.