Met deze kleine truc kon ik een topchef verbazen...
Nieuws

Met deze kleine truc kon ik een topchef verbazen…

Je kunt mij tegenwoordig aan de slag zien op njam! met Roger van Damme, in “Van Passie Tot Perfectie” samen met Roger van Damme. In ons gerecht van vorige zaterdag, de gestoomde zalm met witloof, wakamé en radijs, gebruikten we wat citroensap. Roger vroeg me of ik de truc kende om meer sap uit een citroen te halen. En hij vertelde me dat je de citroen stevig moet aanrollen op het werkblad. Dat klopt. Dat is een slimme truc…

Maar er bestaat een nog slimmere truc om alles uit je citroentjes te halen wat er inzit. Stop je citroen een goede twintig seconden in je microgolfoven op de hoogste stand, en laat die dan een minuutje afkoelen voor je hem doormidden snijdt en uitperst.

Zo krijg je bijna alle sap uit de citroen. Door de verwarming verslapt namelijk de binnenkant van citrusvruchten (ja de truc werkt ook voor limoentjes en sinaasappels) en zo lukt het persen net iets makkelijker.

Roger was onder de indruk, probeerde de truc zelf, en vertelde me bij de volgende opnames dat hij die nu ook toepast. Cool hé? Geen truc van tante Kaat (alhoewel ik durf te vermoeden dat ze die ook wel eens in een boek heeft gezet) maar wel van nonkel Sven. Pers alles uit je dag! En uit je citroen.

Met deze kleine truc kon ik een topchef verbazen...

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer