Vanmorgen was het om half negen alweer tijd voor de tweede aflevering van “Van Passie Tot Perfectie” het kookprogramma dat ik samen met Roger van Damme maak op kookzender njam! Het opzet is simpel: ik maak gerechten van deze foodblog Would Be Chef. En mijn goede vriend, topchef Roger van Damme helpt mee met het koken, en hij geeft mij tussendoor tips om mijn gerecht nog verfijnder en lekkerder te maken, en voegt er links en rechts nog wat ingrediënten aan toe, en werkt het gerecht uiteindelijk af op sterrenniveau.
In de tweede aflevering vandaag maken we zalm met witloof, wakamé en radijsjes. Voor mij was het een bijzondere aflevering. Sommige kinderen lusten witloof absoluut niet, maar ik ben er altijd grote fan van geweest. Mijn pepe Pierke kweekte dan ook het allerlekkerste grondwitloof. Echt een smaakbom. En mijn meme Julia maakte er zalige gerechten mee zoals deze “zalige witloofrolletjes” maar ook die andere klassieker “witloof met balletjes gehakt”. En dat ik dan nu samen met één van mijn beste vrienden een recept met witloof mocht maken op TV was erg bijzonder.
Net zoals vorige week met de Thaise vol-au-vent, waar we ook ontzettend veel lieve reacties op gekregen hebben, heeft Roger mijn basis-gerecht van op deze foodblog weer serieus weten te pimpen. Eindeloos veel respect voor de manier waarop Roger kookt, en z’n finesse en vakkennis is fantastisch.
“Van Passie Tot Perfectie”, het kookprogramma van Sven Ornelis en Roger van Damme kun je elke zondag zien op njam! Elke week een nieuwe aflevering om 08:30, 16:30 en 22:40. Voor meer informatie surf naar www.njam.tv
Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker … Lees meer
Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer
Ik ben écht super content dat ik vandaag een recept kan delen met Cooli Power van Marie Thumas. Wie in België is opgegroeid, kent dit merk ongetwijfeld nog: Marie Thumas bestaat al sinds 1886 en stond altijd voor kwaliteit en smaak … Lees meer
Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer
Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer
Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer
Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer
Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer