Vanmorgen was het om half negen alweer tijd voor de tweede aflevering van “Van Passie Tot Perfectie” het kookprogramma dat ik samen met Roger van Damme maak op kookzender njam! Het opzet is simpel: ik maak gerechten van deze foodblog Would Be Chef. En mijn goede vriend, topchef Roger van Damme helpt mee met het koken, en hij geeft mij tussendoor tips om mijn gerecht nog verfijnder en lekkerder te maken, en voegt er links en rechts nog wat ingrediënten aan toe, en werkt het gerecht uiteindelijk af op sterrenniveau.
In de tweede aflevering vandaag maken we zalm met witloof, wakamé en radijsjes. Voor mij was het een bijzondere aflevering. Sommige kinderen lusten witloof absoluut niet, maar ik ben er altijd grote fan van geweest. Mijn pepe Pierke kweekte dan ook het allerlekkerste grondwitloof. Echt een smaakbom. En mijn meme Julia maakte er zalige gerechten mee zoals deze “zalige witloofrolletjes” maar ook die andere klassieker “witloof met balletjes gehakt”. En dat ik dan nu samen met één van mijn beste vrienden een recept met witloof mocht maken op TV was erg bijzonder.
Net zoals vorige week met de Thaise vol-au-vent, waar we ook ontzettend veel lieve reacties op gekregen hebben, heeft Roger mijn basis-gerecht van op deze foodblog weer serieus weten te pimpen. Eindeloos veel respect voor de manier waarop Roger kookt, en z’n finesse en vakkennis is fantastisch.
“Van Passie Tot Perfectie”, het kookprogramma van Sven Ornelis en Roger van Damme kun je elke zondag zien op njam! Elke week een nieuwe aflevering om 08:30, 16:30 en 22:40. Voor meer informatie surf naar www.njam.tv
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer
Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer
Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer
Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer
De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer