Dikke merci voor alle steun die ik gisteren kreeg!

Ongelofelijk. Gisteren schreef ik op deze blog dat ik enkele lastige maanden achter de rug had. Door kwetsuren heb ik nauwelijks kunnen wandelen. Dat zorgde ervoor dat ik weer wat kilo’s ben bijgekomen, en dat maakte me gewoon wat chagrijnig en vooral machteloos. Ik heb die dagelijkse sport zo hard nodig om me goed te voelen. In mijn hoofd en in mijn lichaam. En ik was die spirit en dat goede gevoel dus wat kwijt de voorbije maanden.

 

 

Blijkbaar was dit een super herkenbaar verhaal, want ik heb honderden reacties gekregen. Mails, sms’jes, berichten op Twitter en Instagram. Je goed voelen in je vel is voor zoveel van de lezers van deze blog essentieel. En velen onder jullie zijn tijdelijk, of zelfs permanent door een vergelijkbare periode gegaan. Een greep uit de reacties van gisteren… Ik heb de naam van de afzenders niet vermeld, gewoon omdat ik hun pivacy wil respecteren.

 

“Ik begrijp heel goed hoe je het wandelen hebt gemist. Ik heb eind vorig jaar 3,5 maand in een tempo van een oud vrouwtje bewogen doordat mijn evenwichtsorgaan was aangetast door een virus. Je kan er blijvend letsel aan overhouden, maar ik ben volledig hersteld. Nog steeds realiseer ik me hoe zalig het is weer voluit te kunnen wandelen!”

“Sven, je hebt een zalige persoonlijkheid, een enorme doorzettingskracht, een warm hart voor iedereen, je bent een echte levensgenieter en dit op een ongelooflijk gezonde manier…Je mag echt  fier zijn op wie je bent! ?”

“Net je artikel gelezen tijdens het wandelen (niet aan te raden) ? Maar ik vind me daar volledig in terug. Blij voor je dat je terug 100% kan wandelen. ????”

“Sven je ziet er super uit jongen blijven doorgaan!!! Je bent een topper eeuwig respect. En ik weet wat het is om te vechten tegen de kilo’s ik kom van 151 kg en weeg er nu 73. Heb wel een operatie nodig gehad maar ik sport ook gelijk een gek elle dag tussen 15 en 20km wandelen. Dus je bent niet alleen KEEP UP THE GOOD WORK”

“Groot gelijk dat het minder goede maanden voor je waren de laatste tijd ! maar ga maar terug fijn veel wandelen nu en blijf mensen inspireren om hetzelfde te doen !!! en hopelijk nu voor een lange tijd zonder iets voor te hebben ! geniet alvast nog van deze superzonnige zondag ?”

“Respect voor je open artikel. Veel succes met het wandelen en terug  fris in je hoofd is  snel terug een fris lichaam. Je bent een aanzetter tot wandelen voor velen van ons. Dank u hiervoor.”

“Mooi hoe je ook die momenten in je blog steekt Sven! Op die manier help je mensen. ?”

“Super dat je terug kan sporten wandelen. En tja de kg zullen eeuwig een strijd zijn. Maar je bent terug vertrokken dat is het goede nieuws…”

 

Ik was echt niet op zoek naar complimentjes. Ik wil gewoon altijd eerlijk zijn over mijn gevecht tegen de kilo’s. Ik kom van ver. Ooit woog ik 114 kilo of zo. Nu weeg ik rond de 85. Dat is toch weer 7 of 8 kilo meer dan een paar jaar geleden. Dat is uiteraard ook niet erg. Ik schaam me niet voor wie ik ben en hoe ik er uit zie. Maar ik weet wel wat mijn ideale gewicht is. En vooral: wanneer ik me goed voel. En dat was dus eventjes niet ideaal.

De voorbije dagen in Barcelona waren zalig. Ik heb ontzettend veel gewandeld. Gemiddeld zo’n dertig kilometer per dag. Vier dagen lang. En ik ben alweer twee weken aan het stappen. Die 85 kilo van vandaag is alweer twee à 3 kilo minder dan 14 dagen geleden. Ik zit in een goede vibe. M’n lichaam wil mee, en in mijn hoofd zit het echt goed. Oh, wat ben ik daar blij om.

Merci voor alle steun. Voor de fijne boodschappen. Het heeft me waanzinnig veel deugd gedaan. Ik wens elk van u het beste toe. Gezondheid. Geen kwaaltjes. En de moed en de goesting om door de nodige beweging je lichaam en je geest gezond te houden. En voor zij die echt met gezondheidsproblemen kampen die groter zijn dan een gebroken teen of een spierscheur (want dat geneest al bij a makkelijk): heel veel sterkte. Ik hoop op beterschap voor julie. En wens jullie veel moed om het hoofd niet te laten hangen.

Jullie zijn allemaal kanjers. Ik ben jullie echt dankbaar voor al jullie geweldig supporteren. Love ya!