Na de discussie over nultolerantie voor alcohol in het verkeer deel ik dit bericht van vier maanden geleden nog eens… Geniet er van!
De volgers van Tournée Minérale hebben het toch maar weer gedaan … een maand lang geen alcohol gedronken … proficiat voor zij die het hebben volgehouden. Zelf hou ik wel eens van een goed glas wijn, en voor mij werkt het beter om elke week een paar dagen zonder alcohol in te lassen dan een hele maand droog te staan. Maar groot respect voor zij die dus wel geslaagd zijn. Karakter hoor!
Maar ook al ben ik een echte wijnliefhebber, toch is het gewoon goed nieuws dat er steeds meer drankjes op de markt komen die niet saai zijn en toch geen alcohol bevatten. Want je kunt evengoed genieten van het leven zonder alcohol.
Would Be Chef somt voor jou daarom nog eens 4 fijne alternatieven op die je kan drinken wanneer het eens lekker luchter mag of wanneer je sowieso niet houdt van alcohol. Geen zin om gewoon weer water te bestellen? Dan zijn hier dus wat lekkere opties. Evengoed zonder promille zeggen we daarom ‘santé‘! En: Leve BOB!
Niet iedereen is fan van gember, maar ik ben er weg van! Gimber is dan ook super lekker en een volwaardig én gezond alternatief. Gimber is een heerlijke, geconcentreerde en 100% biologische gemberdrank zonder alcohol maar met een pittige karakter.
Dimitri Oosterlynck is de bedenker van Gimber. Het drankje kan je drinken als cocktail, aperitief of shotje, combineren met water, als extra bij thee schenken, en je kunt het zelfs toevoegen aan je soep als smaakmaker, of er een stukje zalm mee lakken.
Gimber bevat géén smaak- of bewaarstoffen en een minimum aan Colombiaanse rietsuiker die zorgt voor een gekarameliseerde toets. Bovendien is het hoofdbestanddeel gember gekend voor z’n helende kracht als anti-oxidant en ontstekingsremmer.
Gimber shop je in verschillende formaten: 70cl koop je voor € 24,95, 50cl voor € 21,95, 20cl voor € 13,95. Check www.gimber.be voor alle verkooppunten.
https://wouldbechef.be/wedstrijd/win-een-fles-gimber/
Onder het motto ‘What to drink when you’re not drinking’ verovert het lekkere Seedlip stilaan de wereld. Het is namelijk de allereerste gedistilleerde non-alcoholische spirit die met verve wordt geserveerd in tientallen gerenommeerde plekken in de wereld. Van restaurants The Fat Duck tot Eleven Madison Park, van cocktail bars The Dead Rabbit tot The Savoy.
Met smaken als Seedlip Spice 94 & Seedlip Garden heb je een bijzonder kruidig alternatief waarbij je perfect kan genieten van de botanische toetsen van een spirit zonder alcohol. Ohja, noem Seedlip trouwens ook géén non-alcoholische gin want er zit ook geen jeneverbes in verwerkt zoals bij gin het geval is.
Pssssssssst, als je al zin hebt in Seedlip dan heb ik goed nieuws. Ofwel ga je naar de Seedlip website of je speelt mee met onze Would Be Chef wedstrijd Win een fles Seedlip Grove 42! Good luck!
Ook producten van eigen bodem steunen we met veel plezier, en dus ook in onze barkast! No Ghost in a Bottle is de eerste alcoholvrije, suikervrije en zoutvrije gin van Belgische makelij!
Bezieler Ludwig Lampaert ging na de lancering van een bekroonde gin, een vermouth en 2 rums aan de slag met de niet-alcoholische distillaten op basis van planten en bloemen. Resultaat zijn 2 versies van de alternatieve gin: Floral Delight & Herbal Delight.
Beiden een gastronomisch schot in de roos, delicaat van smaak en ideaal voor wie geen alcohol kiest dus. Floral Delight is eerder een mix van fijne bloemen en bloesems, Herbal Delight is dan weer een symfonie van klassieke kruiden & gember.
Beide No Ghost in a Bottle smaken kosten € 26,50 voor 70cl. Voor meer informatie surf naar de Ghost in a Bottle website.
Niet zot van koffie? En zoek je liever iets wat wel kruidig is én warm? Dan is thee geen al te gek idee. En als je dan ook nog eens het gemak van een theecapsule combineert met de Master.T-machine van Special T., durf ik te wedden dat je vaker thee zal drinken!
Net als in je Nespresso koffiemachine werkt de Special T.-machine namelijk met capsules. Héérlijk makkelijk! De machine herkent bovendien de verschillende soorten thee’s en past de infusie aan tot op de graad en de seconde. Je kiest makkelijk uit een grote of kleine tas … en ben je nog niet overtuigd, dan kan je er ook makkelijk een thee latte-optie mee bereiden. Bij de theecapsules variëren de smaken van winter thyme, earl grey, lemon sorbet tot pink pamplemousse en red fruits delight.
Een Master.T-machine van Special.T kost € 129 en shop je via de Special.T website.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer