Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!
Nieuws

Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!

Na de discussie over nultolerantie voor alcohol in het verkeer deel ik dit bericht van vier maanden geleden nog eens… Geniet er van! 

De volgers van Tournée Minérale hebben het toch maar weer gedaan … een maand lang geen alcohol gedronken … proficiat voor zij die het hebben volgehouden. Zelf hou ik wel eens van een goed glas wijn, en voor mij werkt het beter om elke week een paar dagen zonder alcohol in te lassen dan een hele maand droog te staan. Maar groot respect voor zij die dus wel geslaagd zijn. Karakter hoor!

Maar ook al ben ik een echte wijnliefhebber, toch is het gewoon goed nieuws dat er steeds meer drankjes op de markt komen die niet saai zijn en toch geen alcohol bevatten. Want je kunt evengoed genieten van het leven zonder alcohol.

Would Be Chef somt voor jou daarom nog eens 4 fijne alternatieven op die je kan drinken wanneer het eens lekker luchter mag of wanneer je sowieso niet houdt van alcohol. Geen zin om gewoon weer water te bestellen? Dan zijn hier dus wat lekkere opties. Evengoed zonder promille zeggen we daarom ‘santé‘! En: Leve BOB!

GIMBER

Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!
Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!
Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!
Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!

Niet iedereen is fan van gember, maar ik ben er weg van! Gimber is dan ook super lekker en een volwaardig én gezond alternatief. Gimber is een heerlijke, geconcentreerde en 100% biologische gemberdrank zonder alcohol maar met een pittige karakter.

Dimitri Oosterlynck is de bedenker van Gimber. Het drankje kan je drinken als cocktail, aperitief of shotje, combineren met water, als extra bij thee schenken, en je kunt het zelfs toevoegen aan je soep als smaakmaker, of er een stukje zalm mee lakken.

Gimber bevat géén smaak- of bewaarstoffen en een minimum aan Colombiaanse rietsuiker die zorgt voor een gekarameliseerde toets. Bovendien is het hoofdbestanddeel gember gekend voor z’n helende kracht als anti-oxidant en ontstekingsremmer.

Gimber shop je in verschillende formaten: 70cl koop je voor € 24,95, 50cl voor € 21,95, 20cl voor € 13,95. Check www.gimber.be voor alle verkooppunten.

https://wouldbechef.be/wedstrijd/win-een-fles-gimber/

SEEDLIP

Onder het motto ‘What to drink when you’re not drinking’ verovert het lekkere Seedlip stilaan de wereld. Het is namelijk de allereerste gedistilleerde non-alcoholische spirit die met verve wordt geserveerd in tientallen gerenommeerde plekken in de wereld. Van restaurants The Fat Duck tot Eleven Madison Park, van cocktail bars The Dead Rabbit tot The Savoy.

Met smaken als Seedlip Spice 94 & Seedlip Garden heb je een bijzonder kruidig alternatief waarbij je perfect kan genieten van de botanische toetsen van een spirit zonder alcohol. Ohja, noem Seedlip trouwens ook géén non-alcoholische gin want er zit ook geen jeneverbes in verwerkt zoals bij gin het geval is.

Pssssssssst, als je al zin hebt in Seedlip dan heb ik goed nieuws. Ofwel ga je naar de Seedlip website of je speelt mee met onze Would Be Chef wedstrijd Win een fles Seedlip Grove 42! Good luck!

NO GHOST

Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!
Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!

Ook producten van eigen bodem steunen we met veel plezier, en dus ook in onze barkast! No Ghost in a Bottle is de eerste alcoholvrije, suikervrije en zoutvrije gin van Belgische makelij!

Bezieler Ludwig Lampaert ging na de lancering van een bekroonde gin, een vermouth en 2 rums aan de slag met de niet-alcoholische distillaten op basis van planten en bloemen. Resultaat zijn 2 versies van de alternatieve gin: Floral Delight & Herbal Delight.

Beiden een gastronomisch schot in de roos, delicaat van smaak en ideaal voor wie geen alcohol kiest dus. Floral Delight is eerder een mix van fijne bloemen en bloesems, Herbal Delight is dan weer een symfonie van klassieke kruiden & gember.

Beide No Ghost in a Bottle smaken kosten € 26,50 voor 70cl. Voor meer informatie surf naar de Ghost in a Bottle website.

SPECIAL T.

Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!
Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!
Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!
Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!

Niet zot van koffie? En zoek je liever iets wat wel kruidig is én warm? Dan is thee geen al te gek idee. En als je dan ook nog eens het gemak van een theecapsule combineert met de Master.T-machine van Special T., durf ik te wedden dat je vaker thee zal drinken!

Net als in je Nespresso koffiemachine werkt de Special T.-machine namelijk met capsules. Héérlijk makkelijk! De machine herkent bovendien de verschillende soorten thee’s en past de infusie aan tot op de graad en de seconde. Je kiest makkelijk uit een grote of kleine tas … en ben je nog niet overtuigd, dan kan je er ook makkelijk een thee latte-optie mee bereiden. Bij de theecapsules variëren de smaken van winter thyme, earl grey, lemon sorbet tot pink pamplemousse en red fruits delight.

Een Master.T-machine van Special.T kost € 129 en shop je via de Special.T website.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer