Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!
Nieuws

Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!

Na de discussie over nultolerantie voor alcohol in het verkeer deel ik dit bericht van vier maanden geleden nog eens… Geniet er van! 

De volgers van Tournée Minérale hebben het toch maar weer gedaan … een maand lang geen alcohol gedronken … proficiat voor zij die het hebben volgehouden. Zelf hou ik wel eens van een goed glas wijn, en voor mij werkt het beter om elke week een paar dagen zonder alcohol in te lassen dan een hele maand droog te staan. Maar groot respect voor zij die dus wel geslaagd zijn. Karakter hoor!

Maar ook al ben ik een echte wijnliefhebber, toch is het gewoon goed nieuws dat er steeds meer drankjes op de markt komen die niet saai zijn en toch geen alcohol bevatten. Want je kunt evengoed genieten van het leven zonder alcohol.

Would Be Chef somt voor jou daarom nog eens 4 fijne alternatieven op die je kan drinken wanneer het eens lekker luchter mag of wanneer je sowieso niet houdt van alcohol. Geen zin om gewoon weer water te bestellen? Dan zijn hier dus wat lekkere opties. Evengoed zonder promille zeggen we daarom ‘santé‘! En: Leve BOB!

GIMBER

Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!
Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!
Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!
Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!

Niet iedereen is fan van gember, maar ik ben er weg van! Gimber is dan ook super lekker en een volwaardig én gezond alternatief. Gimber is een heerlijke, geconcentreerde en 100% biologische gemberdrank zonder alcohol maar met een pittige karakter.

Dimitri Oosterlynck is de bedenker van Gimber. Het drankje kan je drinken als cocktail, aperitief of shotje, combineren met water, als extra bij thee schenken, en je kunt het zelfs toevoegen aan je soep als smaakmaker, of er een stukje zalm mee lakken.

Gimber bevat géén smaak- of bewaarstoffen en een minimum aan Colombiaanse rietsuiker die zorgt voor een gekarameliseerde toets. Bovendien is het hoofdbestanddeel gember gekend voor z’n helende kracht als anti-oxidant en ontstekingsremmer.

Gimber shop je in verschillende formaten: 70cl koop je voor € 24,95, 50cl voor € 21,95, 20cl voor € 13,95. Check www.gimber.be voor alle verkooppunten.

https://wouldbechef.be/wedstrijd/win-een-fles-gimber/

SEEDLIP

Onder het motto ‘What to drink when you’re not drinking’ verovert het lekkere Seedlip stilaan de wereld. Het is namelijk de allereerste gedistilleerde non-alcoholische spirit die met verve wordt geserveerd in tientallen gerenommeerde plekken in de wereld. Van restaurants The Fat Duck tot Eleven Madison Park, van cocktail bars The Dead Rabbit tot The Savoy.

Met smaken als Seedlip Spice 94 & Seedlip Garden heb je een bijzonder kruidig alternatief waarbij je perfect kan genieten van de botanische toetsen van een spirit zonder alcohol. Ohja, noem Seedlip trouwens ook géén non-alcoholische gin want er zit ook geen jeneverbes in verwerkt zoals bij gin het geval is.

Pssssssssst, als je al zin hebt in Seedlip dan heb ik goed nieuws. Ofwel ga je naar de Seedlip website of je speelt mee met onze Would Be Chef wedstrijd Win een fles Seedlip Grove 42! Good luck!

NO GHOST

Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!
Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!

Ook producten van eigen bodem steunen we met veel plezier, en dus ook in onze barkast! No Ghost in a Bottle is de eerste alcoholvrije, suikervrije en zoutvrije gin van Belgische makelij!

Bezieler Ludwig Lampaert ging na de lancering van een bekroonde gin, een vermouth en 2 rums aan de slag met de niet-alcoholische distillaten op basis van planten en bloemen. Resultaat zijn 2 versies van de alternatieve gin: Floral Delight & Herbal Delight.

Beiden een gastronomisch schot in de roos, delicaat van smaak en ideaal voor wie geen alcohol kiest dus. Floral Delight is eerder een mix van fijne bloemen en bloesems, Herbal Delight is dan weer een symfonie van klassieke kruiden & gember.

Beide No Ghost in a Bottle smaken kosten € 26,50 voor 70cl. Voor meer informatie surf naar de Ghost in a Bottle website.

SPECIAL T.

Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!
Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!
Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!
Drankjes zonder alcohol hoeven niet saai te zijn!

Niet zot van koffie? En zoek je liever iets wat wel kruidig is én warm? Dan is thee geen al te gek idee. En als je dan ook nog eens het gemak van een theecapsule combineert met de Master.T-machine van Special T., durf ik te wedden dat je vaker thee zal drinken!

Net als in je Nespresso koffiemachine werkt de Special T.-machine namelijk met capsules. Héérlijk makkelijk! De machine herkent bovendien de verschillende soorten thee’s en past de infusie aan tot op de graad en de seconde. Je kiest makkelijk uit een grote of kleine tas … en ben je nog niet overtuigd, dan kan je er ook makkelijk een thee latte-optie mee bereiden. Bij de theecapsules variëren de smaken van winter thyme, earl grey, lemon sorbet tot pink pamplemousse en red fruits delight.

Een Master.T-machine van Special.T kost € 129 en shop je via de Special.T website.

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer