Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Nieuws

Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!

In België heb ik serieus gefaald in mijn voorspellingen van de nieuwe sterren in de Michelingids, dat geef ik grif toe. Maar vanavond werden in Lissabon de nieuwe sterren voor Spanje en Portugal voorgesteld, en wat Barcelona betreft was er fantastisch nieuws. Twee restaurants waar ik veel van hou, en waar ik van dacht dat ze wel eens flink zouden kunnen scoren, hebben hun eerste ster in de wacht kunnen slepen.

Oria, de brasserie van Martín Berasategui in het Moments hotel, het kleine broertje van Lasarte (3 sterren) heeft een eerste ster gekregen. Ik heb er al vaak en erg lekker gegeten. Mooie klasse in een fraai interieur. Bekijk hier mijn verslag van een paar maanden geleden.

Nog blijer word ik van de ster voor La Barra van Carles Abellan. Carles is een geweldige chef die met Comerç 24 vroeger al een prachtige ster had in mijn favoriete stad. En toen Xavi, de directeur van Tickets van Albert Adria, mij een jaartje geleden naar dit nieuwe restaurant van Carles Abellan stuurde, was ik meteen gigantisch in de wolken.

In Barceloneta, aan de haven, toch best een plek met veel tourist traps, zo’n prachtig culinair restaurant maken was best een gewaagde gok. Maar ik ging er voor het eerst eten samen met mijn culinaire boezemvriend Roger van Damme en we waren het roerend eens: het eten was meteen top, en ook de sommelier schonk prachtige wijnen. Maar eerlijk: ik was een beetje bezorgd. Het restaurant zat lang niet altijd vol, en her en der werd er gefluisterd dat het restaurant daardoor wel wat onder druk stond. Ik ben in elk geval geregeld blijven gaan, ik heb veel lezers van m’n blog naar daar gestuurd, en toen ik er zondag nog ging lunchen, zat het restaurant bomvol. Een goed teken: kwaliteit scoort uiteindelijk altijd. En gisteren is daar dus een eerste ster bij gekomen!

Ik ben dolblij voor Carles, z’n zoon Tomas, en het ganse team. Lees hier het verslag van m’n bezoek, en probeer La Barra vooral zelf ook uit als je binnenkort nog eens naar Barcelona gaat.

Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer