Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Nieuws

Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!

In België heb ik serieus gefaald in mijn voorspellingen van de nieuwe sterren in de Michelingids, dat geef ik grif toe. Maar vanavond werden in Lissabon de nieuwe sterren voor Spanje en Portugal voorgesteld, en wat Barcelona betreft was er fantastisch nieuws. Twee restaurants waar ik veel van hou, en waar ik van dacht dat ze wel eens flink zouden kunnen scoren, hebben hun eerste ster in de wacht kunnen slepen.

Oria, de brasserie van Martín Berasategui in het Moments hotel, het kleine broertje van Lasarte (3 sterren) heeft een eerste ster gekregen. Ik heb er al vaak en erg lekker gegeten. Mooie klasse in een fraai interieur. Bekijk hier mijn verslag van een paar maanden geleden.

Nog blijer word ik van de ster voor La Barra van Carles Abellan. Carles is een geweldige chef die met Comerç 24 vroeger al een prachtige ster had in mijn favoriete stad. En toen Xavi, de directeur van Tickets van Albert Adria, mij een jaartje geleden naar dit nieuwe restaurant van Carles Abellan stuurde, was ik meteen gigantisch in de wolken.

In Barceloneta, aan de haven, toch best een plek met veel tourist traps, zo’n prachtig culinair restaurant maken was best een gewaagde gok. Maar ik ging er voor het eerst eten samen met mijn culinaire boezemvriend Roger van Damme en we waren het roerend eens: het eten was meteen top, en ook de sommelier schonk prachtige wijnen. Maar eerlijk: ik was een beetje bezorgd. Het restaurant zat lang niet altijd vol, en her en der werd er gefluisterd dat het restaurant daardoor wel wat onder druk stond. Ik ben in elk geval geregeld blijven gaan, ik heb veel lezers van m’n blog naar daar gestuurd, en toen ik er zondag nog ging lunchen, zat het restaurant bomvol. Een goed teken: kwaliteit scoort uiteindelijk altijd. En gisteren is daar dus een eerste ster bij gekomen!

Ik ben dolblij voor Carles, z’n zoon Tomas, en het ganse team. Lees hier het verslag van m’n bezoek, en probeer La Barra vooral zelf ook uit als je binnenkort nog eens naar Barcelona gaat.

Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!
Zalige nieuwe Michelinster: La Barra!

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer