ORIA: DE BRASSERIE VAN LASARTE

Sinds enkele maanden heeft Barcelona eindelijk een restaurant met drie sterren: Lasarte. Martin Berasategui, die zijn fantastische hoofdrestaurant in Lasarte-Oria in Baskenland heeft, heeft in Barcelona dus dit tweede restaurant, en de derde ster is in beide restaurants zeer verdiend. Enkele weken geleden hadden we de eer om aan de chefs table met acht vrienden te dineren, en de service en het eten waren van een waanzinnig hoog niveau. Lasarte bevindt zich in het pas gerenoveerde Monuments hotel vlakbij de Passeig de Gracia. Ook de stijvolle brasserie van het luxehotel wordt door het team van Lasarte aangestuurd, en dat merk je echt wel aan de mooie en smaakvolle gerechten die je er eten kunt.

Er stond lang een hele mooie vitello tonato op de kaart, maar die is er jammer genoeg onlangs afgehaald. Deze keer begonnen we met een lekker hapje met tomaat en aardappel en een klein stukje sardien. Vervolgens aten we de carpaccio die boterzacht van smaak was. De gestoomde groentjes met een sausje van groene boontjes waren knapperig en vol smaak. Vervolgens at ik de traditionele canneloni, die je in Barcelona vaak op de kaart ziet staan. Hier waren ze gemaakt met ossenstaart (goed klaargemaakt is dat een echte delicatesse) en paddenstoelen. Aan de andere kant van de tafel kwamen Sint-Jacobsoetsers op het bord op bladerdeeg met puree met Spaanse ham, en een brunoise van courgette. Echt uitstekend! Daarbij dronken we een mooie Amerikaanse Chardonnay van Miramar Estate. Oria is echt een aanrader.