Eindelijk eens goed nieuws uit Barcelona!
Nieuws

Eindelijk eens goed nieuws uit Barcelona!

De drie chefs van Disfrutar, het vijfde beste restaurant in de wereld, en the place to be in Barcelona, hebben vandaag een foto geplaatst. Samen kijken ze uit over de stad. Maar vooral hun boodschap is opvallend. Ze schrijven “Glad to see Barcelona recover its living essence, tourism and the whole calender of activities that we wanted to relive.”

Eindelijk eens goed nieuws uit Barcelona!

Datzelfde sentiment merk ik bij iedereen in de horeca in Barcelona deze week. Het is ook weer een stuk minder evident om een tafeltje te scoren in de goede restaurants. De straten en de winkels lopen vol. En als je naar een museum wil gaan moet je er rekening mee houden dat er lange rijen staan aan te schuiven. Barcelona is eindelijk weer een bruisende, en ja ook toeristische stad aan het worden. Voor het eerst in twee jaar voel je een erg groot optimisme.

De regering heeft ook aangekondigd dat de mondkapjes in binnenruimtes binnenkort niet meer verplicht zullen zijn. Net als in België, waar we vermoedelijk snel naar code geel zullen evolueren. Kortom, in Barcelona zijn ze bijzonder hoopvol: voor het toerisme ziet de toekomst er weer meer dan goed uit na die lange lastige periode vol angst en onzekerheid. Ik voel het ook aan de vele vragen die ik krijg van mensen die een citytrip of langere zomervakantie hebben gepland. Mijn lijst met favoriete restaurants in Barcelona wordt super vaak bekeken hier op Would Be Chef. In principe enkel goed nieuws hier.

(Er is één grote maar natuurlijk: wat gaan de gevolgen zijn van de Russische oorlog in Oekraïne? Uit de haven is alvast één mega-jacht vertrokken naar “een veiliger haven” (lees: waar het wellicht niet kan aangeslagen worden), namelijk de boot van de Russische oligarch die onder andere eigenaar is van Lukoil. Het toerisme uit Rusland zal de komende tijd uiteraard ook stilliggen. En dan hebben we het nog niet gehad over de brandstofprijzen die nu door het dak gaan, en de veiligheidsdreiging. Hopelijk zal dat het grote optimisme dat nu leeft in de Spaanse toeristische sector niet doodslaan. Maar dat is uiteraard een bezorgdheid waar de hele wereld nu mee te maken krijgt. Maar het welzijn, de veiligheid en de vrijheid van de mensen in Oekraïne verdient nu natuurlijk de belangrijkste focus.)

Gerelateerde nieuwsberichten

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer

iStock

Een slim trucje om je lief vandaag te verrassen

Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer