De drie chefs van Disfrutar, het vijfde beste restaurant in de wereld, en the place to be in Barcelona, hebben vandaag een foto geplaatst. Samen kijken ze uit over de stad. Maar vooral hun boodschap is opvallend. Ze schrijven “Glad to see Barcelona recover its living essence, tourism and the whole calender of activities that we wanted to relive.”
Datzelfde sentiment merk ik bij iedereen in de horeca in Barcelona deze week. Het is ook weer een stuk minder evident om een tafeltje te scoren in de goede restaurants. De straten en de winkels lopen vol. En als je naar een museum wil gaan moet je er rekening mee houden dat er lange rijen staan aan te schuiven. Barcelona is eindelijk weer een bruisende, en ja ook toeristische stad aan het worden. Voor het eerst in twee jaar voel je een erg groot optimisme.
De regering heeft ook aangekondigd dat de mondkapjes in binnenruimtes binnenkort niet meer verplicht zullen zijn. Net als in België, waar we vermoedelijk snel naar code geel zullen evolueren. Kortom, in Barcelona zijn ze bijzonder hoopvol: voor het toerisme ziet de toekomst er weer meer dan goed uit na die lange lastige periode vol angst en onzekerheid. Ik voel het ook aan de vele vragen die ik krijg van mensen die een citytrip of langere zomervakantie hebben gepland. Mijn lijst met favoriete restaurants in Barcelona wordt super vaak bekeken hier op Would Be Chef. In principe enkel goed nieuws hier.
(Er is één grote maar natuurlijk: wat gaan de gevolgen zijn van de Russische oorlog in Oekraïne? Uit de haven is alvast één mega-jacht vertrokken naar “een veiliger haven” (lees: waar het wellicht niet kan aangeslagen worden), namelijk de boot van de Russische oligarch die onder andere eigenaar is van Lukoil. Het toerisme uit Rusland zal de komende tijd uiteraard ook stilliggen. En dan hebben we het nog niet gehad over de brandstofprijzen die nu door het dak gaan, en de veiligheidsdreiging. Hopelijk zal dat het grote optimisme dat nu leeft in de Spaanse toeristische sector niet doodslaan. Maar dat is uiteraard een bezorgdheid waar de hele wereld nu mee te maken krijgt. Maar het welzijn, de veiligheid en de vrijheid van de mensen in Oekraïne verdient nu natuurlijk de belangrijkste focus.)
Journalisten die zo in de eerste week van het jaar een halve pagina moeten vullen, terwijl het nieuws redelijk plat ligt, vragen er wel eens naar. Sommige tantes op nieuwjaarsfeesten ook … Lees meer
Kleine wijziging in onze oudejaars-plannen. Ik had al gezegd dat ik op oudjaar voor een keertje niet terugvlieg naar België om te DJ’n, maar lekker in Barcelona blijf … Lees meer
In plaats van over een kleine maand, begin januari, in een halve depressie te sukkelen omdat de weegschaal dan met een pittige boodschap komt, willen sommige mensen nu al met goede voornemens beginnen … Lees meer
Ik ben er zelf geen grote fan van, maar kijk, soms moet het eens kunnen: fastfood eten. Het is uiteraard niet zo gezond en je moet er dus vooral niet mee overdrijven … Lees meer
Het is zondag. Joepie! Dat wil zeggen: vandaag ga je naar de warme bakker om lekkere pistolets of sandwiches te halen. De vraag is natuurlijk altijd wel, als je wat teveel lekkers van de bakker hebt meegebracht: hoe hou je die vers … Lees meer
Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer
Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer
Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer