En dan bloost deze hobbychef tot ver achter z'n oren...
Nieuws

En dan bloost deze hobbychef tot ver achter z’n oren…

Wow. Soms wordt een mens eens even stil. Ik krijg elke dag wel mailtjes en berichtjes van volgers van deze blog. Ik probeer in de mate van het mogelijke ook altijd netjes een antwoord op de vragen en opmerkingen te sturen. Soms zie ik er in de drukte eens eentje over het hoofd. Daar wil ik mij toch even voor excuseren. Het is nooit slecht bedoeld, het heeft soms met de drukte te maken.

Hou je dus niet in om je vraag nog eens opnieuw te stellen als het net iets te lang duurt voor je een antwoord krijgt, want meestal is de reden dat je berichtje wat ondergesneeuwd is geraakt op een drukke dag. En als je dan nog een tweede keer stuurt komt het weer bovenaan te zitten in de mailbox.

Zo vond ik net een zalig lief mailtje terug van Yves Vansteenkiste van deze zomer. Yves heeft me echt een van de mooiste complimentjes gegeven die je als hobbykok kunt krijgen. Yves schreef me namelijk deze keilieve boodschap…

Dag Sven, Ik heb zo een boekje waarin ik receptjes schrijf die ik haalbaar vind en links of rechts oppik op TV of in een tijdschrift. Er staan receptjes in van Rick Stein, Nigellla Lawson, Jamie Olivier,Wout Bru, Peter Goossens, Jeroen Meus, Michel Blanc en nog vele anderen. Sinds kort staat er ook een ideetje van Sven Ornelis. De gemarineerde gamba’s op de BBQ. Ik wil maar zeggen Sven, je staat daar mooi tussen die grote mensen. Gefeliciteerd, Yves.

Oh wow, Yves, ik bloos. Want de namen van de mensen die jij daar hebt vernoemd zijn stuk voor stuk voorbeelden voor me. Mensen die fantastisch kunnen koken, elk op hun manier. En vooral: culinaire professionals. Terwijl ik tot op vandaag maar een simpele “Would Be” ben, hooguit een gepassioneerde hobbykok. Merci om mijn recept daar zomaar tussen die van de grote chefs  te zetten. Ik deel het recept hieronder nog eens opnieuw, voor alle andere mensen die het ook eens willen proberen. Hoe dan ook, merci voor je mailtje Yves, en vooral: sorry voor het late antwoord…

ZALIG OP DE BBQ: GEMARINEERDE GAMBA'S
Recept

Zalig op de bbq: gemarineerde gamba’s

Gamba’s op de barbecue zijn altijd een feest. Met een simpele zelfgemaakte marinade geef je ze meteen dat beetje extra pit. En veel werk hoeft dat echt niet te zijn. Maar het geeft wel iets extra feestelijk. Ik ken een winkel waar mooie kwaliteit gamba’s diepgevroren, halfgepeld te koop zijn. De kop hangt er nog aan, en het puntje van de staart, de rest van de schaal is verwijderd, maar je kunt dat uiteraard ook zelf doen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer