En dan bloost deze hobbychef tot ver achter z'n oren...
Nieuws

En dan bloost deze hobbychef tot ver achter z’n oren…

Wow. Soms wordt een mens eens even stil. Ik krijg elke dag wel mailtjes en berichtjes van volgers van deze blog. Ik probeer in de mate van het mogelijke ook altijd netjes een antwoord op de vragen en opmerkingen te sturen. Soms zie ik er in de drukte eens eentje over het hoofd. Daar wil ik mij toch even voor excuseren. Het is nooit slecht bedoeld, het heeft soms met de drukte te maken.

Hou je dus niet in om je vraag nog eens opnieuw te stellen als het net iets te lang duurt voor je een antwoord krijgt, want meestal is de reden dat je berichtje wat ondergesneeuwd is geraakt op een drukke dag. En als je dan nog een tweede keer stuurt komt het weer bovenaan te zitten in de mailbox.

Zo vond ik net een zalig lief mailtje terug van Yves Vansteenkiste van deze zomer. Yves heeft me echt een van de mooiste complimentjes gegeven die je als hobbykok kunt krijgen. Yves schreef me namelijk deze keilieve boodschap…

Dag Sven, Ik heb zo een boekje waarin ik receptjes schrijf die ik haalbaar vind en links of rechts oppik op TV of in een tijdschrift. Er staan receptjes in van Rick Stein, Nigellla Lawson, Jamie Olivier,Wout Bru, Peter Goossens, Jeroen Meus, Michel Blanc en nog vele anderen. Sinds kort staat er ook een ideetje van Sven Ornelis. De gemarineerde gamba’s op de BBQ. Ik wil maar zeggen Sven, je staat daar mooi tussen die grote mensen. Gefeliciteerd, Yves.

Oh wow, Yves, ik bloos. Want de namen van de mensen die jij daar hebt vernoemd zijn stuk voor stuk voorbeelden voor me. Mensen die fantastisch kunnen koken, elk op hun manier. En vooral: culinaire professionals. Terwijl ik tot op vandaag maar een simpele “Would Be” ben, hooguit een gepassioneerde hobbykok. Merci om mijn recept daar zomaar tussen die van de grote chefs  te zetten. Ik deel het recept hieronder nog eens opnieuw, voor alle andere mensen die het ook eens willen proberen. Hoe dan ook, merci voor je mailtje Yves, en vooral: sorry voor het late antwoord…

ZALIG OP DE BBQ: GEMARINEERDE GAMBA'S
Recept

Zalig op de bbq: gemarineerde gamba’s

Gamba’s op de barbecue zijn altijd een feest. Met een simpele zelfgemaakte marinade geef je ze meteen dat beetje extra pit. En veel werk hoeft dat echt niet te zijn. Maar het geeft wel iets extra feestelijk. Ik ken een winkel waar mooie kwaliteit gamba’s diepgevroren, halfgepeld te koop zijn. De kop hangt er nog aan, en het puntje van de staart, de rest van de schaal is verwijderd, maar je kunt dat uiteraard ook zelf doen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer