En dan bloost deze hobbychef tot ver achter z’n oren…

Wow. Soms wordt een mens eens even stil. Ik krijg elke dag wel mailtjes en berichtjes van volgers van deze blog. Ik probeer in de mate van het mogelijke ook altijd netjes een antwoord op de vragen en opmerkingen te sturen. Soms zie ik er in de drukte eens eentje over het hoofd. Daar wil ik mij toch even voor excuseren. Het is nooit slecht bedoeld, het heeft soms met de drukte te maken.

Hou je dus niet in om je vraag nog eens opnieuw te stellen als het net iets te lang duurt voor je een antwoord krijgt, want meestal is de reden dat je berichtje wat ondergesneeuwd is geraakt op een drukke dag. En als je dan nog een tweede keer stuurt komt het weer bovenaan te zitten in de mailbox.

Zo vond ik net een zalig lief mailtje terug van Yves Vansteenkiste van deze zomer. Yves heeft me echt een van de mooiste complimentjes gegeven die je als hobbykok kunt krijgen. Yves schreef me namelijk deze keilieve boodschap…

Dag Sven, Ik heb zo een boekje waarin ik receptjes schrijf die ik haalbaar vind en links of rechts oppik op TV of in een tijdschrift. Er staan receptjes in van Rick Stein, Nigellla Lawson, Jamie Olivier,Wout Bru, Peter Goossens, Jeroen Meus, Michel Blanc en nog vele anderen. Sinds kort staat er ook een ideetje van Sven Ornelis. De gemarineerde gamba’s op de BBQ. Ik wil maar zeggen Sven, je staat daar mooi tussen die grote mensen. Gefeliciteerd, Yves.

Oh wow, Yves, ik bloos. Want de namen van de mensen die jij daar hebt vernoemd zijn stuk voor stuk voorbeelden voor me. Mensen die fantastisch kunnen koken, elk op hun manier. En vooral: culinaire professionals. Terwijl ik tot op vandaag maar een simpele “Would Be” ben, hooguit een gepassioneerde hobbykok. Merci om mijn recept daar zomaar tussen die van de grote chefs  te zetten. Ik deel het recept hieronder nog eens opnieuw, voor alle andere mensen die het ook eens willen proberen. Hoe dan ook, merci voor je mailtje Yves, en vooral: sorry voor het late antwoord…