Wow. Soms wordt een mens eens even stil. Ik krijg elke dag wel mailtjes en berichtjes van volgers van deze blog. Ik probeer in de mate van het mogelijke ook altijd netjes een antwoord op de vragen en opmerkingen te sturen. Soms zie ik er in de drukte eens eentje over het hoofd. Daar wil ik mij toch even voor excuseren. Het is nooit slecht bedoeld, het heeft soms met de drukte te maken.
Hou je dus niet in om je vraag nog eens opnieuw te stellen als het net iets te lang duurt voor je een antwoord krijgt, want meestal is de reden dat je berichtje wat ondergesneeuwd is geraakt op een drukke dag. En als je dan nog een tweede keer stuurt komt het weer bovenaan te zitten in de mailbox.
Zo vond ik net een zalig lief mailtje terug van Yves Vansteenkiste van deze zomer. Yves heeft me echt een van de mooiste complimentjes gegeven die je als hobbykok kunt krijgen. Yves schreef me namelijk deze keilieve boodschap…
Dag Sven, Ik heb zo een boekje waarin ik receptjes schrijf die ik haalbaar vind en links of rechts oppik op TV of in een tijdschrift. Er staan receptjes in van Rick Stein, Nigellla Lawson, Jamie Olivier,Wout Bru, Peter Goossens, Jeroen Meus, Michel Blanc en nog vele anderen. Sinds kort staat er ook een ideetje van Sven Ornelis. De gemarineerde gamba’s op de BBQ. Ik wil maar zeggen Sven, je staat daar mooi tussen die grote mensen. Gefeliciteerd, Yves.
Oh wow, Yves, ik bloos. Want de namen van de mensen die jij daar hebt vernoemd zijn stuk voor stuk voorbeelden voor me. Mensen die fantastisch kunnen koken, elk op hun manier. En vooral: culinaire professionals. Terwijl ik tot op vandaag maar een simpele “Would Be” ben, hooguit een gepassioneerde hobbykok. Merci om mijn recept daar zomaar tussen die van de grote chefs te zetten. Ik deel het recept hieronder nog eens opnieuw, voor alle andere mensen die het ook eens willen proberen. Hoe dan ook, merci voor je mailtje Yves, en vooral: sorry voor het late antwoord…
Gamba’s op de barbecue zijn altijd een feest. Met een simpele zelfgemaakte marinade geef je ze meteen dat beetje extra pit. En veel werk hoeft dat echt niet te zijn. Maar het geeft wel iets extra feestelijk. Ik ken een winkel waar mooie kwaliteit gamba’s diepgevroren, halfgepeld te koop zijn. De kop hangt er nog aan, en het puntje van de staart, de rest van de schaal is verwijderd, maar je kunt dat uiteraard ook zelf doen … Lees meer
Recept
Zalig op de bbq: gemarineerde gamba’s
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer