ZALIG OP DE BBQ: GEMARINEERDE GAMBA'S
Recept

Zalig op de bbq: gemarineerde gamba’s

Dit heb je nodig 4 personen

  • 20 halfgrote of 12 grote gamba’s
  • 2 el lookpasta
  • 2 kl chilipasta
  • 1 limoen
  • 5 el olijfolie
  • Koriander
ZALIG OP DE BBQ: GEMARINEERDE GAMBA'S

Gamba’s op de barbecue zijn altijd een feest. Met een simpele zelfgemaakte marinade geef je ze meteen dat beetje extra pit. En veel werk hoeft dat echt niet te zijn. Maar het geeft wel iets extra feestelijk. Ik ken een winkel waar mooie kwaliteit gamba’s diepgevroren, halfgepeld te koop zijn. De kop hangt er nog aan, en het puntje van de staart, de rest van de schaal is verwijderd, maar je kunt dat uiteraard ook zelf doen. Even ontdooien, een uurtje marineren, en dan kort grillen op een hele hete barbecue, en je hebt een feestmaaltijd. Met een gemengd slaatje of een couscous-salade bij en een lekker koud glas witte wijn.  

7 stappen

1 / 7

Meng 2 el verse lookpasta met 2 kl chilipuree.

2 / 7

Kan uiteraard ook vers gehakte chili en geperste look zijn.

3 / 7

Meng met het sap van één limoen en 5 el olijfolie.

4 / 7

Doe er de gepelde gamba’s in en laat een uurtje marineren.

5 / 7

Haal de gamba’s uit de marinade, doe er peper over en grof zeezout

6 / 7

Bak op een hele hete barbecue

7 / 7

Serveren met een partje limoen of citroen bij en fijngehakte koriander

Laat het smaken.

Gamba’s op de barbecue zijn altijd een feest. Met een simpele zelfgemaakte marinade geef je ze meteen dat beetje extra pit. En veel werk hoeft dat echt niet te zijn. Maar het geeft wel iets extra feestelijk. Ik ken een winkel waar mooie kwaliteit gamba’s diepgevroren, halfgepeld te koop zijn. De kop hangt er nog aan, en het puntje van de staart, de rest van de schaal is verwijderd, maar je kunt dat uiteraard ook zelf doen. Even ontdooien, een uurtje marineren, en dan kort grillen op een hele hete barbecue, en je hebt een feestmaaltijd. Met een gemengd slaatje of een couscous-salade bij en een lekker koud glas witte wijn.

  1. Meng 2 el verse lookpasta met 2 kl chilipuree.
  2. Kan uiteraard ook vers gehakte chili en geperste look zijn.
  3. Meng met het sap van één limoen en 5 el olijfolie.
  4. Doe er de gepelde gamba’s in en laat een uurtje marineren.
  5. Haal de gamba’s uit de marinade, doe er peper over en grof zeezout
  6. Bak op een hele hete barbecue
  7. Serveren met een partje limoen of citroen bij en fijngehakte koriander

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer