ZALIG OP DE BBQ: GEMARINEERDE GAMBA'S
Recept

Zalig op de bbq: gemarineerde gamba’s

Dit heb je nodig 4 personen

  • 20 halfgrote of 12 grote gamba’s
  • 2 el lookpasta
  • 2 kl chilipasta
  • 1 limoen
  • 5 el olijfolie
  • Koriander
ZALIG OP DE BBQ: GEMARINEERDE GAMBA'S

Gamba’s op de barbecue zijn altijd een feest. Met een simpele zelfgemaakte marinade geef je ze meteen dat beetje extra pit. En veel werk hoeft dat echt niet te zijn. Maar het geeft wel iets extra feestelijk. Ik ken een winkel waar mooie kwaliteit gamba’s diepgevroren, halfgepeld te koop zijn. De kop hangt er nog aan, en het puntje van de staart, de rest van de schaal is verwijderd, maar je kunt dat uiteraard ook zelf doen. Even ontdooien, een uurtje marineren, en dan kort grillen op een hele hete barbecue, en je hebt een feestmaaltijd. Met een gemengd slaatje of een couscous-salade bij en een lekker koud glas witte wijn.  

7 stappen

1 / 7

Meng 2 el verse lookpasta met 2 kl chilipuree.

2 / 7

Kan uiteraard ook vers gehakte chili en geperste look zijn.

3 / 7

Meng met het sap van één limoen en 5 el olijfolie.

4 / 7

Doe er de gepelde gamba’s in en laat een uurtje marineren.

5 / 7

Haal de gamba’s uit de marinade, doe er peper over en grof zeezout

6 / 7

Bak op een hele hete barbecue

7 / 7

Serveren met een partje limoen of citroen bij en fijngehakte koriander

Laat het smaken.

Gamba’s op de barbecue zijn altijd een feest. Met een simpele zelfgemaakte marinade geef je ze meteen dat beetje extra pit. En veel werk hoeft dat echt niet te zijn. Maar het geeft wel iets extra feestelijk. Ik ken een winkel waar mooie kwaliteit gamba’s diepgevroren, halfgepeld te koop zijn. De kop hangt er nog aan, en het puntje van de staart, de rest van de schaal is verwijderd, maar je kunt dat uiteraard ook zelf doen. Even ontdooien, een uurtje marineren, en dan kort grillen op een hele hete barbecue, en je hebt een feestmaaltijd. Met een gemengd slaatje of een couscous-salade bij en een lekker koud glas witte wijn.

  1. Meng 2 el verse lookpasta met 2 kl chilipuree.
  2. Kan uiteraard ook vers gehakte chili en geperste look zijn.
  3. Meng met het sap van één limoen en 5 el olijfolie.
  4. Doe er de gepelde gamba’s in en laat een uurtje marineren.
  5. Haal de gamba’s uit de marinade, doe er peper over en grof zeezout
  6. Bak op een hele hete barbecue
  7. Serveren met een partje limoen of citroen bij en fijngehakte koriander

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer