Een simpele formule voor wat je op maandag het best eet!
Nieuws

Een simpele formule voor wat je op maandag het best eet!

Voila, we zijn weer vertrokken, het is weer maandag, een nieuwe week is gestart. Maandagen zijn niet altijd simpel om door te komen, en vaak denk je ook: en wat gaan we vanavond nu ook weer eten? Na een weekendje vol genieten, met veel lekker eten en soms ook cheat-maaltijden (frietjes van de frituur op vrijdag om maar iets te noemen) voelt een mens zich soms een beetje schuldig. Dus op maandag moet je gewoon niet al te zwaar willen eten, je wil immers een klein beetje bekomen.

Maar er is nog iets extra waar je rekening moet mee houden als je inkopen gaat doen op maandag. Uit onderzoek blijkt dat mensen na de eerste werkdag en schooldag absoluut geen zin meer hebben om uitgebreid te koken. En daarom wordt er toch vaak makkelijk gegeten. Diepvriesmaaltijden zijn dan vaak de hit op maandag. Maar het is natuurlijk belangrijk om toch ook gezond aan de werkweek te beginnen.

Maar ja, ik vind dat het wel kan: snelle, makkelijke, en toch gezonde maaltijden bereiden. Als je er net zo over denkt als ik, dan heb ik voor jou een absolute aanrader. Dit gerecht is zo klaar, zeker als je een paar cheat-elementen meebrengt van de supermarkt, en het is ook nog eens superlekker. Smakelijk eten, op deze maandag! En succes met de werkweek ook.

COUSCOUS MET KIPPENPLAKJES
Recept

Couscous met kippenplakjes

Trouwe volgers weten intussen wel dat ik hou van simpele gerechten die snel klaar zijn. Als het maar lekker is, dat is toch de essentie? Ik vind het daarom ook helemaal niet zo’n ramp om wat kant- en klare ingrediënten te gebruiken. De gebraden kippenplakjes die je tegenwoordig in de supermarkt kunt vinden zijn echt een prima basisingrediënt voor een lekker gerecht … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel1_Nakd_Lotus-33

Wat een zalige wandeltocht met nākd. #advertentie

Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer