Voila, we zijn weer vertrokken, het is weer maandag, een nieuwe week is gestart. Maandagen zijn niet altijd simpel om door te komen, en vaak denk je ook: en wat gaan we vanavond nu ook weer eten? Na een weekendje vol genieten, met veel lekker eten en soms ook cheat-maaltijden (frietjes van de frituur op vrijdag om maar iets te noemen) voelt een mens zich soms een beetje schuldig. Dus op maandag moet je gewoon niet al te zwaar willen eten, je wil immers een klein beetje bekomen.
Maar er is nog iets extra waar je rekening moet mee houden als je inkopen gaat doen op maandag. Uit onderzoek blijkt dat mensen na de eerste werkdag en schooldag absoluut geen zin meer hebben om uitgebreid te koken. En daarom wordt er toch vaak makkelijk gegeten. Diepvriesmaaltijden zijn dan vaak de hit op maandag. Maar het is natuurlijk belangrijk om toch ook gezond aan de werkweek te beginnen.
Maar ja, ik vind dat het wel kan: snelle, makkelijke, en toch gezonde maaltijden bereiden. Als je er net zo over denkt als ik, dan heb ik voor jou een absolute aanrader. Dit gerecht is zo klaar, zeker als je een paar cheat-elementen meebrengt van de supermarkt, en het is ook nog eens superlekker. Smakelijk eten, op deze maandag! En succes met de werkweek ook.
Trouwe volgers weten intussen wel dat ik hou van simpele gerechten die snel klaar zijn. Als het maar lekker is, dat is toch de essentie? Ik vind het daarom ook helemaal niet zo’n ramp om wat kant- en klare ingrediënten te gebruiken. De gebraden kippenplakjes die je tegenwoordig in de supermarkt kunt vinden zijn echt een prima basisingrediënt voor een lekker gerecht … Lees meer
Recept
Couscous met kippenplakjes
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer
Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer