Een simpele formule voor wat je op maandag het best eet!

Voila, we zijn weer vertrokken, het is weer maandag, een nieuwe week is gestart. Maandagen zijn niet altijd simpel om door te komen, en vaak denk je ook: en wat gaan we vanavond nu ook weer eten? Na een weekendje vol genieten, met veel lekker eten en soms ook cheat-maaltijden (frietjes van de frituur op vrijdag om maar iets te noemen) voelt een mens zich soms een beetje schuldig. Dus op maandag moet je gewoon niet al te zwaar willen eten, je wil immers een klein beetje bekomen.

Maar er is nog iets extra waar je rekening moet mee houden als je inkopen gaat doen op maandag. Uit onderzoek blijkt dat mensen na de eerste werkdag en schooldag absoluut geen zin meer hebben om uitgebreid te koken. En daarom wordt er toch vaak makkelijk gegeten. Diepvriesmaaltijden zijn dan vaak de hit op maandag. Maar het is natuurlijk belangrijk om toch ook gezond aan de werkweek te beginnen.

Maar ja, ik vind dat het wel kan: snelle, makkelijke, en toch gezonde maaltijden bereiden. Als je er net zo over denkt als ik, dan heb ik voor jou een absolute aanrader. Dit gerecht is zo klaar, zeker als je een paar cheat-elementen meebrengt van de supermarkt, en het is ook nog eens superlekker. Smakelijk eten, op deze maandag! En succes met de werkweek ook.