COUSCOUS MET KIPPENPLAKJES
Recept

Couscous met kippenplakjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 600 gram gebraden kippenplakjes
  • 8 el Philadelphia light
  • 4 kopjes couscous en evenveel gezouten water
  • Olijfolie
  • Bieslook
  • Basilicum
  • 2 sjalotjes
  • 30 kerstomaatjes
COUSCOUS MET KIPPENPLAKJES

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Halveer de kerstomaatjes, bestrooi ze met wat peper en zout en giet er wat olijfolie over, en zet ze een kwartiertje in een oven van 180 graden. (Of maak het je zelf gemakkelijk en gebruik gewoon half zongedroogde tomaatjes uit de supermarkt…)

2 / 7

Snipper de twee sjalotjes en stoof ze rustig aan in de pan, met wat peper en zout.

3 / 7

Neem evenveel couscous als gezouten kokend water en voeg samen zoals vermeld staat op de verpakking. Dek enkele minuten af en roer alles los.

4 / 7

Meng de tomaatjes en de gestoofde sjalotjes onder de couscous, samen met enkele lepels Philadelphia met verse kruiden, (of andere kruidenkaas) en flink wat gesnipperde bieslook.

5 / 7

Voeg ook drie vierde van de kippenplakjes toe.

6 / 7

Als het geheel net iets teveel kleeft, voeg een beetje olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.

7 / 7

Werk af met een scheut olijfolie, de resterende kippenplakjes en nog wat verse bieslook en basilicum.

Laat het smaken.

Trouwe volgers weten intussen wel dat ik hou van simpele gerechten die snel klaar zijn. Als het maar lekker is, dat is toch de essentie? Ik vind het daarom ook helemaal niet zo’n ramp om wat kant- en klare ingrediënten te gebruiken. De gebraden kippenplakjes die je tegenwoordig in de supermarkt kunt vinden zijn echt een prima basisingrediënt voor een lekker gerecht. Je hebt veel variëteiten (Italiaanse, Indische, etc…)

Combineer je die kippenplakjes met enkele andere lekkere ingrediënten dan tover je in geen tijd een lekker, gezond gerecht op tafel, dat toch nog net iets anders is dan het gebruikelijke stukje vlees met groenten en aardappeltjes. Niet dat daar iets fout mee is hoor, maar een beetje variëren maakt het toch veel plezanter. Probeer maar eens, je zult dit heel lekker vinden.

Bereiding

  1. Halveer de kerstomaatjes, bestrooi ze met wat peper en zout en giet er wat olijfolie over, en zet ze een kwartiertje in een oven van 180 graden. (Of maak het je zelf gemakkelijk en gebruik gewoon half zongedroogde tomaatjes uit de supermarkt…)
  2. Snipper de twee sjalotjes en stoof ze rustig aan in de pan, met wat peper en zout.
  3. Neem evenveel couscous als gezouten kokend water en voeg samen zoals vermeld staat op de verpakking. Dek enkele minuten af en roer alles los.
  4. Meng de tomaatjes en de gestoofde sjalotjes onder de couscous, samen met enkele lepels Philadelphia met verse kruiden, (of andere kruidenkaas) en flink wat gesnipperde bieslook.
  5. Voeg ook drie vierde van de kippenplakjes toe.
  6. Als het geheel net iets teveel kleeft, voeg een beetje olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.
  7. Werk af met een scheut olijfolie, de resterende kippenplakjes en nog wat verse bieslook en basilicum.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer