COUSCOUS MET KIPPENPLAKJES

Trouwe volgers weten intussen wel dat ik hou van simpele gerechten die snel klaar zijn. Als het maar lekker is, dat is toch de essentie? Ik vind het daarom ook helemaal niet zo’n ramp om wat kant- en klare ingrediënten te gebruiken. De gebraden kippenplakjes die je tegenwoordig in de supermarkt kunt vinden zijn echt een prima basisingrediënt voor een lekker gerecht. Je hebt veel variëteiten (Italiaanse, Indische, etc…)

Combineer je die kippenplakjes met enkele andere lekkere ingrediënten dan tover je in geen tijd een lekker, gezond gerecht op tafel, dat toch nog net iets anders is dan het gebruikelijke stukje vlees met groenten en aardappeltjes. Niet dat daar iets fout mee is hoor, maar een beetje variëren maakt het toch veel plezanter. Probeer maar eens, je zult dit heel lekker vinden.

Bereiding

  1. Halveer de kerstomaatjes, bestrooi ze met wat peper en zout en giet er wat olijfolie over, en zet ze een kwartiertje in een oven van 180 graden. (Of maak het je zelf gemakkelijk en gebruik gewoon half zongedroogde tomaatjes uit de supermarkt…)
  2. Snipper de twee sjalotjes en stoof ze rustig aan in de pan, met wat peper en zout.
  3. Neem evenveel couscous als gezouten kokend water en voeg samen zoals vermeld staat op de verpakking. Dek enkele minuten af en roer alles los.
  4. Meng de tomaatjes en de gestoofde sjalotjes onder de couscous, samen met enkele lepels Philadelphia met verse kruiden, (of andere kruidenkaas) en flink wat gesnipperde bieslook.
  5. Voeg ook drie vierde van de kippenplakjes toe.
  6. Als het geheel net iets teveel kleeft, voeg een beetje olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.
  7. Werk af met een scheut olijfolie, de resterende kippenplakjes en nog wat verse bieslook en basilicum.