Er is maar 1 reden waarom slaatjes zo ongelofelijk vaak verknald worden

Ik ben een grote fan van slaatjes. Zeker in de zomer. Ga maar eens naar mijn recepten en probeer daar eens door m’n slaatjes te grasduinen. Er staan er nu zo’n 38 online, en er komen er steeds bij. Vaak zijn die fris, lekker, licht en gezond.

Je kunt met slaatjes ook quasi eindeloos experimenteren en variëren. Er zijn zoveel ingrediënten die je perfect kunt combineren terwijl je het echt niet verwacht had. Proberen is de boodschap en je kunt zelfs makkelijk met restjes aan de slag gaan. Fruit en vlees gaan bijvoorbeeld vaak heerlijk samen. Zuurder fruit doet het ook goed met roze garnalen of vis. Doe eens noten in een salade. Of verse kruiden. Probeer gewoon. Het zal zelden fout gaan.

Er is maar één kapitale fout die mensen toch blijven maken. Je kunt je slaatjes perfect op voorhand klaarmaken, maar er is één ding wat je nooit mag doen. Dat is de vinaigrette te vroeg toevoegen. Dan wordt de sla gewoon wak en verlept. Je frisse vinaigrette, en het maakt niet uit hoe je die samenstelt, moet je pas op het allerlaatste moment toevoegen, en dan kan er bijna niks fout gaan.