Er is maar 1 reden waarom slaatjes zo ongelofelijk vaak verknald worden
Nieuws

Er is maar 1 reden waarom slaatjes zo ongelofelijk vaak verknald worden

Ik ben een grote fan van slaatjes. Zeker in de zomer. Ga maar eens naar mijn recepten en probeer daar eens door m’n slaatjes te grasduinen. Er staan er nu zo’n 38 online, en er komen er steeds bij. Vaak zijn die fris, lekker, licht en gezond.

Je kunt met slaatjes ook quasi eindeloos experimenteren en variëren. Er zijn zoveel ingrediënten die je perfect kunt combineren terwijl je het echt niet verwacht had. Proberen is de boodschap en je kunt zelfs makkelijk met restjes aan de slag gaan. Fruit en vlees gaan bijvoorbeeld vaak heerlijk samen. Zuurder fruit doet het ook goed met roze garnalen of vis. Doe eens noten in een salade. Of verse kruiden. Probeer gewoon. Het zal zelden fout gaan.

Er is maar één kapitale fout die mensen toch blijven maken. Je kunt je slaatjes perfect op voorhand klaarmaken, maar er is één ding wat je nooit mag doen. Dat is de vinaigrette te vroeg toevoegen. Dan wordt de sla gewoon wak en verlept. Je frisse vinaigrette, en het maakt niet uit hoe je die samenstelt, moet je pas op het allerlaatste moment toevoegen, en dan kan er bijna niks fout gaan.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer