De wedstrijd om in L.E.S.S. ofte LOVE.EAT.SHARE.SMILE hét bistro concept van Gert De Mangeleer & Joachim Boudens te gaan eten stond intussen een tijdje online en er zijn massa’s inschrijvingen geweest. En nu kan ik de winnaar bekend maken: Yentl Engels mag samen met haar partner gaan genieten van de topkeuken van dit sympathieke restaurant.
Joachim en Gert hebben de voormalige locatie van hun sterrenrestaurant Hertog Jan enkele jaren geleden omgebouwd tot een hip bistro concept. Hertog Jan is één van de meest ultieme eettempels van de wereld, ik heb er deze week voor m’n verjaardag nog zalig mogen lunchen, maar deze eerder laagdrempelige bistro is ook een prachtige plek om heel lekker te eten. Een tijdje terug waren wij er met Gert en z’n lieve vrouw Annelies, en we hebben genoten van het eerste hapje tot het laatste dessert. En nu kan Yentl L.E.S.S. dus ook gaan ontdekken dankzij de Would Be Chef.
De kaart bestaat uit een uitgebreide keuze tapas en gerechten om te delen met je tafelgenoten. De inspiratie voor deze gerechten haalt Gert uit zijn vele reizen. Er zitten invloeden in de kaart verwerkt uit alle hoeken van de wereld. In de keuken roert chef Ruige Vermeire in de potten. Samen met zijn jong en gedreven team zorgt hij voor de uniek schwung die zo typisch is voor L.E.S.S.
De wijnkaart is Spaans geïnspireerd en biedt een mooi evenwicht tussen de traditionele, bekende appellatie’s en verrassende ontdekkingen van jonge wijnmakers. Alle wijnen werden door Joachim gekozen.
Het restaurant is geopend van maandag tot en met vrijdag.
Een tafeltje reserveren kan op www.l-e-s-s.be
Torhoutsesteenweg 479 – 8200 Sint-Michiels (Brugge)
050 69 93 69
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer
In mijn boek “Waarom Wandelen” dat hier nog altijd te koop is, schrijf ik het uitgebreid: wandelen is goed. Erg goed. En gezond. Want wandelen helpt uiteraard fantastisch om veel calorieën en dus ook vet te verbranden, daar is geen discussie over … Lees meer
Van mij mag je cappuccino drinken op elk uur van de dag. Ik ben niet van de koffie-politie en mensen drinken wat ze willen wanneer ze dat willen. Maar Italianen zijn daar een stukje strenger in … Lees meer
Het is herfstvakantie. Enfin, voor mij. Even een weekje zonder ochtendshow. Even een weekje langer uitslapen. Even een weekje Barcelona. Kortom: even genieten … Lees meer
Dinsdag 22 oktober is wereld notendag. Nu ik weer volop aan het afvallen ben eet ik graag wat noten tussendoor. Een handjevol kan mij al voldoende energie en kracht geven en dat is ook logisch, want noten zijn over het algemeen zeer gezond en bevatten veel essentiële voedingsstoffen, zoals gezonde vetten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen … Lees meer
Het is eindelijk zo ver. Nadat we een dikke vier jaar in Lochristi wonen zijn we eindelijk onze tuin in orde aan het brengen. Nu, we hadden altijd al een mooie oude tuin met veel prachtige grote bomen … Lees meer