ETEN BIJ GERT DE MANGELEER DANKZIJ WOULD BE CHEF
Nieuws

Eten bij gert de mangeleer dankzij would be chef

De wedstrijd om in L.E.S.S. ofte LOVE.EAT.SHARE.SMILE hét bistro concept van Gert De Mangeleer &  Joachim Boudens te gaan eten stond intussen een tijdje online en er zijn massa’s inschrijvingen geweest. En nu kan ik de winnaar bekend maken: Yentl Engels mag samen met haar partner gaan genieten van de topkeuken van dit sympathieke restaurant.

Joachim en Gert hebben de voormalige locatie van hun sterrenrestaurant Hertog Jan enkele jaren geleden omgebouwd tot een hip bistro concept. Hertog Jan is één van de meest ultieme eettempels van de wereld, ik heb er deze week voor m’n verjaardag nog zalig mogen lunchen, maar deze eerder laagdrempelige bistro is ook een prachtige plek om heel lekker te eten. Een tijdje terug waren wij er met Gert en z’n lieve vrouw Annelies, en we hebben genoten van het eerste hapje tot het laatste dessert. En nu kan Yentl L.E.S.S. dus ook gaan ontdekken dankzij de Would Be Chef.

De kaart bestaat uit een uitgebreide keuze tapas en gerechten om te delen met je tafelgenoten. De inspiratie voor deze gerechten haalt Gert uit zijn vele reizen. Er zitten invloeden in de kaart verwerkt uit alle hoeken van de wereld. In de keuken roert chef Ruige Vermeire in de potten. Samen met zijn jong en gedreven team zorgt hij voor de uniek schwung die zo typisch is voor L.E.S.S.

De wijnkaart is Spaans geïnspireerd en biedt een mooi evenwicht tussen de traditionele, bekende appellatie’s en verrassende ontdekkingen van jonge wijnmakers. Alle wijnen werden door Joachim gekozen.

Het restaurant is geopend van maandag tot en met vrijdag.
Een tafeltje reserveren kan op www.l-e-s-s.be

Torhoutsesteenweg 479 – 8200 Sint-Michiels (Brugge)
050 69 93 69

Gerelateerde nieuwsberichten

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Boeken Hockney

Zaterdag is er nog eens een boekverkoop bij ons in de tuin!

Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer