15 mei 2017 was een zotte dag. Nadat ik er achter de schermen al een paar maanden mee bezig was werd deze blog gelanceerd. Ik was altijd al een fanatieke hobbykok. Ik had voor HLN een paar jaar een volledige culinaire pagina in de weekendkrant gemaakt, met recepten, en tips, met recensies en culinaire weetjes. En ik had al twee kookboeken uitgebracht onder de naam Would Be Chef. Maar ik had nood aan een platform waar ik mijn ideeën nog meer kon delen. En omdat de sociale media zo belangrijk waren geworden, en ik er zelf ook heel actief op was, beslisten we om een foodblog te maken. We waren van in het begin best ambitieus. Want waar de meeste blogs op dat moment vooral met recepten uitpakten, wou ik dat per se combineren met culinaire nieuwtjes, restaurantbesprekingen, tips and tricks, en opiniërende columns die vaak (maar ik geef toe, ook heus niet altijd) te maken hebben met lekker eten, drinken of reizen. Het goede leven van een hobbykok dus.
We hoopten een gat in de markt te vullen en alle hobbykoks in het land een plek te bezorgen waar ze graag rond zouden snuisteren, ideetjes opdoen, en geïnspireerd raken om zelf in de keuken aan de slag te gaan, nieuwe producten uit te proberen en verrassende restaurantjes te bezoeken. Vandaag, vier jaar later, is Would Be Chef een vast uitstapje geworden voor honderdduizenden hobbykoks en levensgenieters. Alle artikels worden door mezelf geschreven, het zijn er vaak drie of vier per dag. We werken heel transparant samen met enkele partners uit de culinaire wereld waardoor we nieuwe recepten kunnen ontwikkelen, en professioneel laten fotograferen of filmen. Op onze win-pagina kun je al vier jaar lang fantastische prijzen winnen, van keukentoestellen, tot gastronomische etentjes, van proefsets, tot reizen. En elke keer opnieuw probeer ik met boeiende content bij zoveel mogelijk mensen de goesting voor lekker eten aan te wakkeren. Het is best veel werk, maar het is het leukste werk ooit. Ik schrijf ontzettend graag, het is spannend om te ondernemen en een eigen medium uit te bouwen, en het is fijn om de lezers dag in dag uit nieuwe culinaire verhalen en recepten aan te kunnen bieden.
De tweede verjaardag van Would Be Chef vierden we in Het Gebaar in Antwerpen. Samen met mijn lieve vriend Roger van Damme hebben we toen een “4 mains” gekookt voor een goed doel. Vorig jaar zaten we nog midden in de eerste covid-golf en hebben we onze feestplannen moeten opzij schuiven. Ook dit jaar was samen koken met een grote chef wat moeilijker te realiseren omdat de horeca zich nu even volop moet concentreren op de heropening binnen, op 9 juni. Maar we vieren dit jaar onze verjaardag met ons eigen restaurant in Gent. Het is een pop-up samen met Deliveroo, en in de hele stad (9000) kun je een maand lang mijn meest gezochte gerechten van deze blog bestellen. Voor de mensen buiten Gent: even geduld. We zitten uiteraard niet stil. Would Be Chef is nog jong, amper vier jaar oud, maar we bruisen van de plannen voor de komende maanden en jaren. De kans is bijzonder groot dat ook elders in het land een mogelijkheid zal komen om mijn gerechten te proeven. Een mooi vooruitzicht voor dit nieuwe jaar.
Ik wil jou, beste lezer bedanken. Het is voor jou dat ik het doe: elke dag op zoek gaan naar leuke culinaire verhalen om te vertellen, veel lezen en veel schrijven, op zoek gaan naar trends en nieuwe recepten. Ik doe het zo ontzettend graag. Het komt vanuit het diepste van mijn hart. Ik doe het nog elke dag met volle goesting. Het feit dat er elke dag zovele duizenden mensen de artikels lezen, tips en vragen doorsturen en meespelen met wedstrijden, het feit dat er elke dag zovele tientallen mensen mijn recepten uitproberen, dat maakt me nederig en blij. Dank u dank u dank u. De vierde verjaardag van Would Be Chef ga ik vandaag vieren met een lekker glas. Op jullie gezondheid! Santé beste volgers. Ik ben blij en dankbaar dat je me leest.
Dat kwam zo: hoe gepassioneerd ik ook was en ben over koken, ik ben geen gediplomeerde chef, dus ik wou me niet met de echte vergelijken. Ik vond Would Be Chef een leuke geuzennaam die mijn ambities ook een beetje relm
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer