Exact 4 jaar geleden nam ik de beste beslissing van mijn leven
Nieuws

Exact 4 jaar geleden nam ik de beste beslissing van mijn leven

15 mei 2017 was een zotte dag. Nadat ik er achter de schermen al een paar maanden mee bezig was werd deze blog gelanceerd. Ik was altijd al een fanatieke hobbykok. Ik had voor HLN een paar jaar een volledige culinaire pagina in de weekendkrant gemaakt, met recepten, en tips, met recensies en culinaire weetjes. En ik had al twee kookboeken uitgebracht onder de naam Would Be Chef. Maar ik had nood aan een platform waar ik mijn ideeën nog meer kon delen. En omdat de sociale media zo belangrijk waren geworden, en ik er zelf ook heel actief op was, beslisten we om een foodblog te maken. We waren van in het begin best ambitieus. Want waar de meeste blogs op dat moment vooral met recepten uitpakten, wou ik dat per se combineren met culinaire nieuwtjes, restaurantbesprekingen, tips and tricks, en opiniërende columns die vaak (maar ik geef toe, ook heus niet altijd) te maken hebben met lekker eten, drinken of reizen. Het goede leven van een hobbykok dus.

We hoopten een gat in de markt te vullen en alle hobbykoks in het land een plek te bezorgen waar ze graag rond zouden snuisteren, ideetjes opdoen, en geïnspireerd raken om zelf in de keuken aan de slag te gaan, nieuwe producten uit te proberen en verrassende restaurantjes te bezoeken. Vandaag, vier jaar later, is Would Be Chef een vast uitstapje geworden voor honderdduizenden hobbykoks en levensgenieters. Alle artikels worden door mezelf geschreven, het zijn er vaak drie of vier per dag. We werken heel transparant samen met enkele partners uit de culinaire wereld waardoor we nieuwe recepten kunnen ontwikkelen, en professioneel laten fotograferen of filmen. Op onze win-pagina kun je al vier jaar lang fantastische prijzen winnen, van keukentoestellen, tot gastronomische etentjes, van proefsets, tot reizen. En elke keer opnieuw probeer ik met boeiende content bij zoveel mogelijk mensen de goesting voor lekker eten aan te wakkeren. Het is best veel werk, maar het is het leukste werk ooit. Ik schrijf ontzettend graag, het is spannend om te ondernemen en een eigen medium uit te bouwen, en het is fijn om de lezers dag in dag uit nieuwe culinaire verhalen en recepten aan te kunnen bieden.

De tweede verjaardag van Would Be Chef vierden we in Het Gebaar in Antwerpen. Samen met mijn lieve vriend Roger van Damme hebben we toen een “4 mains” gekookt voor een goed doel. Vorig jaar zaten we nog midden in de eerste covid-golf en hebben we onze feestplannen moeten opzij schuiven. Ook dit jaar was samen koken met een grote chef wat moeilijker te realiseren omdat de horeca zich nu even volop moet concentreren op de heropening binnen, op 9 juni. Maar we vieren dit jaar onze verjaardag met ons eigen restaurant in Gent. Het is een pop-up samen met Deliveroo, en in de hele stad (9000) kun je een maand lang mijn meest gezochte gerechten van deze blog bestellen. Voor de mensen buiten Gent: even geduld. We zitten uiteraard niet stil. Would Be Chef is nog jong, amper vier jaar oud, maar we bruisen van de plannen voor de komende maanden en jaren. De kans is bijzonder groot dat ook elders in het land een mogelijkheid zal komen om mijn gerechten te proeven. Een mooi vooruitzicht voor dit nieuwe jaar.

Ik wil jou, beste lezer bedanken. Het is voor jou dat ik het doe: elke dag op zoek gaan naar leuke culinaire verhalen om te vertellen, veel lezen en veel schrijven, op zoek gaan naar trends en nieuwe recepten. Ik doe het zo ontzettend graag. Het komt vanuit het diepste van mijn hart. Ik doe het nog elke dag met volle goesting. Het feit dat er elke dag zovele duizenden mensen de artikels lezen, tips en vragen doorsturen en meespelen met wedstrijden, het feit dat er elke dag zovele tientallen mensen mijn recepten uitproberen, dat maakt me nederig en blij. Dank u dank u dank u. De vierde verjaardag van Would Be Chef ga ik vandaag vieren met een lekker glas. Op jullie gezondheid! Santé beste volgers. Ik ben blij en dankbaar dat je me leest.

Dat kwam zo: hoe gepassioneerd ik ook was en ben over koken, ik ben geen gediplomeerde chef, dus ik wou me niet met de echte vergelijken. Ik vond Would Be Chef een leuke geuzennaam die mijn ambities ook een beetje relm

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer