Geen eindejaarsshow. Maar hoe viert Geert Hoste kerst en oudjaar dan wel?
Nieuws

Geen eindejaarsshow. Maar hoe viert Geert Hoste kerst en oudjaar dan wel?

Geert Hoste is sinds jaar en dag een van mijn allerbeste vrienden. Als mensen beweren dat “de showbizz” een wereld vol afgunst en jaloezie is, dan kan ik je zeggen: neen hoor. Je kunt er namelijk ook zalige vrienden hebben zoals Geert en zijn vrouw Veronique, die er altijd voor ons zijn, en met wie we altijd de mooiste momenten doorbrengen, in goede en minder goede tijden.

Nu kunnen we hen natuurlijk niet zien. Iedereen moet de feestdagen doorbrengen in de meest beperkte kring. Maar Geert en Veronique en hun heerlijke poezen gaan er ongetwijfeld het allerbeste van maken. Geert verklapt aan Would Be Chef wat de plannen zijn voor morgenavond, en op oudejaarsavond. Al moet ik er bijvertellen dat ik niet helemaal zeker ben dat al zijn antwoorden helemaal au serieux te nemen zijn. Hij is en blijft een comedian.

Ik heb trouwens nog één tip, als je zelf ook een kattenliefhebber bent, net als Geert en Veronique, dan moet je zeker dit artikel over de skattigste mokken eens bekijken, want Veronique heeft echt een heerlijke lijn met de mooiste katten-cadeaus die ze van a tot z zelf ontwerpt. Prachtig gewoon.

Hoe en met wie ga je kerst vieren Geert?

Dit jaar maken we er iets speciaals van. Ik heb een levensgrote kerststal besteld voor in de living.
Hij is wat groot uitgevallen maar ziet er prachtig uit. Voor mijn echtgenote en mezelf heb ik de voorbije weken passende kleren en sandalen genaaid. Omdat we geen mensen mogen uitnodigen komt er vanaf 21 december tot 4 januari een echte ezel en een levende os in te staan. Naar het schijnt zouden ze zindelijk zijn. Ik hoop het.

Wat staat er op het menu met kerst en met nieuwjaar?

Kerst: Ik heb eten voor acht besteld. 6 maaltijden breng ik naar het gezin waar ik al twintig jaar kerstavond mee vier. De twee overige maaltijden keren terug naar onze kerststal. Op de kribbe zal ik een tafelkleedje leggen, in afwachting van de geboorte van het kindeke. Nieuwjaar: Naar jaarlijkse traditie ben ik uitgenodigd in het paleis. Het wordt wel mega super speciaal want het wordt een geheim lockdown-feestje en het is de eerste keer dat Prinses Delphine aanwezig zal zijn. Het wordt wel een optreden voor een klein gezelschap slechts een honderdtal genodigden. Ik mag zeggen wat ik wil maar ik moet wel een mondmasker dragen. Ik heb instructies gekregen om via de tuin het paleis binnen te gaan en ik mag er niet naar het toilet gaan, omdat ik geen knuffelcontact ben. Maar daar kan ik mee leven.

Was 2020 zondermeer een rotjaar of was er ook iets moois aan?

Ik heb home-delivery ontdekt! Bij alle restaurants heb ik dit jaar lekkers besteld. Heerlijk. Ik moet zeggen bij de tweede golf hebben de restaurants al een enorme stap vooruit gedaan: betere menu’s, betere presentatie en klantvriendelijker. Als dat zo doorgaat kijk ik al reikhalzend uit naar de derde golf!

Wat is jouw wens voor 2021?

Ik ben ambassadeur van Amnesty International en 2020 was een uitdaging voor de Mensenrechten! Vrijheidsbeperkingen in overvloed: nachtklok, uitgangsverbod, recht om samen te komen, te reizen… Ik hoop dat de overheid snel en de klok terugdraait naar februari 2020 en ons rechten allemaal en onverminderd teruggeeft. Of ik ga filmpjes posten waarin alleen maar sokken aanheb!

Wat zijn je persoonlijke plannen voor 2021?

Beste Would be Chef: ik heb een primeur voor je omdat het nieuws is in jouw vakgebied! In het voorjaar verschijnt een nieuw boek van me: Taart en Pizza met Geert Hoste. Het is mijn 21ste boek… mooi toch voor 2021?

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer