Geen eindejaarsshow. Maar hoe viert Geert Hoste kerst en oudjaar dan wel?
Nieuws

Geen eindejaarsshow. Maar hoe viert Geert Hoste kerst en oudjaar dan wel?

Geert Hoste is sinds jaar en dag een van mijn allerbeste vrienden. Als mensen beweren dat “de showbizz” een wereld vol afgunst en jaloezie is, dan kan ik je zeggen: neen hoor. Je kunt er namelijk ook zalige vrienden hebben zoals Geert en zijn vrouw Veronique, die er altijd voor ons zijn, en met wie we altijd de mooiste momenten doorbrengen, in goede en minder goede tijden.

Nu kunnen we hen natuurlijk niet zien. Iedereen moet de feestdagen doorbrengen in de meest beperkte kring. Maar Geert en Veronique en hun heerlijke poezen gaan er ongetwijfeld het allerbeste van maken. Geert verklapt aan Would Be Chef wat de plannen zijn voor morgenavond, en op oudejaarsavond. Al moet ik er bijvertellen dat ik niet helemaal zeker ben dat al zijn antwoorden helemaal au serieux te nemen zijn. Hij is en blijft een comedian.

Ik heb trouwens nog één tip, als je zelf ook een kattenliefhebber bent, net als Geert en Veronique, dan moet je zeker dit artikel over de skattigste mokken eens bekijken, want Veronique heeft echt een heerlijke lijn met de mooiste katten-cadeaus die ze van a tot z zelf ontwerpt. Prachtig gewoon.

Hoe en met wie ga je kerst vieren Geert?

Dit jaar maken we er iets speciaals van. Ik heb een levensgrote kerststal besteld voor in de living.
Hij is wat groot uitgevallen maar ziet er prachtig uit. Voor mijn echtgenote en mezelf heb ik de voorbije weken passende kleren en sandalen genaaid. Omdat we geen mensen mogen uitnodigen komt er vanaf 21 december tot 4 januari een echte ezel en een levende os in te staan. Naar het schijnt zouden ze zindelijk zijn. Ik hoop het.

Wat staat er op het menu met kerst en met nieuwjaar?

Kerst: Ik heb eten voor acht besteld. 6 maaltijden breng ik naar het gezin waar ik al twintig jaar kerstavond mee vier. De twee overige maaltijden keren terug naar onze kerststal. Op de kribbe zal ik een tafelkleedje leggen, in afwachting van de geboorte van het kindeke. Nieuwjaar: Naar jaarlijkse traditie ben ik uitgenodigd in het paleis. Het wordt wel mega super speciaal want het wordt een geheim lockdown-feestje en het is de eerste keer dat Prinses Delphine aanwezig zal zijn. Het wordt wel een optreden voor een klein gezelschap slechts een honderdtal genodigden. Ik mag zeggen wat ik wil maar ik moet wel een mondmasker dragen. Ik heb instructies gekregen om via de tuin het paleis binnen te gaan en ik mag er niet naar het toilet gaan, omdat ik geen knuffelcontact ben. Maar daar kan ik mee leven.

Was 2020 zondermeer een rotjaar of was er ook iets moois aan?

Ik heb home-delivery ontdekt! Bij alle restaurants heb ik dit jaar lekkers besteld. Heerlijk. Ik moet zeggen bij de tweede golf hebben de restaurants al een enorme stap vooruit gedaan: betere menu’s, betere presentatie en klantvriendelijker. Als dat zo doorgaat kijk ik al reikhalzend uit naar de derde golf!

Wat is jouw wens voor 2021?

Ik ben ambassadeur van Amnesty International en 2020 was een uitdaging voor de Mensenrechten! Vrijheidsbeperkingen in overvloed: nachtklok, uitgangsverbod, recht om samen te komen, te reizen… Ik hoop dat de overheid snel en de klok terugdraait naar februari 2020 en ons rechten allemaal en onverminderd teruggeeft. Of ik ga filmpjes posten waarin alleen maar sokken aanheb!

Wat zijn je persoonlijke plannen voor 2021?

Beste Would be Chef: ik heb een primeur voor je omdat het nieuws is in jouw vakgebied! In het voorjaar verschijnt een nieuw boek van me: Taart en Pizza met Geert Hoste. Het is mijn 21ste boek… mooi toch voor 2021?

Gerelateerde nieuwsberichten

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer