Geert Hoste is sinds jaar en dag een van mijn allerbeste vrienden. Als mensen beweren dat “de showbizz” een wereld vol afgunst en jaloezie is, dan kan ik je zeggen: neen hoor. Je kunt er namelijk ook zalige vrienden hebben zoals Geert en zijn vrouw Veronique, die er altijd voor ons zijn, en met wie we altijd de mooiste momenten doorbrengen, in goede en minder goede tijden.
Nu kunnen we hen natuurlijk niet zien. Iedereen moet de feestdagen doorbrengen in de meest beperkte kring. Maar Geert en Veronique en hun heerlijke poezen gaan er ongetwijfeld het allerbeste van maken. Geert verklapt aan Would Be Chef wat de plannen zijn voor morgenavond, en op oudejaarsavond. Al moet ik er bijvertellen dat ik niet helemaal zeker ben dat al zijn antwoorden helemaal au serieux te nemen zijn. Hij is en blijft een comedian.
Ik heb trouwens nog één tip, als je zelf ook een kattenliefhebber bent, net als Geert en Veronique, dan moet je zeker dit artikel over de skattigste mokken eens bekijken, want Veronique heeft echt een heerlijke lijn met de mooiste katten-cadeaus die ze van a tot z zelf ontwerpt. Prachtig gewoon.
Dit jaar maken we er iets speciaals van. Ik heb een levensgrote kerststal besteld voor in de living.
Hij is wat groot uitgevallen maar ziet er prachtig uit. Voor mijn echtgenote en mezelf heb ik de voorbije weken passende kleren en sandalen genaaid. Omdat we geen mensen mogen uitnodigen komt er vanaf 21 december tot 4 januari een echte ezel en een levende os in te staan. Naar het schijnt zouden ze zindelijk zijn. Ik hoop het.
Kerst: Ik heb eten voor acht besteld. 6 maaltijden breng ik naar het gezin waar ik al twintig jaar kerstavond mee vier. De twee overige maaltijden keren terug naar onze kerststal. Op de kribbe zal ik een tafelkleedje leggen, in afwachting van de geboorte van het kindeke. Nieuwjaar: Naar jaarlijkse traditie ben ik uitgenodigd in het paleis. Het wordt wel mega super speciaal want het wordt een geheim lockdown-feestje en het is de eerste keer dat Prinses Delphine aanwezig zal zijn. Het wordt wel een optreden voor een klein gezelschap slechts een honderdtal genodigden. Ik mag zeggen wat ik wil maar ik moet wel een mondmasker dragen. Ik heb instructies gekregen om via de tuin het paleis binnen te gaan en ik mag er niet naar het toilet gaan, omdat ik geen knuffelcontact ben. Maar daar kan ik mee leven.
Ik heb home-delivery ontdekt! Bij alle restaurants heb ik dit jaar lekkers besteld. Heerlijk. Ik moet zeggen bij de tweede golf hebben de restaurants al een enorme stap vooruit gedaan: betere menu’s, betere presentatie en klantvriendelijker. Als dat zo doorgaat kijk ik al reikhalzend uit naar de derde golf!
Ik ben ambassadeur van Amnesty International en 2020 was een uitdaging voor de Mensenrechten! Vrijheidsbeperkingen in overvloed: nachtklok, uitgangsverbod, recht om samen te komen, te reizen… Ik hoop dat de overheid snel en de klok terugdraait naar februari 2020 en ons rechten allemaal en onverminderd teruggeeft. Of ik ga filmpjes posten waarin alleen maar sokken aanheb!
Beste Would be Chef: ik heb een primeur voor je omdat het nieuws is in jouw vakgebied! In het voorjaar verschijnt een nieuw boek van me: Taart en Pizza met Geert Hoste. Het is mijn 21ste boek… mooi toch voor 2021?
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer