Geen eindejaarsshow. Maar hoe viert Geert Hoste kerst en oudjaar dan wel?
Nieuws

Geen eindejaarsshow. Maar hoe viert Geert Hoste kerst en oudjaar dan wel?

Geert Hoste is sinds jaar en dag een van mijn allerbeste vrienden. Als mensen beweren dat “de showbizz” een wereld vol afgunst en jaloezie is, dan kan ik je zeggen: neen hoor. Je kunt er namelijk ook zalige vrienden hebben zoals Geert en zijn vrouw Veronique, die er altijd voor ons zijn, en met wie we altijd de mooiste momenten doorbrengen, in goede en minder goede tijden.

Nu kunnen we hen natuurlijk niet zien. Iedereen moet de feestdagen doorbrengen in de meest beperkte kring. Maar Geert en Veronique en hun heerlijke poezen gaan er ongetwijfeld het allerbeste van maken. Geert verklapt aan Would Be Chef wat de plannen zijn voor morgenavond, en op oudejaarsavond. Al moet ik er bijvertellen dat ik niet helemaal zeker ben dat al zijn antwoorden helemaal au serieux te nemen zijn. Hij is en blijft een comedian.

Ik heb trouwens nog één tip, als je zelf ook een kattenliefhebber bent, net als Geert en Veronique, dan moet je zeker dit artikel over de skattigste mokken eens bekijken, want Veronique heeft echt een heerlijke lijn met de mooiste katten-cadeaus die ze van a tot z zelf ontwerpt. Prachtig gewoon.

Hoe en met wie ga je kerst vieren Geert?

Dit jaar maken we er iets speciaals van. Ik heb een levensgrote kerststal besteld voor in de living.
Hij is wat groot uitgevallen maar ziet er prachtig uit. Voor mijn echtgenote en mezelf heb ik de voorbije weken passende kleren en sandalen genaaid. Omdat we geen mensen mogen uitnodigen komt er vanaf 21 december tot 4 januari een echte ezel en een levende os in te staan. Naar het schijnt zouden ze zindelijk zijn. Ik hoop het.

Wat staat er op het menu met kerst en met nieuwjaar?

Kerst: Ik heb eten voor acht besteld. 6 maaltijden breng ik naar het gezin waar ik al twintig jaar kerstavond mee vier. De twee overige maaltijden keren terug naar onze kerststal. Op de kribbe zal ik een tafelkleedje leggen, in afwachting van de geboorte van het kindeke. Nieuwjaar: Naar jaarlijkse traditie ben ik uitgenodigd in het paleis. Het wordt wel mega super speciaal want het wordt een geheim lockdown-feestje en het is de eerste keer dat Prinses Delphine aanwezig zal zijn. Het wordt wel een optreden voor een klein gezelschap slechts een honderdtal genodigden. Ik mag zeggen wat ik wil maar ik moet wel een mondmasker dragen. Ik heb instructies gekregen om via de tuin het paleis binnen te gaan en ik mag er niet naar het toilet gaan, omdat ik geen knuffelcontact ben. Maar daar kan ik mee leven.

Was 2020 zondermeer een rotjaar of was er ook iets moois aan?

Ik heb home-delivery ontdekt! Bij alle restaurants heb ik dit jaar lekkers besteld. Heerlijk. Ik moet zeggen bij de tweede golf hebben de restaurants al een enorme stap vooruit gedaan: betere menu’s, betere presentatie en klantvriendelijker. Als dat zo doorgaat kijk ik al reikhalzend uit naar de derde golf!

Wat is jouw wens voor 2021?

Ik ben ambassadeur van Amnesty International en 2020 was een uitdaging voor de Mensenrechten! Vrijheidsbeperkingen in overvloed: nachtklok, uitgangsverbod, recht om samen te komen, te reizen… Ik hoop dat de overheid snel en de klok terugdraait naar februari 2020 en ons rechten allemaal en onverminderd teruggeeft. Of ik ga filmpjes posten waarin alleen maar sokken aanheb!

Wat zijn je persoonlijke plannen voor 2021?

Beste Would be Chef: ik heb een primeur voor je omdat het nieuws is in jouw vakgebied! In het voorjaar verschijnt een nieuw boek van me: Taart en Pizza met Geert Hoste. Het is mijn 21ste boek… mooi toch voor 2021?

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer