We zijn nu in de Provence, en het is hier heerlijk genieten. Het is immers acht jaar geleden dat we hier nog eens waren. Toen logeerden we op het prachtige voormalige domein van Wout Bru, die nu naar het schijnt weer op zeer hoog niveau aan het koken is in Le Sanglier Des Ardennes , het restaurant van Marc Coucke in Durbuy. Maar toen hadden Wout en Suzy dus “Chez Bru” waar het heerlijk eten was (het restaurant had terecht twee sterren) en het hotel erbij was fantastisch.
Wat het verblijf bij Bru zo geweldig maakte was dat de gastheer en gastvrouw ook de gewoonte hadden om na de maaltijd nog een glas te drinken met de gasten. Er werd wat muziek opgezet, er werd wat gedanst en gezongen, en er gingen nog ettelijke flesjes open. Leuk voor de gasten, want je bent helemaal in vakantiestemming daardoor, en het is ontzettend sympathiek wanneer de chef wat meefeest met de gasten. Maar het moet ook een ontzettend zware tijd geweest zijn voor hen.
In elk geval, in die tijd maakte ik “lekkere tweets”. Dat waren culinaire tips op twitter, met een klein en heel simpel filmpje bij. Een beetje huis- tuin en keukengeknutsel. Maar wel de voorloper van wat later mijn Would Be Chef project zou worden. En na zo’n stevige doorzak-nacht vroeg ik Wout om samen met hem in de tuin zo’n filmpje te maken.
En daar stonden we dan, in de julizon, met de cigales al goed wakker en luid aan het zingen, en ik in elk geval met een stevige kater. Kijk maar eens naar mijn frisse kop. Maar Wout gaf me daar in elk geval een tip die ik tot op vandaag geregeld gebruik. Een Provençaals recept waar ik soms een eigen twist aan geef… Onder het filmpje staat trouwens de link naar mijn eigen versie van Wouts recept 8 jaar geleden…
En dit is dus mijn eigen versie van dit heerlijke gerecht. Zeker eens proberen, of je nu op vakantie bent in de Provence, in Spanje, of heerlijk in je eigen tuin. Het is zoozoooo lekker.
Wanneer het weer lekker zomer is, en dat wordt het dit weekend opnieuw, is het altijd fijn om smaakvolle Mediterrane gerechten te maken. Met een kruidige rosé of zelfs een licht gekoeld rood Provence-wijntje bij scoor je dan altijd bij je gasten. Wanneer ik zelf terugdenk aan mijn vakanties in de Provence, hou ik vooral prachtige herinneringen over aan de exquise maaltijden bij Wout Bru in Eygalières … Lees meerRecept
Zomerse bladerdeegtaart met dank aan wout bru
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer