We zijn nu in de Provence, en het is hier heerlijk genieten. Het is immers acht jaar geleden dat we hier nog eens waren. Toen logeerden we op het prachtige voormalige domein van Wout Bru, die nu naar het schijnt weer op zeer hoog niveau aan het koken is in Le Sanglier Des Ardennes , het restaurant van Marc Coucke in Durbuy. Maar toen hadden Wout en Suzy dus “Chez Bru” waar het heerlijk eten was (het restaurant had terecht twee sterren) en het hotel erbij was fantastisch.
Wat het verblijf bij Bru zo geweldig maakte was dat de gastheer en gastvrouw ook de gewoonte hadden om na de maaltijd nog een glas te drinken met de gasten. Er werd wat muziek opgezet, er werd wat gedanst en gezongen, en er gingen nog ettelijke flesjes open. Leuk voor de gasten, want je bent helemaal in vakantiestemming daardoor, en het is ontzettend sympathiek wanneer de chef wat meefeest met de gasten. Maar het moet ook een ontzettend zware tijd geweest zijn voor hen.
In elk geval, in die tijd maakte ik “lekkere tweets”. Dat waren culinaire tips op twitter, met een klein en heel simpel filmpje bij. Een beetje huis- tuin en keukengeknutsel. Maar wel de voorloper van wat later mijn Would Be Chef project zou worden. En na zo’n stevige doorzak-nacht vroeg ik Wout om samen met hem in de tuin zo’n filmpje te maken.
En daar stonden we dan, in de julizon, met de cigales al goed wakker en luid aan het zingen, en ik in elk geval met een stevige kater. Kijk maar eens naar mijn frisse kop. Maar Wout gaf me daar in elk geval een tip die ik tot op vandaag geregeld gebruik. Een Provençaals recept waar ik soms een eigen twist aan geef… Onder het filmpje staat trouwens de link naar mijn eigen versie van Wouts recept 8 jaar geleden…
En dit is dus mijn eigen versie van dit heerlijke gerecht. Zeker eens proberen, of je nu op vakantie bent in de Provence, in Spanje, of heerlijk in je eigen tuin. Het is zoozoooo lekker.
Wanneer het weer lekker zomer is, en dat wordt het dit weekend opnieuw, is het altijd fijn om smaakvolle Mediterrane gerechten te maken. Met een kruidige rosé of zelfs een licht gekoeld rood Provence-wijntje bij scoor je dan altijd bij je gasten. Wanneer ik zelf terugdenk aan mijn vakanties in de Provence, hou ik vooral prachtige herinneringen over aan de exquise maaltijden bij Wout Bru in Eygalières … Lees meer
Recept
Zomerse bladerdeegtaart met dank aan wout bru
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer