We zijn nu in de Provence, en het is hier heerlijk genieten. Het is immers acht jaar geleden dat we hier nog eens waren. Toen logeerden we op het prachtige voormalige domein van Wout Bru, die nu naar het schijnt weer op zeer hoog niveau aan het koken is in Le Sanglier Des Ardennes , het restaurant van Marc Coucke in Durbuy. Maar toen hadden Wout en Suzy dus “Chez Bru” waar het heerlijk eten was (het restaurant had terecht twee sterren) en het hotel erbij was fantastisch.
Wat het verblijf bij Bru zo geweldig maakte was dat de gastheer en gastvrouw ook de gewoonte hadden om na de maaltijd nog een glas te drinken met de gasten. Er werd wat muziek opgezet, er werd wat gedanst en gezongen, en er gingen nog ettelijke flesjes open. Leuk voor de gasten, want je bent helemaal in vakantiestemming daardoor, en het is ontzettend sympathiek wanneer de chef wat meefeest met de gasten. Maar het moet ook een ontzettend zware tijd geweest zijn voor hen.
In elk geval, in die tijd maakte ik “lekkere tweets”. Dat waren culinaire tips op twitter, met een klein en heel simpel filmpje bij. Een beetje huis- tuin en keukengeknutsel. Maar wel de voorloper van wat later mijn Would Be Chef project zou worden. En na zo’n stevige doorzak-nacht vroeg ik Wout om samen met hem in de tuin zo’n filmpje te maken.
En daar stonden we dan, in de julizon, met de cigales al goed wakker en luid aan het zingen, en ik in elk geval met een stevige kater. Kijk maar eens naar mijn frisse kop. Maar Wout gaf me daar in elk geval een tip die ik tot op vandaag geregeld gebruik. Een Provençaals recept waar ik soms een eigen twist aan geef… Onder het filmpje staat trouwens de link naar mijn eigen versie van Wouts recept 8 jaar geleden…
En dit is dus mijn eigen versie van dit heerlijke gerecht. Zeker eens proberen, of je nu op vakantie bent in de Provence, in Spanje, of heerlijk in je eigen tuin. Het is zoozoooo lekker.
Wanneer het weer lekker zomer is, en dat wordt het dit weekend opnieuw, is het altijd fijn om smaakvolle Mediterrane gerechten te maken. Met een kruidige rosé of zelfs een licht gekoeld rood Provence-wijntje bij scoor je dan altijd bij je gasten. Wanneer ik zelf terugdenk aan mijn vakanties in de Provence, hou ik vooral prachtige herinneringen over aan de exquise maaltijden bij Wout Bru in Eygalières … Lees meer
Recept
Zomerse bladerdeegtaart met dank aan wout bru
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer