Genant: een dikke kater in de Provence

We zijn nu in de Provence, en het is hier heerlijk genieten. Het is immers acht jaar geleden dat we hier nog eens waren. Toen logeerden we op het prachtige voormalige domein van Wout Bru, die nu naar het schijnt weer op zeer hoog niveau aan het koken is in Le Sanglier Des Ardennes , het restaurant van Marc Coucke in Durbuy. Maar toen hadden Wout en Suzy dus “Chez Bru” waar het heerlijk eten was (het restaurant had terecht twee sterren) en het hotel erbij was fantastisch.

Wat het verblijf bij Bru zo geweldig maakte was dat de gastheer en gastvrouw ook de gewoonte hadden om na de maaltijd nog een glas te drinken met de gasten. Er werd wat muziek opgezet, er werd wat gedanst en gezongen, en er gingen nog ettelijke flesjes open. Leuk voor de gasten, want je bent helemaal in vakantiestemming daardoor, en het is ontzettend sympathiek wanneer de chef wat meefeest met de gasten. Maar het moet ook een ontzettend zware tijd geweest zijn voor hen.

In elk geval, in die tijd maakte ik “lekkere tweets”. Dat waren culinaire tips op twitter, met een klein en heel simpel filmpje bij. Een beetje huis- tuin en keukengeknutsel. Maar wel de voorloper van wat later mijn Would Be Chef project zou worden. En na zo’n stevige doorzak-nacht vroeg ik Wout om samen met hem in de tuin zo’n filmpje te maken.

En daar stonden we dan, in de julizon, met de cigales al goed wakker en luid aan het zingen, en ik in elk geval met een stevige kater. Kijk maar eens naar mijn frisse kop. Maar Wout gaf me daar in elk geval een tip die ik tot op vandaag geregeld gebruik. Een Provençaals recept waar ik soms een eigen twist aan geef… Onder het filmpje staat trouwens de link naar mijn eigen versie van Wouts recept 8 jaar geleden…

 

 

En dit is dus mijn eigen versie van dit heerlijke gerecht. Zeker eens proberen, of je nu op vakantie bent in de Provence, in Spanje, of heerlijk in je eigen tuin. Het is zoozoooo lekker.