Een dikke maand. Sinds de krokusvakantie. Zolang drink ik nu al elke ochtend een grote thermosmok heet water met daarin het sap van een citroen en verse gember. Het was Gijs, een copain van me, die model is in Milaan, die me vertelde dat elk fotomodel dat drinkt. Om gezond te zijn. Om strak te staan. Ik heb nul talent om fotomodel te worden, en nog minder ambitie. Maar gezond leven, kijk, daar ga ik wel voor. En ik wil de kilo’s altijd onder controle houden. Na de winter zijn er toch altijd wat kilootjes die ik kwijt wil. Niet veel, want ik laat me nooit meer gaan, maar toch.
Nu wat zou het effect zijn van thee met citroen en gember? Zowel gember als citroen stimuleren blijkbaar uitstekend de thermogenese of warmteproductie in je lichaam waardoor je gewoon meer vet gaat verbranden. Gember is ook zeer geneeskrachtig en ontstekingsremmend en de antioxidanten en vitamine C van citroen reinigen je lichaam. Super gezond dus.
Heeft de thee nu ook echt effect gehad? Wat is de balans na vijf weken? Eerlijk gezegd: positief! Nu, ik ben tegelijk ook weer veel aan het wandelen. En de echt vette hap (zoals de pita dit weekend) is een uitzondering. Ik eet veel groenten, probeer evenwichtig te koken. Dus het is altijd een verhaal van èn èn. Thee is geen wondermiddel, citroen en verse gember ook niet. Maar ja, de overbodige kilootjes zijn wel weg. Alle twee, drie. En vooral: ik voel me gezond. De thee geeft me echt een flinke kick in de ochtend. En energie. Dus: ik ga door! Ook in de vakantie volgende week zullen ze een theetje met citroen en gember mogen maken voor me in het hotel in New York. Ook al ben ik nog lang geen topmodel, ik ben wel overtuigd!
Mijn exacte recept kun je trouwens hier vinden!
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer