HEEFT EEN MAAND GEMBERTHEE EFFECT GEHAD?
Nieuws

Heeft een maand gemberthee effect gehad?

Een dikke maand. Sinds de krokusvakantie. Zolang drink ik nu al elke ochtend een grote thermosmok heet water met daarin het sap van een citroen en verse gember. Het was Gijs, een copain van me, die model is in Milaan, die me vertelde dat elk fotomodel dat drinkt. Om gezond te zijn. Om strak te staan. Ik heb nul talent om fotomodel te worden, en nog minder ambitie. Maar gezond leven, kijk, daar ga ik wel voor. En ik wil de kilo’s altijd onder controle houden. Na de winter zijn er toch altijd wat kilootjes die ik kwijt wil. Niet veel, want ik laat me nooit meer gaan, maar toch.

Nu wat zou het effect zijn van thee met citroen en gember? Zowel gember als citroen stimuleren blijkbaar uitstekend de thermogenese of warmteproductie in je lichaam waardoor je gewoon meer vet gaat verbranden. Gember is ook zeer geneeskrachtig en ontstekingsremmend en de antioxidanten en vitamine C van citroen reinigen je lichaam. Super gezond dus.

Heeft de thee nu ook echt effect gehad? Wat is de balans na vijf weken? Eerlijk gezegd: positief! Nu, ik ben tegelijk ook weer veel aan het wandelen. En de echt vette hap (zoals de pita dit weekend) is een uitzondering. Ik eet veel groenten, probeer evenwichtig te koken. Dus het is altijd een verhaal van èn èn. Thee is geen wondermiddel, citroen en verse gember ook niet. Maar ja, de overbodige kilootjes zijn wel weg. Alle twee, drie. En vooral: ik voel me gezond. De thee geeft me echt een flinke kick in de ochtend. En energie. Dus: ik ga door! Ook in de vakantie volgende week zullen ze een theetje met citroen en gember mogen maken voor me in het hotel in New York. Ook al ben ik nog lang geen topmodel, ik ben wel overtuigd!

Mijn exacte recept kun je trouwens hier vinden!

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer