HEEFT EEN MAAND GEMBERTHEE EFFECT GEHAD?

Een dikke maand. Sinds de krokusvakantie. Zolang drink ik nu al elke ochtend een grote thermosmok heet water met daarin het sap van een citroen en verse gember. Het was Gijs, een copain van me, die model is in Milaan, die me vertelde dat elk fotomodel dat drinkt. Om gezond te zijn. Om strak te staan. Ik heb nul talent om fotomodel te worden, en nog minder ambitie. Maar gezond leven, kijk, daar ga ik wel voor. En ik wil de kilo’s altijd onder controle houden. Na de winter zijn er toch altijd wat kilootjes die ik kwijt wil. Niet veel, want ik laat me nooit meer gaan, maar toch.

Nu wat zou het effect zijn van thee met citroen en gember? Zowel gember als citroen stimuleren blijkbaar uitstekend de thermogenese of warmteproductie in je lichaam waardoor je gewoon meer vet gaat verbranden. Gember is ook zeer geneeskrachtig en ontstekingsremmend en de antioxidanten en vitamine C van citroen reinigen je lichaam. Super gezond dus.

Heeft de thee nu ook echt effect gehad? Wat is de balans na vijf weken? Eerlijk gezegd: positief! Nu, ik ben tegelijk ook weer veel aan het wandelen. En de echt vette hap (zoals de pita dit weekend) is een uitzondering. Ik eet veel groenten, probeer evenwichtig te koken. Dus het is altijd een verhaal van èn èn. Thee is geen wondermiddel, citroen en verse gember ook niet. Maar ja, de overbodige kilootjes zijn wel weg. Alle twee, drie. En vooral: ik voel me gezond. De thee geeft me echt een flinke kick in de ochtend. En energie. Dus: ik ga door! Ook in de vakantie volgende week zullen ze een theetje met citroen en gember mogen maken voor me in het hotel in New York. Ook al ben ik nog lang geen topmodel, ik ben wel overtuigd!

Mijn exacte recept kun je trouwens hier vinden!