Helpt een Hot Toddy tegen keelpijn of niet?
Nieuws

Helpt een Hot Toddy tegen keelpijn of niet?

Wat zijn jullie toch allemaal fijne volgers! Toen ik eergisteren op deze blog schreef dat ik nu al een paar dagen ontzettend veel last heb van een joekel van een keelontsteking, kreeg ik massa’s fijne berichtjes. Dat ik snel beter moest worden en zo. En veel moest rusten. En dat mijn dokter liever geen antibiotica voorschrijft voor keelpijn juichten de meesten onder jullie ook wel toe.

Als m’n infectie veroorzaakt is door een virus dan heeft antibiotica al helemaal geen zin, en zelfs bij een bacterie zou uitrusten bijna even effectief zijn. En, zo zeiden de meesten, het is goed om antibiotica niet te rap in te zetten en voor te behouden voor mensen die echt erg ziek zijn, of voor kwetsbaren zoals kinderen en oudere mensen. Voor je het weet zijn de bacteriën immers resistent. Alle begrip dus.

Maar ik wil echt wel van mijn keelpijn af, nu de krokusvakantie er aan komt. Ik vertelde jullie dat ik daarom dit middeltje dronk en dat dat echt wel de pijn hielp verzachten. Maar ik kreeg van vele mensen ook de tip om een Hot Toddy te maken. Op de Britse eilanden zweren ze bij dat wonderdrankje op basis van whisky om verkoudheden en keelpijn te lijf te gaan. Nu heb ik altijd gehoord dat alcohol uitdroogt en dat dat niet zo’n slim idee is, maar wanneer je de literatuur er even op naleest lijkt die Hot Toddy nog niet zo’n stom idee. Vooral omdat er veel vitamine C inzit, de honing verzacht, en de alcohol verdooft. Toch maar eens proberen? Wat denk je?

Zo maak je een “Hot Toddy”

4 cl whisky
2 tl honing
2 tl citroensap
2 dl kokend water

Meng de whisky, de honing en het citroensap in een grote kop of mok, en voeg er het kokende water aan toe. Roer goed tot de honing is opgelost en drink dan meteen warm op. Eventueel kun je nog een schijfje citroen toevoegen, of een kaneelstokje.

Gerelateerde nieuwsberichten

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Boeken Hockney

Zaterdag is er nog eens een boekverkoop bij ons in de tuin!

Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer