Wat zijn jullie toch allemaal fijne volgers! Toen ik eergisteren op deze blog schreef dat ik nu al een paar dagen ontzettend veel last heb van een joekel van een keelontsteking, kreeg ik massa’s fijne berichtjes. Dat ik snel beter moest worden en zo. En veel moest rusten. En dat mijn dokter liever geen antibiotica voorschrijft voor keelpijn juichten de meesten onder jullie ook wel toe.
Als m’n infectie veroorzaakt is door een virus dan heeft antibiotica al helemaal geen zin, en zelfs bij een bacterie zou uitrusten bijna even effectief zijn. En, zo zeiden de meesten, het is goed om antibiotica niet te rap in te zetten en voor te behouden voor mensen die echt erg ziek zijn, of voor kwetsbaren zoals kinderen en oudere mensen. Voor je het weet zijn de bacteriën immers resistent. Alle begrip dus.
Maar ik wil echt wel van mijn keelpijn af, nu de krokusvakantie er aan komt. Ik vertelde jullie dat ik daarom dit middeltje dronk en dat dat echt wel de pijn hielp verzachten. Maar ik kreeg van vele mensen ook de tip om een Hot Toddy te maken. Op de Britse eilanden zweren ze bij dat wonderdrankje op basis van whisky om verkoudheden en keelpijn te lijf te gaan. Nu heb ik altijd gehoord dat alcohol uitdroogt en dat dat niet zo’n slim idee is, maar wanneer je de literatuur er even op naleest lijkt die Hot Toddy nog niet zo’n stom idee. Vooral omdat er veel vitamine C inzit, de honing verzacht, en de alcohol verdooft. Toch maar eens proberen? Wat denk je?
4 cl whisky
2 tl honing
2 tl citroensap
2 dl kokend water
Meng de whisky, de honing en het citroensap in een grote kop of mok, en voeg er het kokende water aan toe. Roer goed tot de honing is opgelost en drink dan meteen warm op. Eventueel kun je nog een schijfje citroen toevoegen, of een kaneelstokje.
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer