Helpt een Hot Toddy tegen keelpijn of niet?
Nieuws

Helpt een Hot Toddy tegen keelpijn of niet?

Wat zijn jullie toch allemaal fijne volgers! Toen ik eergisteren op deze blog schreef dat ik nu al een paar dagen ontzettend veel last heb van een joekel van een keelontsteking, kreeg ik massa’s fijne berichtjes. Dat ik snel beter moest worden en zo. En veel moest rusten. En dat mijn dokter liever geen antibiotica voorschrijft voor keelpijn juichten de meesten onder jullie ook wel toe.

Als m’n infectie veroorzaakt is door een virus dan heeft antibiotica al helemaal geen zin, en zelfs bij een bacterie zou uitrusten bijna even effectief zijn. En, zo zeiden de meesten, het is goed om antibiotica niet te rap in te zetten en voor te behouden voor mensen die echt erg ziek zijn, of voor kwetsbaren zoals kinderen en oudere mensen. Voor je het weet zijn de bacteriën immers resistent. Alle begrip dus.

Maar ik wil echt wel van mijn keelpijn af, nu de krokusvakantie er aan komt. Ik vertelde jullie dat ik daarom dit middeltje dronk en dat dat echt wel de pijn hielp verzachten. Maar ik kreeg van vele mensen ook de tip om een Hot Toddy te maken. Op de Britse eilanden zweren ze bij dat wonderdrankje op basis van whisky om verkoudheden en keelpijn te lijf te gaan. Nu heb ik altijd gehoord dat alcohol uitdroogt en dat dat niet zo’n slim idee is, maar wanneer je de literatuur er even op naleest lijkt die Hot Toddy nog niet zo’n stom idee. Vooral omdat er veel vitamine C inzit, de honing verzacht, en de alcohol verdooft. Toch maar eens proberen? Wat denk je?

Zo maak je een “Hot Toddy”

4 cl whisky
2 tl honing
2 tl citroensap
2 dl kokend water

Meng de whisky, de honing en het citroensap in een grote kop of mok, en voeg er het kokende water aan toe. Roer goed tot de honing is opgelost en drink dan meteen warm op. Eventueel kun je nog een schijfje citroen toevoegen, of een kaneelstokje.

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer