Ideaal drankje tegen keelpijn!
Nieuws

Ideaal drankje tegen keelpijn!

Ik heb er nu al een paar dagen last van: flinke keelpijn. Ik weet ook wel hoe dat komt, denk ik. Ik heb erg drukke weken achter de rug met veel nachtelijke DJ-sets die erg lang duurden. En mijn dagen, zowel tijdens de week als in het weekend, waren enorm goed gevuld. Ik heb dus wel wat nood aan rust. Gelukkig is het volgende week vakantie. Maar intussen is mijn weerstand wat laag, en bij mij uit dat zich meteen in een keelontsteking. Zeker wanneer er mensen in de buurt zijn die last van een virus of een bacterie hebben, kan ik er donder op zeggen dat ik de volgende ben met keelpijn.

Mijn dokter is echter geen voorstander van te snel antibiotica voorschrijven. Vroeger zou ik daar nog wel eens op aangedrongen hebben, maar steeds meer lees je dat al onze antibiotica flink verzwakken doordat ze te vaak worden voorgeschreven, en dan kun je daar maar beter niet te hard op aansturen. Uitrusten is dus eigenlijk de enige boodschap, niet te zware inspanningen doen ook, en meestal gaat zo’n infectie dan vanzelf over. “Sla maar eens een wandeling over,” zei mijn dokter Hans. En ook al is dat voor mij geen makkelijke, ik wil wel van die keelpijn af…

Ik neem dus keelpastilles nu om de pijn wat te verzachten. En Dafalgan. En dan bestaan er natuurlijk ook allerlei huis- tuin- en keukenmiddeltjes om de keelpijn te verzachten en sneller te genezen..Weet je wat sowieso een erg goed drankje is wanneer je verkouden bent of keelpijn hebt? Water! Dat klinkt een beetje te eenvoudig, maar het klopt echt. Je moet veel water drinken, altijd, om de afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Het verdunt de slijmen ook, en ontstopt je neus, en vooral: het zorgt ervoor dat je niet uitdroogt. Want dat doe je anders wel door te hoesten, te kuchen, en je neus te snuiten.

Los daarvan kan ik je van harte mijn gemberthee aanraden. Ik drink die sowieso bijna elke dag, maar wanneer je er wat honing aan toevoegt, is het helemaal de bom! Je kunt er gerust wat verse kruiden zoals tijm of salie aan toe te voegen, want die zijn ook ontstekingsremmend, maar de combinatie: citroensap (extra vitamine C) gember (ontstekingsremmend) en honing is al ideaal. Hier nog eens mijn recept…

BEREIDING

  1. Snij vijf dwarse plakjes van een paar millimeter van je gember. Schillen hoeft niet, je eet de gember niet op!
  2. Pers het sap van een halve citroen. Hier trouwens een goede truc om meer sap uit je citroen te halen
  3. Giet er een 250 millimeter kokend water op, en doe er wat honing bij.
  4. Je kunt eventueel wat tijm, rozemarijn of chilipeper toevoegen, maar dat hoeft niet.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer