Is het je ook opgevallen de voorbije dagen? Onze politici zijn sinds de versoepeling van de maatregelen maandag, en de heropening van de horeca, massaal op café en op restaurant gegaan. Als je hen een beetje volgt op de sociale media dan heb je ook wel gezien dat ze op die manier volop hun steun proberen uit te spreken aan de horeca, die het door de lockdown de voorbije maanden super moeilijk heeft gehad.
Ik zag premier Wilmes lunchen in een Italiaans restaurant in Brussel en Alexander De Croo ging maandag al heel vroeg ontbijten in Aalst. Maar ik was toch vooral jaloers op minister Hilde Crevits. Zij is namelijk gaan eten bij Den Boer op de Baksteenkaai in Brussel. Het is intussen een jaar of twee geleden dat ik nog eens in die zalige brasserie ging eten. Voor de beste mosselen en visgerechten moet je daar zijn!
Meer info over Bij Den Boer kun je hieronder vinden
In het centrum van Brussel, op de “Vismet”, kun je één van mijn favoriete visrestaurants van het hele land vinden: Bij Den Boer. Dat klinkt een klein beetje vreemd om hier zo neer te schrijven: “favoriet restaurant,” omdat ik er eerlijk gezegd al jaren niet meer geweest was.
Van het jaar 2000 tot 2006 heb ik echter in Brussel gewoond, en er ook een zalige tijd beleefd, en toen bestond dit authentieke restaurant ook al … Lees meerRestaurant
Bij den boer: authentiek visrestaurant in brussel
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer
Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer