Hoeveel is levensgenieter Jeroen Meus verdikt?

Dikke proficiat aan de sympathieke dagelijkse huiskok van Eén: Jeroen Meus. Gisteren waren hij en z’n lieve vrouw Stéphanie 6 jaar getrouwd. En dat vierde hij met een prachtige kus op Instagram. En met de trotse boodschap “6 jaar geleden… alles past nog perfect.” Niks verdikt dus. Knap hoor. Terwijl Jeroen, dat weten we, serieus van het goede leven en van lekker eten houdt, en niet het soort chef is die zich in al z’n gerechten enkel focust op licht en gezond. Hij maakt gerechten voor mensen die eten en niet voor mensen die diëten. En er mag al eens boter of room gebruikt worden. Lekker en goed koken, dat is z’n focus.

Niks bijgekomen op zes jaar tijd dus. Dat is wel wat. Ik ken wel wat mensen die het zo goed niet volhouden. Onlangs was er een feestje van vrienden van ons waar alle dames en heren gevraagd werd om hun trouwkleren nog eens te dragen, en eerlijk: daar was toch wel link en rechts wat spanning of er was wat extra stof bij genaaid. Overigens geen schande. Ieder mens is zoals hij is.

Ik heb altijd heel veel respect gehad voor Jeroen. Ik ken hem al van in z’n studententijd in Leuven, en we gingen geregeld een pintje samen drinken op de oude markt. Toen was er nog geen sprake van TV-werk maar je zag toen wel al dat hij een innemende gast was, met wie je goed kon kletsen. Z’n TV-loopbaan is dan ook bijzonder succesvol, en ik zie hem graag koken, elke dag weer.

Jeroen overleefde intussen ook al verschillende concullega’s op VTM. En in het najaar komt er weer een nieuwe collega tegen over Jeroen te staan: Loïc, (lees hier alles over hem) een sympathieke jonge ket die net zoals Jeroen nogal no nonsense is en graag lekker kookt. Het wordt een lekker najaar, zowel bij de VRT als bij VTM. Succes aan allebei, gasten, en nog eens proficiat Jeroen: strak man!