Hoeveel is levensgenieter Jeroen Meus verdikt?
Nieuws

Hoeveel is levensgenieter Jeroen Meus verdikt?

Dikke proficiat aan de sympathieke dagelijkse huiskok van Eén: Jeroen Meus. Gisteren waren hij en z’n lieve vrouw Stéphanie 6 jaar getrouwd. En dat vierde hij met een prachtige kus op Instagram. En met de trotse boodschap “6 jaar geleden… alles past nog perfect.” Niks verdikt dus. Knap hoor. Terwijl Jeroen, dat weten we, serieus van het goede leven en van lekker eten houdt, en niet het soort chef is die zich in al z’n gerechten enkel focust op licht en gezond. Hij maakt gerechten voor mensen die eten en niet voor mensen die diëten. En er mag al eens boter of room gebruikt worden. Lekker en goed koken, dat is z’n focus.

Niks bijgekomen op zes jaar tijd dus. Dat is wel wat. Ik ken wel wat mensen die het zo goed niet volhouden. Onlangs was er een feestje van vrienden van ons waar alle dames en heren gevraagd werd om hun trouwkleren nog eens te dragen, en eerlijk: daar was toch wel link en rechts wat spanning of er was wat extra stof bij genaaid. Overigens geen schande. Ieder mens is zoals hij is.

Ik heb altijd heel veel respect gehad voor Jeroen. Ik ken hem al van in z’n studententijd in Leuven, en we gingen geregeld een pintje samen drinken op de oude markt. Toen was er nog geen sprake van TV-werk maar je zag toen wel al dat hij een innemende gast was, met wie je goed kon kletsen. Z’n TV-loopbaan is dan ook bijzonder succesvol, en ik zie hem graag koken, elke dag weer.

Jeroen overleefde intussen ook al verschillende concullega’s op VTM. En in het najaar komt er weer een nieuwe collega tegen over Jeroen te staan: Loïc, (lees hier alles over hem) een sympathieke jonge ket die net zoals Jeroen nogal no nonsense is en graag lekker kookt. Het wordt een lekker najaar, zowel bij de VRT als bij VTM. Succes aan allebei, gasten, en nog eens proficiat Jeroen: strak man!

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer