Iemand interesse om onze (oude) keuken over te nemen?
Nieuws

Iemand interesse om onze (oude) keuken over te nemen?

Over enkele maanden willen we verhuizen naar ons nieuwe huis in Lochristi, maar eerst zullen we er toch nog wat maandjes flink in moeten verbouwen. Het huis is op zich nog in een prima staat, maar we gaan het uiteraard wel een eigen invulling en stijl geven, dus dat wordt wel even afbreken en opbouwen. Het is een geweldige fase in ons leven waar ik gisteren deze blog heb over geschreven: “het worden zes razend spannende maanden”.

Toen we deze week op bezoek gingen in het huis met enkele vrienden, vroegen ze zich af wat er met de oude keuken van de vorige bewoners precies ging gebeuren. Die wordt namelijk vervangen door een nieuwe keuken waarin ik me voor Would Be Chef nog meer zal kunnen uitleven, met nieuwe toestellen en een handig kookeiland, zodat ik er ook alle filmpjes voor deze blog zal kunnen opnemen.

De vorige keuken gaat er dus jammer genoeg uit. En de aannemer zal die wellicht gewoon meenemen. Maar het zou uiteraard wel zonde zijn dat die keuken straks op het stort verdwijnt, want die is eigenlijk nog maar een paar jaar oud en nog steeds in uitstekende staat. Dus zei die vriendin van ons: zet die keuken toch gewoon op “tweedehands.be” of “marktplaats”. Misschien is er iemand die net wil verbouwen, en zo’n mooie landelijke keuken zoekt, maar voor wie die nieuw gewoon te duur is.

Iemand interesse om onze (oude) keuken over te nemen?

En daarom vraag ik het maar eerst even hier. Want je weet maar nooit… Is er toevallig iemand die nu op zoek is naar een mooie landelijke keuken, met een zwart granieten werkblad, twee prima ovens van Miele, een grote ingebouwde ijskast en vaatwas, een mooie ingebouwde dampkap en een keukeneiland? En kun je de keuken ook zelf komen halen, want ik krijg die niet in de koffer van m’n auto vrees ik? Laat het dan maar even weten, de prijs daar komen we wel uit.

En ja kijk, als er niemand van m’n volgers op zoek is naar zo’n keuken, dan zal ik voor het eerst in m’n leven toch eens zo’n tweedehands-site gebruiken. Ik heb het eerlijk gezegd nog nooit gedaan, maar er is een eerste keer voor alles. Het is volgens vrienden van me die al jaren hun tweedehandse spullen zo online verkopen, een goed systeem. Dingen krijgen op die manier een tweede leven, en dat is sowieso een goede zaak in een wereld waar veel weggegooid wordt en verspild. En, zo zeggen ze, je houdt er zelf ook nog iets aan over. Altijd handig als je aan het investeren bent in iets nieuws.

We zullen wel zien. Maar sowieso, als deze keuken je zou kunnen boeien, of je kent iemand die er wel iets zou kunnen mee aanvangen, stuur me even een mailtje via onderstaande link.

Pagina

Contact

  Would Be Chef is het online culinair platform waarop Sven Ornelis mensen wil inspireren om lekker te koken en te eten. Sven staat open voor samenwerkingen. Hij kan recepten voor jouw producten ontwikkelen of jouw restaurant uitproberen. Heb jij net een nieuw product uit, een boek, of een ander culinair concept dat je aan de bezoekers van de Would Be Chef wil voorstellen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Boeken Hockney

Zaterdag is er nog eens een boekverkoop bij ons in de tuin!

Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer