Iemand interesse om onze (oude) keuken over te nemen?
Nieuws

Iemand interesse om onze (oude) keuken over te nemen?

Over enkele maanden willen we verhuizen naar ons nieuwe huis in Lochristi, maar eerst zullen we er toch nog wat maandjes flink in moeten verbouwen. Het huis is op zich nog in een prima staat, maar we gaan het uiteraard wel een eigen invulling en stijl geven, dus dat wordt wel even afbreken en opbouwen. Het is een geweldige fase in ons leven waar ik gisteren deze blog heb over geschreven: “het worden zes razend spannende maanden”.

Toen we deze week op bezoek gingen in het huis met enkele vrienden, vroegen ze zich af wat er met de oude keuken van de vorige bewoners precies ging gebeuren. Die wordt namelijk vervangen door een nieuwe keuken waarin ik me voor Would Be Chef nog meer zal kunnen uitleven, met nieuwe toestellen en een handig kookeiland, zodat ik er ook alle filmpjes voor deze blog zal kunnen opnemen.

De vorige keuken gaat er dus jammer genoeg uit. En de aannemer zal die wellicht gewoon meenemen. Maar het zou uiteraard wel zonde zijn dat die keuken straks op het stort verdwijnt, want die is eigenlijk nog maar een paar jaar oud en nog steeds in uitstekende staat. Dus zei die vriendin van ons: zet die keuken toch gewoon op “tweedehands.be” of “marktplaats”. Misschien is er iemand die net wil verbouwen, en zo’n mooie landelijke keuken zoekt, maar voor wie die nieuw gewoon te duur is.

Iemand interesse om onze (oude) keuken over te nemen?

En daarom vraag ik het maar eerst even hier. Want je weet maar nooit… Is er toevallig iemand die nu op zoek is naar een mooie landelijke keuken, met een zwart granieten werkblad, twee prima ovens van Miele, een grote ingebouwde ijskast en vaatwas, een mooie ingebouwde dampkap en een keukeneiland? En kun je de keuken ook zelf komen halen, want ik krijg die niet in de koffer van m’n auto vrees ik? Laat het dan maar even weten, de prijs daar komen we wel uit.

En ja kijk, als er niemand van m’n volgers op zoek is naar zo’n keuken, dan zal ik voor het eerst in m’n leven toch eens zo’n tweedehands-site gebruiken. Ik heb het eerlijk gezegd nog nooit gedaan, maar er is een eerste keer voor alles. Het is volgens vrienden van me die al jaren hun tweedehandse spullen zo online verkopen, een goed systeem. Dingen krijgen op die manier een tweede leven, en dat is sowieso een goede zaak in een wereld waar veel weggegooid wordt en verspild. En, zo zeggen ze, je houdt er zelf ook nog iets aan over. Altijd handig als je aan het investeren bent in iets nieuws.

We zullen wel zien. Maar sowieso, als deze keuken je zou kunnen boeien, of je kent iemand die er wel iets zou kunnen mee aanvangen, stuur me even een mailtje via onderstaande link.

Pagina

Contact

  Would Be Chef is het online culinair platform waarop Sven Ornelis mensen wil inspireren om lekker te koken en te eten. Sven staat open voor samenwerkingen. Hij kan recepten voor jouw producten ontwikkelen of jouw restaurant uitproberen. Heb jij net een nieuw product uit, een boek, of een ander culinair concept dat je aan de bezoekers van de Would Be Chef wil voorstellen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer