Iemand interesse om onze (oude) keuken over te nemen?
Nieuws

Iemand interesse om onze (oude) keuken over te nemen?

Over enkele maanden willen we verhuizen naar ons nieuwe huis in Lochristi, maar eerst zullen we er toch nog wat maandjes flink in moeten verbouwen. Het huis is op zich nog in een prima staat, maar we gaan het uiteraard wel een eigen invulling en stijl geven, dus dat wordt wel even afbreken en opbouwen. Het is een geweldige fase in ons leven waar ik gisteren deze blog heb over geschreven: “het worden zes razend spannende maanden”.

Toen we deze week op bezoek gingen in het huis met enkele vrienden, vroegen ze zich af wat er met de oude keuken van de vorige bewoners precies ging gebeuren. Die wordt namelijk vervangen door een nieuwe keuken waarin ik me voor Would Be Chef nog meer zal kunnen uitleven, met nieuwe toestellen en een handig kookeiland, zodat ik er ook alle filmpjes voor deze blog zal kunnen opnemen.

De vorige keuken gaat er dus jammer genoeg uit. En de aannemer zal die wellicht gewoon meenemen. Maar het zou uiteraard wel zonde zijn dat die keuken straks op het stort verdwijnt, want die is eigenlijk nog maar een paar jaar oud en nog steeds in uitstekende staat. Dus zei die vriendin van ons: zet die keuken toch gewoon op “tweedehands.be” of “marktplaats”. Misschien is er iemand die net wil verbouwen, en zo’n mooie landelijke keuken zoekt, maar voor wie die nieuw gewoon te duur is.

Iemand interesse om onze (oude) keuken over te nemen?

En daarom vraag ik het maar eerst even hier. Want je weet maar nooit… Is er toevallig iemand die nu op zoek is naar een mooie landelijke keuken, met een zwart granieten werkblad, twee prima ovens van Miele, een grote ingebouwde ijskast en vaatwas, een mooie ingebouwde dampkap en een keukeneiland? En kun je de keuken ook zelf komen halen, want ik krijg die niet in de koffer van m’n auto vrees ik? Laat het dan maar even weten, de prijs daar komen we wel uit.

En ja kijk, als er niemand van m’n volgers op zoek is naar zo’n keuken, dan zal ik voor het eerst in m’n leven toch eens zo’n tweedehands-site gebruiken. Ik heb het eerlijk gezegd nog nooit gedaan, maar er is een eerste keer voor alles. Het is volgens vrienden van me die al jaren hun tweedehandse spullen zo online verkopen, een goed systeem. Dingen krijgen op die manier een tweede leven, en dat is sowieso een goede zaak in een wereld waar veel weggegooid wordt en verspild. En, zo zeggen ze, je houdt er zelf ook nog iets aan over. Altijd handig als je aan het investeren bent in iets nieuws.

We zullen wel zien. Maar sowieso, als deze keuken je zou kunnen boeien, of je kent iemand die er wel iets zou kunnen mee aanvangen, stuur me even een mailtje via onderstaande link.

Pagina

Contact

  Would Be Chef is het online culinair platform waarop Sven Ornelis mensen wil inspireren om lekker te koken en te eten. Sven staat open voor samenwerkingen. Hij kan recepten voor jouw producten ontwikkelen of jouw restaurant uitproberen. Heb jij net een nieuw product uit, een boek, of een ander culinair concept dat je aan de bezoekers van de Would Be Chef wil voorstellen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer