Iemand interesse om onze (oude) keuken over te nemen?

Over enkele maanden willen we verhuizen naar ons nieuwe huis in Lochristi, maar eerst zullen we er toch nog wat maandjes flink in moeten verbouwen. Het huis is op zich nog in een prima staat, maar we gaan het uiteraard wel een eigen invulling en stijl geven, dus dat wordt wel even afbreken en opbouwen. Het is een geweldige fase in ons leven waar ik gisteren deze blog heb over geschreven: “het worden zes razend spannende maanden”.

Toen we deze week op bezoek gingen in het huis met enkele vrienden, vroegen ze zich af wat er met de oude keuken van de vorige bewoners precies ging gebeuren. Die wordt namelijk vervangen door een nieuwe keuken waarin ik me voor Would Be Chef nog meer zal kunnen uitleven, met nieuwe toestellen en een handig kookeiland, zodat ik er ook alle filmpjes voor deze blog zal kunnen opnemen.

De vorige keuken gaat er dus jammer genoeg uit. En de aannemer zal die wellicht gewoon meenemen. Maar het zou uiteraard wel zonde zijn dat die keuken straks op het stort verdwijnt, want die is eigenlijk nog maar een paar jaar oud en nog steeds in uitstekende staat. Dus zei die vriendin van ons: zet die keuken toch gewoon op “tweedehands.be” of “marktplaats”. Misschien is er iemand die net wil verbouwen, en zo’n mooie landelijke keuken zoekt, maar voor wie die nieuw gewoon te duur is.

En daarom vraag ik het maar eerst even hier. Want je weet maar nooit… Is er toevallig iemand die nu op zoek is naar een mooie landelijke keuken, met een zwart granieten werkblad, twee prima ovens van Miele, een grote ingebouwde ijskast en vaatwas, een mooie ingebouwde dampkap en een keukeneiland? En kun je de keuken ook zelf komen halen, want ik krijg die niet in de koffer van m’n auto vrees ik? Laat het dan maar even weten, de prijs daar komen we wel uit.

En ja kijk, als er niemand van m’n volgers op zoek is naar zo’n keuken, dan zal ik voor het eerst in m’n leven toch eens zo’n tweedehands-site gebruiken. Ik heb het eerlijk gezegd nog nooit gedaan, maar er is een eerste keer voor alles. Het is volgens vrienden van me die al jaren hun tweedehandse spullen zo online verkopen, een goed systeem. Dingen krijgen op die manier een tweede leven, en dat is sowieso een goede zaak in een wereld waar veel weggegooid wordt en verspild. En, zo zeggen ze, je houdt er zelf ook nog iets aan over. Altijd handig als je aan het investeren bent in iets nieuws.

We zullen wel zien. Maar sowieso, als deze keuken je zou kunnen boeien, of je kent iemand die er wel iets zou kunnen mee aanvangen, stuur me even een mailtje via onderstaande link.