Ik ben een fiere ambassadeur: Nakd is nu (bijna helemaal) Belgisch

Super nieuws deze week uit de Belgische bedrijfswereld. Lotus Bakeries, het succesvolle bedrijf uit Lembeke dat je kent van de beste speculoos ter wereld, maar natuurlijk ook van de beroemde Dinosauruskoeken, maakte immers bekend dat ze bijna volledig eigenaar zijn geworden van Nakd.

Nakd is opgericht door Jamie Combs, een ware Wholefood Revolutionist. Zijn doel: eindeloos bewerkte voeding vervangen door voedzame wholefoods. Pure, minimaal bewerkte producten zonder allerlei toevoegingen maar mét een geweldige en verrassende smaak.

Deze gezonde repen, die dus oorspronkelijk uit Groot-Brittannië komen, maar al voor een groot stuk deel uitmaakten van de Lotus groep, zijn nu toch al enkele jaren mijn favoriete snelle ontbijt en snack voor tijdens m’n lange wandelingen.

Sinds vorig jaar ben ik ook ambassadeur geworden van deze gezonde repen en help ik graag om ze ook bij ons bekend te maken en te promoten. Ze bevatten namelijk niks anders dan fruit en noten en zijn dus veel gezonder dan andere zoete snacks. Ik probeer lekker en toch verantwoord eten sowieso zoveel mogelijk te combineren.

Dadels zijn steeds het basisingrediënt van de repen van Nakd, die zorgen er namelijk voor dat de reep kleeft zonder dat er extra suikers aan toegevoegd moeten worden. En daardoor hoeven ze ook niet gebakken te worden, wat er dan weer voor zorgt dat de voedingswaarde van de ingrediënten bewaard blijft.

Er zijn heel veel lekkere smaken op de Belgische markt te krijgen. Mijn favoriet is de Blueberry Muffin. Maar er zijn ook de Peanut Delight, Berry DelightCocoa Delight en Salted Caramel om er nog maar een paar op te noemen.

Dat Nakd nu bijna volledig Belgisch is geworden, vind ik dus echt fijn nieuws. Het is in tijden als deze gewoon een goed idee om lokale producten, merken en bedrijven te steunen. En met Nakd heb je dan ook nog eens een lekkere reep te pakken die enkel met natuurlijke ingrediënten is samengesteld. Kortom, lekker én lokaal. Ik ben echt een fiere ambassadeur! Lees ook het Would Be Chef artikel Fijn nieuws: ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd!

Check gerust de Nakd website voor alle smaakvolle repen of de website van Lotus Bakeries voor alle lekkere koekjes.