Even niet naar Barcelona maar naar Zuid-Tirol

Yes! Ik ben helemaal gelukkig. Na bijna tien dagen genieten van mijn tweede thuisstad Barcelona, mogen we voor een paar dagen op een geweldige culinaire en culturele (wandel)trip naar wat één van de mooiste regio’s van Europa schijnt te zijn: Zuid-Tirol. De mensen van de toeristische dienst van dit mooie stukje Noord-Italië hadden me al een paar keer vriendelijk uitgenodigd voor een perstrip, maar door de ochtendshows en vele DJ-sets was het er de voorbije jaren jammer genoeg nog niet van gekomen.

Maar nu is het zo ver, we vliegen naar Venetië om straks een paar uurtjes naar het Noorden te rijden richting Bolzano om van daaruit een schitterende ontdekkingstocht aan te vangen. Ik heb een aantal collega’s en vrienden die er al eens op bezoek zijn geweest en er erg enthousiast over zijn. En het weer gaat dan ook nog eens prachtig zijn, met meer dan twintig graden. De wandelschoenen en de zonnecrème liggen al in de koffer.

Süd-Tirol is de meest Noordelijke provincie van Italië en het bijzondere is dan ook dat het de absolute bergenpracht van de Dolomieten in de Zuidelijke Alpen combineert met de joie-de-vivre van de Italianen. Een mix dus van een mediterraans landschap en imposante bergen.

Je kunt er geweldig wandelen en dat gaan we dan ook zeker doen, de steden en de dorpen zijn er feeëriek, en vooral culinair is dit één van de absolute topstreken in Europa, en dat maakt het voor deze blog natuurlijk een ideale reiservaring. We gaan de komende dagen de beste restaurants van de regio uittesten: restaurant Laurin van chef Manuel Astuto in het gelijknamige hotel in Bolzano, in Viaggio van Claudio Melis en het beroemde hotel en restaurant Terra van chef Heinrich Schneider met twee sterren. Verslagjes komen uiteraard op de blog.

En ook leuk: overmorgen gaan we overigens ook twee fantastische wijnhuizen bezoeken. De biodynamische wijnproducent Alois Lageder van wie we nog een schitterende wijn dronken bij ons bezoek aan La Source in Lanaken, en het wijnhuis BolzanoOok daarvan krijg je een uitgebreid rapport.

Wil je meer weten over Zuid-Tirol, klik dan hier voor meer informatie.