Yes! Ik ben helemaal gelukkig. Na bijna tien dagen genieten van mijn tweede thuisstad Barcelona, mogen we voor een paar dagen op een geweldige culinaire en culturele (wandel)trip naar wat één van de mooiste regio’s van Europa schijnt te zijn: Zuid-Tirol. De mensen van de toeristische dienst van dit mooie stukje Noord-Italië hadden me al een paar keer vriendelijk uitgenodigd voor een perstrip, maar door de ochtendshows en vele DJ-sets was het er de voorbije jaren jammer genoeg nog niet van gekomen.
Maar nu is het zo ver, we vliegen naar Venetië om straks een paar uurtjes naar het Noorden te rijden richting Bolzano om van daaruit een schitterende ontdekkingstocht aan te vangen. Ik heb een aantal collega’s en vrienden die er al eens op bezoek zijn geweest en er erg enthousiast over zijn. En het weer gaat dan ook nog eens prachtig zijn, met meer dan twintig graden. De wandelschoenen en de zonnecrème liggen al in de koffer.
Süd-Tirol is de meest Noordelijke provincie van Italië en het bijzondere is dan ook dat het de absolute bergenpracht van de Dolomieten in de Zuidelijke Alpen combineert met de joie-de-vivre van de Italianen. Een mix dus van een mediterraans landschap en imposante bergen.
Je kunt er geweldig wandelen en dat gaan we dan ook zeker doen, de steden en de dorpen zijn er feeëriek, en vooral culinair is dit één van de absolute topstreken in Europa, en dat maakt het voor deze blog natuurlijk een ideale reiservaring. We gaan de komende dagen de beste restaurants van de regio uittesten: restaurant Laurin van chef Manuel Astuto in het gelijknamige hotel in Bolzano, in Viaggio van Claudio Melis en het beroemde hotel en restaurant Terra van chef Heinrich Schneider met twee sterren. Verslagjes komen uiteraard op de blog.
En ook leuk: overmorgen gaan we overigens ook twee fantastische wijnhuizen bezoeken. De biodynamische wijnproducent Alois Lageder van wie we nog een schitterende wijn dronken bij ons bezoek aan La Source in Lanaken, en het wijnhuis Bolzano. Ook daarvan krijg je een uitgebreid rapport.
Wil je meer weten over Zuid-Tirol, klik dan hier voor meer informatie.
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer