Ik kan Anke 2,5 kilo laten afvallen in 2 dagen…

Haha, een klein beetje abracadabra op deze zondagochtend. Maar ik heb de perfecte truc om Anke inderdaad een boost te geven, zodat ze deze week extra snel afvallen gaat. Haar kerstkrokettendieet is gestart vorige week maandag, en met de nodige ups and downs is ze (ocharme) 100 gram afgevallen op 5 dagen. We hebben er goed kunnen mee lachen op de radio, tenslotte is Anke eigenlijk perfect zoals ze is. Maar tegelijk is het ook wel jammer, want Anke wil die laatste zwangerschapskilootjes echt killen; het probleem is dat ze zo’n ongelofelijke snoeper is, en dat ze dat ondanks haar goede bedoelingen, ook niet echt helemaal laten kan.

Maar ik ken een simpele truc voor haar om snel af te vallen. Alleen denk ik dat het geen goed idee is. Het is simpel: we moeten morgenvroeg kussen. Of knuffelen. Of toch dicht bij elkaar gaan zitten. Of ze moet drinken van een glas waar ik eerder van gedronken heb. Dat soort dingen. Want ik zit sinds vrijdag met een buikgriep en ik kan je verzekeren: de kilo’s smelten. Ik heb dan ook nauwelijks gegeten de voorbije dagen. Alleen een heel klein beetje soep en een stukje wit brood gisterenavond. En je verliest natuurlijk ook veel vocht als je buikgriep hebt. De weegschaal juicht dan wel, maar gezond is dat niet echt.

Buikgriep is een maag-darminfectie. De binnenkant van de maag en darmen is immers met slijmvlies bekleed. En bij buikgriep is dit slijmvlies ontstoken, meestal door een virus, soms door een bacterie. Het norovirus is bij volwassenen de meest voorkomende oorzaak van buikgriep. Dat is trouwens het grootste misverstand: als je een griepprik hebt gehad kun je natuurlijk nog altijd een buikgriep krijgen, omdat “buikgriep” geen echte griep is.

Anyway, ik wens het Anke helemaal niet toe. Ze mag ver van me wegblijven morgenvroeg. Want de weegschaal mag dan wel even flink de goede richting uitgaan, gezond is het natuurlijk niet. Een evenwichtige manier van eten, en veel bewegen, is en blijft de beste manier om af te vallen. Hopelijk lukt het Anke wel, heeft ze dit weekend echt gezond kunnen eten, en duikt de weegschaal morgenvroeg onder de 69 kilo. Ik wens het haar van harte toe! Hieronder nog eens een reminder, als  je deze regeltjes volgt lukt afvallen makkelijker…