Weet je nog vorig jaar? Anke wou voor de kerst nog dringend een paar kilo’s afvallen. En ze is toen begin december begonnen aan het “kerstkroketten dieet”. Elke dag rond acht uur ging ze live in de studio op de weegschaal staan om zichzelf er toe te verplichten anders en minder te gaan eten. Minder snoepen vooral. En het is haar toen ook fantastisch gelukt. Op een maand was ze 2 kilo en 100 gram kwijt.
2020 is echter een raar en voor de meesten onder ons vervelend jaar geweest, dus we gaan nu echt niet diëten. De coronakilo’s zullen er wel weer afgaan wanneer het virus ook weg is. Daarom gaan we dit jaar puur voor de gezelligheid. Onze studio bij Joe staat vol kerstbomen, en in plaats van een dieet gaan we voor “kroketten voor iedereen”.
Als je tussen nu en kerst op de radio komt bij Joe krijg je van ons een gratis zak kroketjes. Gewoon voor de sfeer en de gezelligheid. En er staat ook een krokettenmuur in de studio en die zit vol leuke cadeautjes. Zeker luisteren de komende weken dus! En als je de kroketjes wint dan kun je er misschien op kerstdag deze heerlijke klassieker eens mee maken.
Als je eens de ouderwets lekkere tour wil opgaan, is het echt heerlijk om deze prachtige klassieker nog eens op het menu te zetten. Orloff-gebraad is gewoon zoooo ontzettend lekker. Mijn mama maakte het altijd, en zij heeft het van mijn meme geleerd, en speciaal voor deze blog heb ik eens mijn eigen versie van deze zalige hoofdschotel gemaakt … Lees meer
Recept
Orloff-gebraad met zelfgemaakte kroketjes
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer