Kerst kroketten dieet 2.0.
Nieuws

Kerst kroketten dieet 2.0.

Weet je nog vorig jaar? Anke wou voor de kerst nog dringend een paar kilo’s afvallen. En ze is toen begin december begonnen aan het “kerstkroketten dieet”. Elke dag rond acht uur ging ze live in de studio op de weegschaal staan om zichzelf er toe te verplichten anders en minder te gaan eten. Minder snoepen vooral. En het is haar toen ook fantastisch gelukt. Op een maand was ze 2 kilo en 100 gram kwijt.

2020 is echter een raar en voor de meesten onder ons vervelend jaar geweest, dus we gaan nu echt niet diëten. De coronakilo’s zullen er wel weer afgaan wanneer het virus ook weg is. Daarom gaan we dit jaar puur voor de gezelligheid. Onze studio bij Joe staat vol kerstbomen, en in plaats van een dieet gaan we voor “kroketten voor iedereen”.

Als je tussen nu en kerst op de radio komt bij Joe krijg je van ons een gratis zak kroketjes. Gewoon voor de sfeer en de gezelligheid. En er staat ook een krokettenmuur in de studio en die zit vol leuke cadeautjes. Zeker luisteren de komende weken dus! En als je de kroketjes wint dan kun je er misschien op kerstdag deze heerlijke klassieker eens mee maken.

Orloff-gebraad met zelfgemaakte kroketjes
Recept

Orloff-gebraad met zelfgemaakte kroketjes

Als je eens de ouderwets lekkere tour wil opgaan, is het echt heerlijk om deze prachtige klassieker nog eens op het menu te zetten. Orloff-gebraad is gewoon zoooo ontzettend lekker. Mijn mama maakte het altijd, en zij heeft het van mijn meme geleerd, en speciaal voor deze blog heb ik eens mijn eigen versie van deze zalige hoofdschotel gemaakt … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer