
Orloff-gebraad met zelfgemaakte kroketjes
Als je eens de ouderwets lekkere tour wil opgaan, is het echt heerlijk om deze prachtige klassieker nog eens op het menu te zetten. Orloff-gebraad is gewoon zoooo ontzettend lekker. Mijn mama maakte het altijd, en zij heeft het van mijn meme geleerd, en speciaal voor deze blog heb ik eens mijn eigen versie van deze zalige hoofdschotel gemaakt.
Komaan dames en heren, geef nu toch gewoon toe: veel lekkerder bestaat toch nauwelijks, en je voelt je weer een kindje van zeven, terugdenkend aan de mooie gerechten uit onze jeugd.
Bereiding
- Kruid het gebraad en bak het op de vetkant gedurende 10 minuten, draai het dan om en bak het ook aan de andere kant
- Let goed op dat de vetstof niet aanbrandt, voeg geregeld een klontje koude vetstof toe
- Haal het vlees uit de pan en leg het onder aluminiumfolie
- Snipper de champignons en bak ze in wat boter
- Voeg vervolgens de fijngesnipperde sjalot en het lookteentje toe
- Na enkele minuten voeg je de cognac toe en flambeer je de paddenstoelen
- Voeg een beetje bouillon toe, doe er de room ook bij en laat opkoken
- Snij het vlees in negen sneetjes en leg afwisselend een sneetje kaas, een sneetje hesp, een sneetje gebraad
- Leg het volledige gebraad in een ovenschaal
- Die er de saus over en grill nog in de oven tot je een mooi korstje hebt
mijn Wijntip
Wijn Ornelis Gran Reserva
Met deze wijn raak je mij in mijn hart. Als halve inwoner van Spanje ben ik een groot liefhebber van krachtige, sappige Spaanse rode wijn. Voor mij is dit echt een erg mooi voorbeeld van een fraai versmolten gran reserva. De bessen, karamel en getoaste eiken zorgen voor een ware smaakbeleving!
Serveer er deze kroketjes bij, ze zijn zoooooo lekker!!!!
Reacties