Orloff-gebraad met zelfgemaakte kroketjes
Recept

Orloff-gebraad met zelfgemaakte kroketjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 kg varkensgebraad
  • 250 gram champignons
  • 250 gr room
  • 200 gr gemalen kaas
  • wat bouillon
  • 5 cl cognac
  • Een sjalotje en een teentje look
  • 8 sneetjes gekookte ham
  • 8 sneetjes kaas (naar smaak, ik hou van een steviger kaas)
  • peper en zout
  • boter
Orloff-gebraad met zelfgemaakte kroketjes

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Kruid het gebraad en bak het op de vetkant gedurende 10 minuten, draai het dan om en bak het ook aan de andere kant

2 / 10

Let goed op dat de vetstof niet aanbrandt, voeg geregeld een klontje koude vetstof toe

3 / 10

Haal het vlees uit de pan en leg het onder aluminiumfolie

4 / 10

Snipper de champignons en bak ze in wat boter

5 / 10

Voeg vervolgens de fijngesnipperde sjalot en het lookteentje toe

6 / 10

Na enkele minuten voeg je de cognac toe en flambeer je de paddenstoelen

7 / 10

Voeg een beetje bouillon toe, doe er de room ook bij en laat opkoken

8 / 10

Snij het vlees in negen sneetjes en leg afwisselend een sneetje kaas, een sneetje hesp, een sneetje gebraad

9 / 10

Leg het volledige gebraad in een ovenschaal

10 / 10

Die er de saus over en grill nog in de oven tot je een mooi korstje hebt

Laat het smaken.

Als je eens de ouderwets lekkere tour wil opgaan, is het echt heerlijk om deze prachtige klassieker nog eens op het menu te zetten. Orloff-gebraad is gewoon zoooo ontzettend lekker. Mijn mama maakte het altijd, en zij heeft het van mijn meme geleerd, en speciaal voor deze blog heb ik eens mijn eigen versie van deze zalige hoofdschotel gemaakt.

Komaan dames en heren, geef nu toch gewoon toe: veel lekkerder bestaat toch nauwelijks, en je voelt je weer een kindje van zeven, terugdenkend aan de mooie gerechten uit onze jeugd.

Orloff-gebraad met zelfgemaakte kroketjes

Bereiding

  1. Kruid het gebraad en bak het op de vetkant gedurende 10 minuten, draai het dan om en bak het ook aan de andere kant
  2. Let goed op dat de vetstof niet aanbrandt, voeg geregeld een klontje koude vetstof toe
  3. Haal het vlees uit de pan en leg het onder aluminiumfolie
  4. Snipper de champignons en bak ze in wat boter
  5. Voeg vervolgens de fijngesnipperde sjalot en het lookteentje toe
  6. Na enkele minuten voeg je de cognac toe en flambeer je de paddenstoelen
  7. Voeg een beetje bouillon toe, doe er de room ook bij en laat opkoken
  8. Snij het vlees in negen sneetjes en leg afwisselend een sneetje kaas, een sneetje hesp, een sneetje gebraad
  9. Leg het volledige gebraad in een ovenschaal
  10. Die er de saus over en grill nog in de oven tot je een mooi korstje hebt

mijn Wijntip

Wijn Ornelis Gran Reserva

Met deze wijn raak je mij in mijn hart. Als halve inwoner van Spanje ben ik een groot liefhebber van krachtige, sappige Spaanse rode wijn. Voor mij is dit echt een erg mooi voorbeeld van een fraai versmolten gran reserva. De bessen, karamel en getoaste eiken zorgen voor een ware smaakbeleving!

Bestel hier mijn Gran Reserva

Serveer er deze kroketjes bij, ze zijn zoooooo lekker!!!!

Kroketjes zoals mijn meme Maria ze altijd maakte
Recept

Kroketjes zoals mijn meme Maria ze altijd maakte

Mijn liefste meme Maria is een paar jaar terug op 93-jarige leeftijd plots overleden. Niet dramatisch. Plots is haar kaarsje uitgegaan, na een lang, mooi, maar ook heftig leven. Ze was nog in goede doen, en altijd erg gelukkig als we haar bezochten, of als ze een feestje mocht meemaken. De jaarlijkse nieuwjaarsetentjes waren wat dat betreft hoogdagen voor ons allemaal … Lees meer

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer