Orloff-gebraad met zelfgemaakte kroketjes

Nu we toch op de klassieke tour aan het gaan zijn, is het echt heerlijk om deze prachtige klassieker ook nog eens op het menu te zetten. Orloff-gebraad is gewoon zoooo ontzettend lekker. Mijn mama maakte het altijd, en speciaal voor deze blog heb ik eens mijn eigen versie van deze zalige hoofdschotel gemaakt. Komaan dames en heren, geef nu toch gewoon toe: veel lekkerder bestaat toch nauwelijks? Misschien een beetje ouderwets, maar ik hou daar echt wel van.

Bereiding

  1. Kruid het gebraad en bak het op de vetkant gedurende 10 minuten, draai het dan om en bak het ook aan de andere kant
  2. Let goed op dat de vetstof niet aanbrandt, voeg geregeld een klontje koude vetstof toe
  3. Haal het vlees uit de pan en leg het onder aluminiumfolie
  4. Snipper de champignons en bak ze in wat boter
  5. Voeg vervolgens de fijngesnipperde sjalot en het lookteentje toe
  6. Na enkele minuten voeg je de cognac toe en flambeer je de paddenstoelen
  7. Voeg een beetje bouillon toe, doe er de room ook bij en laat opkoken
  8. Snij het vlees in negen sneetjes en leg afwisselend een sneetje kaas, een sneetje hesp, een sneetje gebraad
  9. Leg het volledige gebraad in een ovenschaal
  10. Die er de saus over en grill nog in de oven tot je een mooi korstje hebt

mijn Wijntip

Wijn Ornelis Gran Reserva

Met deze wijn raak je mij in mijn hart. Als halve inwoner van Spanje ben ik een groot liefhebber van krachtige, sappige Spaanse rode wijn. Voor mij is dit echt een erg mooi voorbeeld van een fraai versmolten gran reserva. De bessen, karamel en getoaste eiken zorgen voor een ware smaakbeleving!

Bestel hier mijn Gran Reserva

 

Serveer er deze kroketjes bij, ze zijn zoooooo lekker!!!!