Kijk nu eens naar mijn weegschaal zeg ...
Nieuws

Kijk nu eens naar mijn weegschaal zeg …

Ik ga de loftrompet nu niet bovenhalen. Er worden door mij straks ook geen grote volksfeesten georganiseerd. Ik verwacht ook niet dat de drukpersen worden stilgelegd of dat HLN een breaking news berichtje uit gaat sturen. Maar zelf ben ik wel blij opgestaan vandaag, want yes, het is gebeurd. Mijn weegschaal heeft mij vandaag getrakteerd op een cijfer onder de 90 kilo.

Vanochtend stond er 89,70 op de weegschaal. Ik weet het, dat is nog veel te veel voor een man van 1m76. Het is ook maar op het nippertje onder de 90 hé. En het heeft me toch echt wel wat moeite gekost de voorbije weken. Maar zo’n klein mijlpaaltje doet iemand die wat gewicht probeert te verliezen altijd bijzonder veel deugd. Dat geldt ook voor mij.

Ik kom van rond de 93 kilo. Ik heb er exact 3 weken over gedaan. En het vreemde is: de eerste week ging het gewoon keihard. Meteen ging er bijna 2 kilo af. Maar over die derde overtollige kilo heb ik bijna twee weken gedaan. Weken waarin ik echt m’n best deed, dus zonder alcohol door de week, met gezond eten en niks snoepen tussendoor, met veel water drinken en natuurlijk ook met wandelen. Heel veel wandelen.

Al dat wandelen zal me wel wat extra spieren hebben bezorgd, en dat weegt zwaarder door dan vet, dat is geweten. En het gaat altijd zo met afvallen: werken aan de lijn, gaat nooit in een rechte lijn. Het is altijd een hobbelig parcours. Je valt wat af, je komt wat bij, soms blijft het net iets te langer hangen. Maar als je echt je best doet dan lukt het uiteindelijk wel.

Laat het voor iedereen die het goede voornemen had of heeft om wat aan de gezondheid te werken een grote opsteker zijn. Als je vol blijft houden komt het wel goed, uiteindelijk, en gaan de overtollige kilo’s er af gaan. Gram per gram. Maar ik wil nog iets zeggen: blijf leven. Ook nu heb ik geregeld wat “zonde dagen”. Op vrijdag doen we een take away diner, elke week. Op zondag kook ik zelf iets uitgebreider. En in het weekend gaat er wel een goed flesje open. Je moet jezelf wat uitzonderingen gunnen.

En nog een laatste opmerking. Na drie weken gezonder eten ben ik wat kilo’s kwijt, maar eigenlijk is dat niet eens de essentie. Het is een opsteker, zo’n nieuw cijfer, maar het belangrijkste is de gezondheid. Je goed voelen in je vel. En dat is bij mij nu wel het geval. Ik voel me veel minder opgeblazen, fitter, blijer, alerter. Dat is het aller allerbelangrijkste.

Meer tips over hoe je gezond af kunt vallen kun je in dit artikel vinden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer