Klassiekers uit de Franse keuken
Nieuws

Klassiekers uit de Franse keuken

Vandaag, 14 juli, is de Franse nationale feestdag. Frankrijk is de afgelopen weken weer een rumoerig land geweest. Maar het blijft natuurlijk ook nog steeds een topvakantieland waar het zalig vertoeven is. En dat vieren we graag met een Franse klassieker. De Franse keuken is en blijft één van de allerbeste keukens, en ik keer er zelf graag naar terug als ik eens een heerlijk traditioneel recept zoek. Dit zijn voor mij enkele echte toppers uit de Franse Cuisine.

Bouillabaisse

Een heerlijke traditionele vissoep uit de regio Provence, bereid met verschillende soorten vis, schaal- en schelpdieren, tomaten, saffraan en aromatische kruiden. Mag je me altijd serveren, zomer en winter.

Coq au Vin

Nog zo’n klassieker, met gestoofde kip in rode wijn, samen met uien, champignons, spek en knoflook. Dit is dan weer meer een herfst- of winterrecept.

Ratatouille

Tover de zomer in je bord met deze topper: een Provençaals gerecht met gestoofde verse groenten, zoals aubergine, courgette, paprika, tomaten, uien en knoflook. Het wordt meestal als bijgerecht geserveerd bij een lekker stukje vis of vlees.

Quiche Lorraine

Hier op de blog kun je mijn versie terugvinden van deze zalige klassieker: een hartige taart met een vulling van eieren, room, spek en kaas, gebakken in een korst van bladerdeeg. Het is een populair gerecht voor lunch of diner.

Escargots de Bourgogne

Sommige mensen moeten er niet van weten, maar ik hou van escargots! Deze slakken worden bereid in een pittige knoflook- en peterselieboter.

Crème brûlée

Voor mij blijft dit één van mijn favoriete nagerechten. Een romig custard-dessert met een gekaramelliseerd suikerlaagje erbovenop.

Gerelateerde nieuwsberichten

Gruwelijke eerste schooldag...

Gruwelijke eerste schooldag…

Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer

IMG_5323 2

Vandaag gaan we lunchen in het tweede beste restaurant ter wereld

Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer

Waar komt lasagne vandaan en welke variant is mega lekker?

Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer

Velissima

Slechte ervaring in Velissima in Barcelona

Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer

Ik zorg voor de beste muziek voor deze zomer!

Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer

Onveiligheid Barcelona

Toeristen niet meer welkom in Barcelona?

Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer