Quiche Lorraine

Soms is het gewoon een goed idee om eens een heerlijke klassieker te maken. Ik kook graag creatief, ik experimenteer ook erg graag, maar aan sommige recepten moet je volgens mij echt niet teveel proberen te veranderen.

Geloof me maar, deze klassieke versie van de Quiche Lorraine is gewoon mijn favoriet. Heerlijke comfortfood waar jong en oud van smullen. Met een fris slaatje bij is dit een heerlijk voorgerecht, of een mooie lichte lunch.

Bereiding

  1. Snipper je ui fijn. Snij de prei in reepjes en spoel grondig.
  2. Fruit de ui en de prei in wat boter in de pan, en laat afkoelen.
  3. De spekblokjes bak je bruin zonder vetstof, en dep je nadien droog met keukenpapier. Laat ze ook afkoelen.
  4. Meng de losgeklutste eieren met de room en voeg de gemalen kaas toe. Afkruiden met wat peper en zout en eventueel een snufje nootmuskaat.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het bladerdeeg in een bakvorm en prik er een paar gaatjes in.
  6. Vul nu de bakbodem. Onderdaan de afgekoelde prei, ui, en spekblokjes. Giet de ei-mengeling erover.
  7. Laat een klein half uurtje bakken in de voorverwarmde oven. De onderkant moet lichtbuin zijn en de bovenkant gestold. Laat afkoelen en haal uit de bakvorm.
  8. Lekker met een fris slaatje met een licht-zure vinaigrette en wat fijngesnipperde sjalotjes voor het contrast.