Klassiekers uit de Franse keuken
Nieuws

Klassiekers uit de Franse keuken

Vandaag, 14 juli, is de Franse nationale feestdag. Frankrijk is de afgelopen weken weer een rumoerig land geweest. Maar het blijft natuurlijk ook nog steeds een topvakantieland waar het zalig vertoeven is. En dat vieren we graag met een Franse klassieker. De Franse keuken is en blijft één van de allerbeste keukens, en ik keer er zelf graag naar terug als ik eens een heerlijk traditioneel recept zoek. Dit zijn voor mij enkele echte toppers uit de Franse Cuisine.

Bouillabaisse

Een heerlijke traditionele vissoep uit de regio Provence, bereid met verschillende soorten vis, schaal- en schelpdieren, tomaten, saffraan en aromatische kruiden. Mag je me altijd serveren, zomer en winter.

Coq au Vin

Nog zo’n klassieker, met gestoofde kip in rode wijn, samen met uien, champignons, spek en knoflook. Dit is dan weer meer een herfst- of winterrecept.

Ratatouille

Tover de zomer in je bord met deze topper: een Provençaals gerecht met gestoofde verse groenten, zoals aubergine, courgette, paprika, tomaten, uien en knoflook. Het wordt meestal als bijgerecht geserveerd bij een lekker stukje vis of vlees.

Quiche Lorraine

Hier op de blog kun je mijn versie terugvinden van deze zalige klassieker: een hartige taart met een vulling van eieren, room, spek en kaas, gebakken in een korst van bladerdeeg. Het is een populair gerecht voor lunch of diner.

Escargots de Bourgogne

Sommige mensen moeten er niet van weten, maar ik hou van escargots! Deze slakken worden bereid in een pittige knoflook- en peterselieboter.

Crème brûlée

Voor mij blijft dit één van mijn favoriete nagerechten. Een romig custard-dessert met een gekaramelliseerd suikerlaagje erbovenop.

Gerelateerde nieuwsberichten

Weet je waarom ik vandaag zo blij ben?

Zo wakker worden, als deze ochtend,  is toch een droom? Ik kwam de trap afgewandeld en de zon scheen alsof het al zomer is, maar in de tuin lag nog wel een dun laagje sneeuw alsof het nog winter is, en dat is het natuurlijk ook nog altijd … Lees meer

gym

Veel vragen en best wel wat kritiek op mijn vele uren sporten

Ik krijg de laatste tijd veel vragen en opmerkingen over al mijn sporten. Sinds augustus vorig jaar heb ik de knop omgezet om (voor de zoveelste keer) gezonder te gaan leven en veel te bewegen … Lees meer

Waarom goede voornemens begin januari mislukken!

Journalisten die zo in de eerste week van het jaar een halve pagina moeten vullen, terwijl het nieuws redelijk plat ligt, vragen er wel eens naar. Sommige tantes op nieuwjaarsfeesten ook … Lees meer

Kreeftje Oudjaar

Ons menu voor oudjaar… en wat eet jij?

Kleine wijziging in onze oudejaars-plannen. Ik had al gezegd dat ik op oudjaar voor een keertje niet terugvlieg naar België om te DJ’n, maar lekker in Barcelona blijf … Lees meer

Preventief op dieet voor de Kerstdagen! Goed idee?

In plaats van over een kleine maand, begin januari, in een halve depressie te sukkelen omdat de weegschaal dan met een pittige boodschap komt, willen sommige mensen nu al met goede voornemens beginnen … Lees meer

World Fastfood Day: wat zijn de populairste fastfoodketens?

Wat zijn de populairste fastfoodketens?

Ik ben er zelf geen grote fan van, maar kijk, soms moet het eens kunnen: fastfood eten. Het is uiteraard niet zo gezond en je moet er dus vooral niet mee overdrijven … Lees meer

Opgelet: pistolets en sandwichen hou je op een andere manier vers!

Pistolets hou je op een andere manier vers dan sandwichen

Het is zondag. Joepie! Dat wil zeggen: vandaag ga je naar de warme bakker om lekkere pistolets of sandwiches te halen. De vraag is natuurlijk altijd wel, als je wat teveel lekkers van de bakker hebt meegebracht: hoe hou je die vers … Lees meer

Een dilemma: World Gym Day vieren, of enkel wandelen?

Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer