Klassiekers uit de Franse keuken

Vandaag, 14 juli, is de Franse nationale feestdag. Frankrijk is de afgelopen weken weer een rumoerig land geweest. Maar het blijft natuurlijk ook nog steeds een topvakantieland waar het zalig vertoeven is. En dat vieren we graag met een Franse klassieker. De Franse keuken is en blijft één van de allerbeste keukens, en ik keer er zelf graag naar terug als ik eens een heerlijk traditioneel recept zoek. Dit zijn voor mij enkele echte toppers uit de Franse Cuisine.

Bouillabaisse

Een heerlijke traditionele vissoep uit de regio Provence, bereid met verschillende soorten vis, schaal- en schelpdieren, tomaten, saffraan en aromatische kruiden. Mag je me altijd serveren, zomer en winter.

Coq au Vin

Nog zo’n klassieker, met gestoofde kip in rode wijn, samen met uien, champignons, spek en knoflook. Dit is dan weer meer een herfst- of winterrecept.

Ratatouille

Tover de zomer in je bord met deze topper: een Provençaals gerecht met gestoofde verse groenten, zoals aubergine, courgette, paprika, tomaten, uien en knoflook. Het wordt meestal als bijgerecht geserveerd bij een lekker stukje vis of vlees.

Quiche Lorraine

Hier op de blog kun je mijn versie terugvinden van deze zalige klassieker: een hartige taart met een vulling van eieren, room, spek en kaas, gebakken in een korst van bladerdeeg. Het is een populair gerecht voor lunch of diner.

Escargots de Bourgogne

Sommige mensen moeten er niet van weten, maar ik hou van escargots! Deze slakken worden bereid in een pittige knoflook- en peterselieboter.

Crème brûlée

Voor mij blijft dit één van mijn favoriete nagerechten. Een romig custard-dessert met een gekaramelliseerd suikerlaagje erbovenop.