Sinds het lekkere wafel recept van mijn mama Anny gisteren in mijn nieuwsbrief en hier op de blog verscheen, heb ik heel wat mailtjes gekregen. Mensen die zich toch wat vragen stelden. Want bij de ingrediënten stond namelijk dat je ook 400 ml spuitwater moest toevoegen aan het deeg, maar in de receptuur stond wel niet precies vermeld wanneer dat dan precies moest gebeuren.
Eerlijk: dat was mijn fout. En uiteraard niet die van mijn mama. Op het zelf geschreven blaadje papier met het recept van mama stond wel degelijk vermeld wanneer ik het spuitwater moest toevoegen, maar ik heb het bij het overtikken even over het hoofd gezien.
Verdorie toch. Mijn nederige excuses. Ik heb nu alle puntjes op de i gezet, en je kunt het correcte recept hieronder bekijken. Het spuitwater zorgt er volgens mama trouwens voor dat het lekker luchtig is. Veel bakgenot!
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer