Half Vlaanderen zat deze week met grote ogen naar Het Huis op Eén te kijken. Marc Van Ranst was er te gast en kookte er een gerecht… in de vaatwasmachine. De bekende viroloog vertelde dat hij wel vaker op die manier eten bereidt.
Op de sociale media waren er meteen massa’s reacties. Van Ranst is blijkbaar niet de enige die wek eens op die manier kookt. Eigenlijk kun je je vaatwasser als een soort van stoomoven gebruiken. Een standaardcyclus haalt immers zo’n 60 à 70 graden, maar die temperatuur kan zelfs oplopen tot 80 graden. Zeker warm genoeg om vis te bereiden, en als je de papillot goed afsluit (en uiteraard geen spoelmiddel gebruikt) dan is zo’n vaatwasser zeker geschikt om mee te koken. Ook al is het een beetje raar misschien, maar het kan.
Als je dan toch zelf met je vaatwasser wil gaan koken, dan is dit ook een leuk recept. Ideaal voor de feestdagen, meneer Van Ranst en co. Wel opgelet, in tegenstelling tot op de BBQ moet je de papillot uiteraard goed afsluiten. En je zult de vis toch zeker een half uurtje op volle snelheid moet stomen op het heetste programma van je stoomoven. Enfin, veel gedoe, maar het kan. Want eerlijk: ik zou er toch voor opteren om dit heerlijke gerecht in de oven of op de BBQ te maken.
Barbecue is altijd een goed idee bij mooie temperaturen. Natuurlijk is het zalig om worstjes en kip en saté’s op het vuur te gooien, maar soms mag het toch eens dat tikje anders?
Maak bijvoorbeeld eens deze Thaise papillot met zeebaars, krieltjes en allerlei lekkere knapperige groentjes. Lekker pittig met een kokostoets … Lees meer
Recept
Op de BBQ: Thaise zeebaars in een papillot
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer