Half Vlaanderen zat deze week met grote ogen naar Het Huis op Eén te kijken. Marc Van Ranst was er te gast en kookte er een gerecht… in de vaatwasmachine. De bekende viroloog vertelde dat hij wel vaker op die manier eten bereidt.
Op de sociale media waren er meteen massa’s reacties. Van Ranst is blijkbaar niet de enige die wek eens op die manier kookt. Eigenlijk kun je je vaatwasser als een soort van stoomoven gebruiken. Een standaardcyclus haalt immers zo’n 60 à 70 graden, maar die temperatuur kan zelfs oplopen tot 80 graden. Zeker warm genoeg om vis te bereiden, en als je de papillot goed afsluit (en uiteraard geen spoelmiddel gebruikt) dan is zo’n vaatwasser zeker geschikt om mee te koken. Ook al is het een beetje raar misschien, maar het kan.
Als je dan toch zelf met je vaatwasser wil gaan koken, dan is dit ook een leuk recept. Ideaal voor de feestdagen, meneer Van Ranst en co. Wel opgelet, in tegenstelling tot op de BBQ moet je de papillot uiteraard goed afsluiten. En je zult de vis toch zeker een half uurtje op volle snelheid moet stomen op het heetste programma van je stoomoven. Enfin, veel gedoe, maar het kan. Want eerlijk: ik zou er toch voor opteren om dit heerlijke gerecht in de oven of op de BBQ te maken.
Barbecue is altijd een goed idee bij mooie temperaturen. Natuurlijk is het zalig om worstjes en kip en saté’s op het vuur te gooien, maar soms mag het toch eens dat tikje anders?
Maak bijvoorbeeld eens deze Thaise papillot met zeebaars, krieltjes en allerlei lekkere knapperige groentjes. Lekker pittig met een kokostoets … Lees meerRecept
Op de BBQ: Thaise zeebaars in een papillot
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer