Op de BBQ: Thaise zeebaars in een papillot
Recept

Op de BBQ: Thaise zeebaars in een papillot

Dit heb je nodig 4 personen

  • 8 filets van zeebaars
  • 10 el olijfolie
  • 20 baby maiskolfjes
  • 20 kleine groene asperges
  • 20 sugarsnaps
  • 20 krieltjes gehalveerd
  • 2 el chilli puree
  • 2 el groene currypasta
  • 2 stengels citroengras
  • 6 el kokos soja light
  • een half glas witte wijn
  • verse koriander
Op de BBQ: Thaise zeebaars in een papillot

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Doe wat olijfolie in een aluminiumschotel, of op aluminiumpapier. Leg er de zeebaarsfilet op.

2 / 6

Stoom of kook de gehalveerde krieltjes net niet al dente en voeg ze toe.

3 / 6

Voeg de sugarsnaps, de kleine groene asperges en baby maïs toe.

4 / 6

Meng 3 el chilli puree met 3 el olijfolie, 3 el light soya kokos, en een half glas witte wijn, en Thaise curry-puree en giet dat over de vis en de groentjes

5 / 6

Rasp een halve duim verse gember en de schil van een limoen over de vis en de groentjes, voeg de versnipperde koriander toe en de gekneusde en gebroken stengels citroengras.

6 / 6

Sluit de papillot en plaats zeven minuten in een barbecue van 200 graden.

Laat het smaken.

Barbecue is altijd een goed idee bij mooie temperaturen. Natuurlijk is het zalig om worstjes en kip en saté’s op het vuur te gooien, maar soms mag het toch eens dat tikje anders?

Maak bijvoorbeeld eens deze Thaise papillot met zeebaars, krieltjes en allerlei lekkere knapperige groentjes. Lekker pittig met een kokostoets. Het is barbecue, maar het is licht, en het doet je nu al van vakantie dromen.

Bereiding

  1. Doe wat olijfolie in een aluminiumschotel, of op aluminiumpapier. Leg er de zeebaarsfilet op.
  2. Stoom of kook de gehalveerde krieltjes net niet al dente en voeg ze toe.
  3. Voeg de sugarsnaps, de kleine groene asperges en baby maïs toe.
  4. Meng 3 el chilli puree met 3 el olijfolie, 3 el light soya kokos, en een half glas witte wijn, en Thaise curry-puree en giet dat over de vis en de groentjes
  5. Rasp een halve duim verse gember en de schil van een limoen over de vis en de groentjes, voeg de versnipperde koriander toe en de gekneusde en gebroken stengels citroengras.
  6. Sluit de papillot en plaats zeven minuten in een barbecue van 200 graden.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer