Op de BBQ: Thaise zeebaars in een papillot
Recept

Op de BBQ: Thaise zeebaars in een papillot

Dit heb je nodig 4 personen

  • 8 filets van zeebaars
  • 10 el olijfolie
  • 20 baby maiskolfjes
  • 20 kleine groene asperges
  • 20 sugarsnaps
  • 20 krieltjes gehalveerd
  • 2 el chilli puree
  • 2 el groene currypasta
  • 2 stengels citroengras
  • 6 el kokos soja light
  • een half glas witte wijn
  • verse koriander
Op de BBQ: Thaise zeebaars in een papillot

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Doe wat olijfolie in een aluminiumschotel, of op aluminiumpapier. Leg er de zeebaarsfilet op.

2 / 6

Stoom of kook de gehalveerde krieltjes net niet al dente en voeg ze toe.

3 / 6

Voeg de sugarsnaps, de kleine groene asperges en baby maïs toe.

4 / 6

Meng 3 el chilli puree met 3 el olijfolie, 3 el light soya kokos, en een half glas witte wijn, en Thaise curry-puree en giet dat over de vis en de groentjes

5 / 6

Rasp een halve duim verse gember en de schil van een limoen over de vis en de groentjes, voeg de versnipperde koriander toe en de gekneusde en gebroken stengels citroengras.

6 / 6

Sluit de papillot en plaats zeven minuten in een barbecue van 200 graden.

Laat het smaken.

Barbecue is altijd een goed idee bij mooie temperaturen. Natuurlijk is het zalig om worstjes en kip en saté’s op het vuur te gooien, maar soms mag het toch eens dat tikje anders?

Maak bijvoorbeeld eens deze Thaise papillot met zeebaars, krieltjes en allerlei lekkere knapperige groentjes. Lekker pittig met een kokostoets. Het is barbecue, maar het is licht, en het doet je nu al van vakantie dromen.

Bereiding

  1. Doe wat olijfolie in een aluminiumschotel, of op aluminiumpapier. Leg er de zeebaarsfilet op.
  2. Stoom of kook de gehalveerde krieltjes net niet al dente en voeg ze toe.
  3. Voeg de sugarsnaps, de kleine groene asperges en baby maïs toe.
  4. Meng 3 el chilli puree met 3 el olijfolie, 3 el light soya kokos, en een half glas witte wijn, en Thaise curry-puree en giet dat over de vis en de groentjes
  5. Rasp een halve duim verse gember en de schil van een limoen over de vis en de groentjes, voeg de versnipperde koriander toe en de gekneusde en gebroken stengels citroengras.
  6. Sluit de papillot en plaats zeven minuten in een barbecue van 200 graden.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer