Op de BBQ: Thaise zeebaars in een papillot
Recept

Op de BBQ: Thaise zeebaars in een papillot

Dit heb je nodig 4 personen

  • 8 filets van zeebaars
  • 10 el olijfolie
  • 20 baby maiskolfjes
  • 20 kleine groene asperges
  • 20 sugarsnaps
  • 20 krieltjes gehalveerd
  • 2 el chilli puree
  • 2 el groene currypasta
  • 2 stengels citroengras
  • 6 el kokos soja light
  • een half glas witte wijn
  • verse koriander
Op de BBQ: Thaise zeebaars in een papillot

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Doe wat olijfolie in een aluminiumschotel, of op aluminiumpapier. Leg er de zeebaarsfilet op.

2 / 6

Stoom of kook de gehalveerde krieltjes net niet al dente en voeg ze toe.

3 / 6

Voeg de sugarsnaps, de kleine groene asperges en baby maïs toe.

4 / 6

Meng 3 el chilli puree met 3 el olijfolie, 3 el light soya kokos, en een half glas witte wijn, en Thaise curry-puree en giet dat over de vis en de groentjes

5 / 6

Rasp een halve duim verse gember en de schil van een limoen over de vis en de groentjes, voeg de versnipperde koriander toe en de gekneusde en gebroken stengels citroengras.

6 / 6

Sluit de papillot en plaats zeven minuten in een barbecue van 200 graden.

Laat het smaken.

Barbecue is altijd een goed idee bij mooie temperaturen. Natuurlijk is het zalig om worstjes en kip en saté’s op het vuur te gooien, maar soms mag het toch eens dat tikje anders?

Maak bijvoorbeeld eens deze Thaise papillot met zeebaars, krieltjes en allerlei lekkere knapperige groentjes. Lekker pittig met een kokostoets. Het is barbecue, maar het is licht, en het doet je nu al van vakantie dromen.

Bereiding

  1. Doe wat olijfolie in een aluminiumschotel, of op aluminiumpapier. Leg er de zeebaarsfilet op.
  2. Stoom of kook de gehalveerde krieltjes net niet al dente en voeg ze toe.
  3. Voeg de sugarsnaps, de kleine groene asperges en baby maïs toe.
  4. Meng 3 el chilli puree met 3 el olijfolie, 3 el light soya kokos, en een half glas witte wijn, en Thaise curry-puree en giet dat over de vis en de groentjes
  5. Rasp een halve duim verse gember en de schil van een limoen over de vis en de groentjes, voeg de versnipperde koriander toe en de gekneusde en gebroken stengels citroengras.
  6. Sluit de papillot en plaats zeven minuten in een barbecue van 200 graden.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer