#Kookinuwkot “Easy recepten voor iedereen”

Nu we allemaal veel meer thuis moeten blijven en niet meer op restaurant kunnen, moeten we ook weer allemaal ons eigen potje gaan koken. We kunnen sowieso maaltijden afhalen bij de horeca-ondernemers die nu massaal take away gerechten beginnen aan te bieden. En je kunt ook kant- en klaarmaaltijden kopen natuurlijk.

Maar misschien wil je de vreugde van het koken wel weer gaan ontdekken, nu je toch net iets meer tijd hebt. Zelf koken blijft toch ook het gezondste. Daarom ga ik de komende weken makkelijke recepten die iedereen kan maken, met jullie delen. Onder het motto #kookinuwkot ga ik jullie elke dag tips proberen te geven.

Ik begin met de rijstschotel van mijn mama. Ik las dat één van de producten die mensen nu plots beginnen te hamsteren, rijst is. Je kunt die koken en droog eten zoals pasta of aardappeltjes. Maar met enkele makkelijke extra ingrediënten kun je er deze lekkere frisse rijstschotel mee maken.

Gezond, licht, lekker, helemaal niet duur, en je kunt er meteen een hele grote schotel van maken, want morgen is deze rijstschotel nog lekkerder dan vandaag. Je kunt een portie meenemen naar je werk overmorgen. En je kunt ook een portie aan je oude of zieke buren of kennissen bezorgen. Geef ze een belletje, verwittig ze, en zet een portie voor hun voordeur.