Nu we allemaal veel meer thuis moeten blijven en niet meer op restaurant kunnen, moeten we ook weer allemaal ons eigen potje gaan koken. We kunnen sowieso maaltijden afhalen bij de horeca-ondernemers die nu massaal take away gerechten beginnen aan te bieden. En je kunt ook kant- en klaarmaaltijden kopen natuurlijk.
Maar misschien wil je de vreugde van het koken wel weer gaan ontdekken, nu je toch net iets meer tijd hebt. Zelf koken blijft toch ook het gezondste. Daarom ga ik de komende weken makkelijke recepten die iedereen kan maken, met jullie delen. Onder het motto #kookinuwkot ga ik jullie elke dag tips proberen te geven.
Ik begin met de rijstschotel van mijn mama. Ik las dat één van de producten die mensen nu plots beginnen te hamsteren, rijst is. Je kunt die koken en droog eten zoals pasta of aardappeltjes. Maar met enkele makkelijke extra ingrediënten kun je er deze lekkere frisse rijstschotel mee maken.
Gezond, licht, lekker, helemaal niet duur, en je kunt er meteen een hele grote schotel van maken, want morgen is deze rijstschotel nog lekkerder dan vandaag. Je kunt een portie meenemen naar je werk overmorgen. En je kunt ook een portie aan je oude of zieke buren of kennissen bezorgen. Geef ze een belletje, verwittig ze, en zet een portie voor hun voordeur.
Ik neem je even mee naar een ver verleden, de tweede helft van de jaren zeventig en de eerste helft van de jaren tachtig, vorige eeuw. Sven was nog een Svenneke en mijn broer Arn (nu toch ook een frisse veertiger met drie prachtige dochters) was nog gewoon mijn kleine broertje. Mijn papa was de directeur van de jongensschool in het mooie landelijke Knesselare (zowat halfweg tussen de torens van Brugge en Gent) … Lees meer
Recept
De makkelijke rijstsla van mijn mama
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer