Nu we allemaal veel meer thuis moeten blijven en niet meer op restaurant kunnen, moeten we ook weer allemaal ons eigen potje gaan koken. We kunnen sowieso maaltijden afhalen bij de horeca-ondernemers die nu massaal take away gerechten beginnen aan te bieden. En je kunt ook kant- en klaarmaaltijden kopen natuurlijk.
Maar misschien wil je de vreugde van het koken wel weer gaan ontdekken, nu je toch net iets meer tijd hebt. Zelf koken blijft toch ook het gezondste. Daarom ga ik de komende weken makkelijke recepten die iedereen kan maken, met jullie delen. Onder het motto #kookinuwkot ga ik jullie elke dag tips proberen te geven.
Ik begin met de rijstschotel van mijn mama. Ik las dat één van de producten die mensen nu plots beginnen te hamsteren, rijst is. Je kunt die koken en droog eten zoals pasta of aardappeltjes. Maar met enkele makkelijke extra ingrediënten kun je er deze lekkere frisse rijstschotel mee maken.
Gezond, licht, lekker, helemaal niet duur, en je kunt er meteen een hele grote schotel van maken, want morgen is deze rijstschotel nog lekkerder dan vandaag. Je kunt een portie meenemen naar je werk overmorgen. En je kunt ook een portie aan je oude of zieke buren of kennissen bezorgen. Geef ze een belletje, verwittig ze, en zet een portie voor hun voordeur.
Ik neem je even mee naar een ver verleden, de tweede helft van de jaren zeventig en de eerste helft van de jaren tachtig, vorige eeuw. Sven was nog een Svenneke en mijn broer Arn (nu toch ook een frisse veertiger met drie prachtige dochters) was nog gewoon mijn kleine broertje. Mijn papa was de directeur van de jongensschool in het mooie landelijke Knesselare (zowat halfweg tussen de torens van Brugge en Gent) … Lees meer
Recept
De makkelijke rijstsla van mijn mama
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer