#Kookinuwkot "Easy recepten voor iedereen"
Nieuws

#Kookinuwkot “Easy recepten voor iedereen”

Nu we allemaal veel meer thuis moeten blijven en niet meer op restaurant kunnen, moeten we ook weer allemaal ons eigen potje gaan koken. We kunnen sowieso maaltijden afhalen bij de horeca-ondernemers die nu massaal take away gerechten beginnen aan te bieden. En je kunt ook kant- en klaarmaaltijden kopen natuurlijk.

Maar misschien wil je de vreugde van het koken wel weer gaan ontdekken, nu je toch net iets meer tijd hebt. Zelf koken blijft toch ook het gezondste. Daarom ga ik de komende weken makkelijke recepten die iedereen kan maken, met jullie delen. Onder het motto #kookinuwkot ga ik jullie elke dag tips proberen te geven.

Ik begin met de rijstschotel van mijn mama. Ik las dat één van de producten die mensen nu plots beginnen te hamsteren, rijst is. Je kunt die koken en droog eten zoals pasta of aardappeltjes. Maar met enkele makkelijke extra ingrediënten kun je er deze lekkere frisse rijstschotel mee maken.

Gezond, licht, lekker, helemaal niet duur, en je kunt er meteen een hele grote schotel van maken, want morgen is deze rijstschotel nog lekkerder dan vandaag. Je kunt een portie meenemen naar je werk overmorgen. En je kunt ook een portie aan je oude of zieke buren of kennissen bezorgen. Geef ze een belletje, verwittig ze, en zet een portie voor hun voordeur.

DE MAKKELIJKE RIJSTSLA VAN MIJN MAMA
Recept

De makkelijke rijstsla van mijn mama

Ik neem je even mee naar een ver verleden, de tweede helft van de jaren zeventig en de eerste helft van de jaren tachtig, vorige eeuw. Sven was nog een Svenneke en mijn broer Arn (nu toch ook een frisse veertiger met drie prachtige dochters) was nog gewoon mijn kleine broertje. Mijn papa was de directeur van de jongensschool in het mooie landelijke Knesselare (zowat halfweg tussen de torens van Brugge en Gent) … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer