Mannen dit moet je gewoon doen als je niet dood wil gaan...
Nieuws

Mannen dit moet je gewoon doen als je niet dood wil gaan…

Sorry voor de pittige titel, maar ik wou even jouw aandacht, beste man. Of beste dame, als je nog even verder wil met je echtgenoot, dan moet je hem dit artikel ook even onder de neus duwen… Ik heb een geldige reden!

Vandaag geeft dokter Luc Colemont in Millen-Riemst z’n 500ste lezing. Het is de onophoudelijke missie van deze medische held om alle mannen (vanaf een bepaalde leeftijd, 45 a 50) uitgebreid te waarschuwen voor de gevaren van darmkanker. Ben je er op tijd bij dan is deze ziekte namelijk perfect te genezen. Ben je te laat, dan is deze kanker dodelijk.

Ik heb een tijdje geleden mezelf ge-out als shitty friend. Mannen, doe me alstublief een lol. Lees onderstaand artikel eens. En vooral: laat je geregeld controleren. Onze gezondheid is zoooo belangrijk. Effe je stoelgang laten controleren kan je leven redden.Doe het. Zodat je nog lang kan genieten van het leven…. Ik doe het alvast zeker!

Ik ben echt een shitty friend... Sorry #notsorry
Nieuws

Ik ben echt een shitty friend… Sorry #notsorry

Ik moet toegeven: ik ben een shitty friend. Niet omdat ik (zogezegd) teveel chilipeper in de pasta van mijn schoonmoeder heb gedaan. En een paar lepeltjes laxeermiddel. Neen, dat is de knipoog waarmee ik gewoon wil zeggen: ik steun volle bak de nieuwe campagne van “Stop Darmkanker”. De campagne werd daarnet bij Anke en mezelf in de ochtendshow van Joe gelanceerd door de gerenommeerde kanker specialist Luc Colemont … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer

Zo maak je de perfecte geroosterde lamsbout in de oven

Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer