Marc Coucke heeft mijn "frikandon" getest
Nieuws

Marc Coucke heeft mijn “frikandon” getest

Wel grappig. Eergisteren kreeg ik een telefoontje van mijn fijne vriend Marc Coucke. Hij was een recept van mij aan het uittesten: mijn vleesbroodje met kippengehakt, wortelen en zoete aardappelen. En hij vroeg zich af wat die “Zweedse broodjes” in het recept waren (dat zijn van die Krisprolls) en of die door iets anders vervangen konden worden. Ja, dat kon. Beschuit is ook prima. Of chapelure. Dat lukt even goed. Ik zei hem dat hij gewoon moest zorgen dat het gehakt niet te droog werd, maar ook niet te smeuïg, en dat het dan wel goed zou komen. Intussen was één van z’n dochters de zoete aardappel in brunoise aan het snijden.

Marc Coucke heeft mijn "frikandon" getest
Marc Coucke heeft mijn "frikandon" getest

Later kreeg ik dit bericht van Marc: Eigen twistje gegeven door heel fijngesneden rozemarijn aan vlees toe te voegen, en als kippereepjes gebruikte ik verse kipfilet, fijngesneden reepjes ervan voorbakken in de pan (die van de zoete aardappel brunoise) met pezo en kippenkruiden. Echt super lekker recept, m’n vrouwtjes hebben nogal gesmuld ook.” Zalig om te lezen. En ook wel fijn om te weten dat Marc in deze tijden ook gewoon bij z’n gezin is en kookt samen met z’n kinderen.

Als je ook eens het recept wil maken, dan kun je het hieronder terugvinden…

KIPPEN GEHAKTBROODJE MET WORTELEN EN ZOETE AARDAPPEL
Recept

Kippen gehaktbroodje met wortelen en zoete aardappel

Is het winter? Is het druilerig weer? Dan is een vleesbroodje natuurlijk altijd een goed idee. Ik heb al zoveel variaties gemaakt op dat heerlijke thema. Maar vandaag wou ik eens een vleesbroodje met lekkere gezonde groenten maken, dat niet te vettig is, en toch bomvol smaak zit en voor een keer zonder aardappelen of puree … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer