Wel grappig. Eergisteren kreeg ik een telefoontje van mijn fijne vriend Marc Coucke. Hij was een recept van mij aan het uittesten: mijn vleesbroodje met kippengehakt, wortelen en zoete aardappelen. En hij vroeg zich af wat die “Zweedse broodjes” in het recept waren (dat zijn van die Krisprolls) en of die door iets anders vervangen konden worden. Ja, dat kon. Beschuit is ook prima. Of chapelure. Dat lukt even goed. Ik zei hem dat hij gewoon moest zorgen dat het gehakt niet te droog werd, maar ook niet te smeuïg, en dat het dan wel goed zou komen. Intussen was één van z’n dochters de zoete aardappel in brunoise aan het snijden.
Later kreeg ik dit bericht van Marc: “Eigen twistje gegeven door heel fijngesneden rozemarijn aan vlees toe te voegen, en als kippereepjes gebruikte ik verse kipfilet, fijngesneden reepjes ervan voorbakken in de pan (die van de zoete aardappel brunoise) met pezo en kippenkruiden. Echt super lekker recept, m’n vrouwtjes hebben nogal gesmuld ook.” Zalig om te lezen. En ook wel fijn om te weten dat Marc in deze tijden ook gewoon bij z’n gezin is en kookt samen met z’n kinderen.
Als je ook eens het recept wil maken, dan kun je het hieronder terugvinden…
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer