Is het winter? Is het druilerig weer? Dan is een vleesbroodje natuurlijk altijd een goed idee. Ik heb al zoveel variaties gemaakt op dat heerlijke thema. Maar vandaag wou ik eens een vleesbroodje met lekkere gezonde groenten maken, dat niet te vettig is, en toch bomvol smaak zit en voor een keer zonder aardappelen of puree.
De basis: kip. In twee vormen. Kippengehakt en kippenreepjes. En twee groenten: wortelen en zoete aardappelen. Het grootste deel van de wortelen en zoete aardappelen heb ik geroosterd in de oven, met honing, peper, zout, verse tijm en rozemarijn bij, en wat olijfolie en balsamico.
Een kleiner deel van de wortelen en zoete aardappelen heb ik in brunoise gesneden, kort gestoomd (al kan blancheren even goed) en samen met wat gesnipperde bosui, fijngestampte Zweedse Krisprolls volkorenbootjes en lekkere graanmosterd verwerkt in mijn vleesbroodje. Dat de groenten zowel in het vleesbroodje zitten als in de side dish worden geserveerd maakt dat dit volgens mij een lekker origineel gerecht is. En het smaakt ook nog eens bijzonder lekker.
Buiten koud? Buiten regen? Hebben wij geen last van, binnen, met dit heerlijke comfortfood en de haard lekker brandend. Smakelijk!
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer
Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer
Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer