Met welke knappe dame heb ik vanmiddag een lunchdate?

Straks is het zo ver: ik ga deze middag lunchen met één van de meest belangrijke dames in mijn leven. Na enkele maanden bevallingsverlof komt Anke Buckinx over anderhalve week namelijk terug in de ochtendshow van Joe. Eind volgende week nemen we alweer afscheid van Ankes fijne vervanger Kürt Rogiers en vanaf 2 september hoor je gewoon weer Sven en Anke tussen zes en negen. Dus gaan wij al vanmiddag al eens lunchen in Hasselt. Eens even bijkletsen. Zal tof zijn!

Enfin dat hoop ik, want dat is natuurlijk ook meteen een prima “relatietest”. Wij twee op restaurant. Of wordt het toch de frituur of de snackbar? Anke en ik zijn namelijk water en vuur als het over gastronomie gaat. Hou ik wel eens van een sterrenrestaurant dan zweert Anke bij frietjes van de frituur. Van zodra gerechten teveel speciale ingrediënten bevatten zegt Anke: geef mij maar een simpele spaghetti of een croque. Geen zwezeriken voor haar, geen kreeft ook, geen gedoe.

Ik heb Anke dan ook voorgesteld dat zij het restaurantje voor deze middag kiest. Zij kent Hasselt goed. En het hoeft voor mij ook heus niet altijd culinair te zijn. Een goede brasserie waar ze met eerlijke ingrediënten koken vind ik zelf ook absoluut prima. Misschien wordt het wel het restaurant dat ze een tijdje geleden aanraadde in onze Local Foodies Special over Hasselt… Het zal me benieuwen. Maar ik hou jullie op de hoogte.