Met welke knappe dame heb ik vanmiddag een lunchdate?
Nieuws

Met welke knappe dame heb ik vanmiddag een lunchdate?

Straks is het zo ver: ik ga deze middag lunchen met één van de meest belangrijke dames in mijn leven. Na enkele maanden bevallingsverlof komt Anke Buckinx over anderhalve week namelijk terug in de ochtendshow van Joe. Eind volgende week nemen we alweer afscheid van Ankes fijne vervanger Kürt Rogiers en vanaf 2 september hoor je gewoon weer Sven en Anke tussen zes en negen. Dus gaan wij al vanmiddag al eens lunchen in Hasselt. Eens even bijkletsen. Zal tof zijn!

Enfin dat hoop ik, want dat is natuurlijk ook meteen een prima “relatietest”. Wij twee op restaurant. Of wordt het toch de frituur of de snackbar? Anke en ik zijn namelijk water en vuur als het over gastronomie gaat. Hou ik wel eens van een sterrenrestaurant dan zweert Anke bij frietjes van de frituur. Van zodra gerechten teveel speciale ingrediënten bevatten zegt Anke: geef mij maar een simpele spaghetti of een croque. Geen zwezeriken voor haar, geen kreeft ook, geen gedoe.

Ik heb Anke dan ook voorgesteld dat zij het restaurantje voor deze middag kiest. Zij kent Hasselt goed. En het hoeft voor mij ook heus niet altijd culinair te zijn. Een goede brasserie waar ze met eerlijke ingrediënten koken vind ik zelf ook absoluut prima. Misschien wordt het wel het restaurant dat ze een tijdje geleden aanraadde in onze Local Foodies Special over Hasselt… Het zal me benieuwen. Maar ik hou jullie op de hoogte.

Hasselt: de hotspots volgens local foodies
Nieuws

Hasselt: de hotspots volgens local foodies

Met de feestdagen in aantocht trek je binnenkort misschien wel eens op citytrip in eigen land … en dan is Hasselt zeker een goeie optie! Je kan er shoppen, cultuur opsnuiven en genieten in tal van lekkere restaurantjes. Wil je alle culinaire hotspots op een rij? Would Be Chef deelt met plezier de niet te missen hotspots van de experts ter plaatse … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer