Straks is het zo ver: ik ga deze middag lunchen met één van de meest belangrijke dames in mijn leven. Na enkele maanden bevallingsverlof komt Anke Buckinx over anderhalve week namelijk terug in de ochtendshow van Joe. Eind volgende week nemen we alweer afscheid van Ankes fijne vervanger Kürt Rogiers en vanaf 2 september hoor je gewoon weer Sven en Anke tussen zes en negen. Dus gaan wij al vanmiddag al eens lunchen in Hasselt. Eens even bijkletsen. Zal tof zijn!
Enfin dat hoop ik, want dat is natuurlijk ook meteen een prima “relatietest”. Wij twee op restaurant. Of wordt het toch de frituur of de snackbar? Anke en ik zijn namelijk water en vuur als het over gastronomie gaat. Hou ik wel eens van een sterrenrestaurant dan zweert Anke bij frietjes van de frituur. Van zodra gerechten teveel speciale ingrediënten bevatten zegt Anke: geef mij maar een simpele spaghetti of een croque. Geen zwezeriken voor haar, geen kreeft ook, geen gedoe.
Ik heb Anke dan ook voorgesteld dat zij het restaurantje voor deze middag kiest. Zij kent Hasselt goed. En het hoeft voor mij ook heus niet altijd culinair te zijn. Een goede brasserie waar ze met eerlijke ingrediënten koken vind ik zelf ook absoluut prima. Misschien wordt het wel het restaurant dat ze een tijdje geleden aanraadde in onze Local Foodies Special over Hasselt… Het zal me benieuwen. Maar ik hou jullie op de hoogte.
Met de feestdagen in aantocht trek je binnenkort misschien wel eens op citytrip in eigen land … en dan is Hasselt zeker een goeie optie! Je kan er shoppen, cultuur opsnuiven en genieten in tal van lekkere restaurantjes.
Wil je alle culinaire hotspots op een rij? Would Be Chef deelt met plezier de niet te missen hotspots van de experts ter plaatse … Lees meer
Nieuws
Hasselt: de hotspots volgens local foodies
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer