Straks is het zo ver: ik ga deze middag lunchen met één van de meest belangrijke dames in mijn leven. Na enkele maanden bevallingsverlof komt Anke Buckinx over anderhalve week namelijk terug in de ochtendshow van Joe. Eind volgende week nemen we alweer afscheid van Ankes fijne vervanger Kürt Rogiers en vanaf 2 september hoor je gewoon weer Sven en Anke tussen zes en negen. Dus gaan wij al vanmiddag al eens lunchen in Hasselt. Eens even bijkletsen. Zal tof zijn!
Enfin dat hoop ik, want dat is natuurlijk ook meteen een prima “relatietest”. Wij twee op restaurant. Of wordt het toch de frituur of de snackbar? Anke en ik zijn namelijk water en vuur als het over gastronomie gaat. Hou ik wel eens van een sterrenrestaurant dan zweert Anke bij frietjes van de frituur. Van zodra gerechten teveel speciale ingrediënten bevatten zegt Anke: geef mij maar een simpele spaghetti of een croque. Geen zwezeriken voor haar, geen kreeft ook, geen gedoe.
Ik heb Anke dan ook voorgesteld dat zij het restaurantje voor deze middag kiest. Zij kent Hasselt goed. En het hoeft voor mij ook heus niet altijd culinair te zijn. Een goede brasserie waar ze met eerlijke ingrediënten koken vind ik zelf ook absoluut prima. Misschien wordt het wel het restaurant dat ze een tijdje geleden aanraadde in onze Local Foodies Special over Hasselt… Het zal me benieuwen. Maar ik hou jullie op de hoogte.
Met de feestdagen in aantocht trek je binnenkort misschien wel eens op citytrip in eigen land … en dan is Hasselt zeker een goeie optie! Je kan er shoppen, cultuur opsnuiven en genieten in tal van lekkere restaurantjes.
Wil je alle culinaire hotspots op een rij? Would Be Chef deelt met plezier de niet te missen hotspots van de experts ter plaatse … Lees meer
Nieuws
Hasselt: de hotspots volgens local foodies
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer