Straks is het zo ver: ik ga deze middag lunchen met één van de meest belangrijke dames in mijn leven. Na enkele maanden bevallingsverlof komt Anke Buckinx over anderhalve week namelijk terug in de ochtendshow van Joe. Eind volgende week nemen we alweer afscheid van Ankes fijne vervanger Kürt Rogiers en vanaf 2 september hoor je gewoon weer Sven en Anke tussen zes en negen. Dus gaan wij al vanmiddag al eens lunchen in Hasselt. Eens even bijkletsen. Zal tof zijn!
Enfin dat hoop ik, want dat is natuurlijk ook meteen een prima “relatietest”. Wij twee op restaurant. Of wordt het toch de frituur of de snackbar? Anke en ik zijn namelijk water en vuur als het over gastronomie gaat. Hou ik wel eens van een sterrenrestaurant dan zweert Anke bij frietjes van de frituur. Van zodra gerechten teveel speciale ingrediënten bevatten zegt Anke: geef mij maar een simpele spaghetti of een croque. Geen zwezeriken voor haar, geen kreeft ook, geen gedoe.
Ik heb Anke dan ook voorgesteld dat zij het restaurantje voor deze middag kiest. Zij kent Hasselt goed. En het hoeft voor mij ook heus niet altijd culinair te zijn. Een goede brasserie waar ze met eerlijke ingrediënten koken vind ik zelf ook absoluut prima. Misschien wordt het wel het restaurant dat ze een tijdje geleden aanraadde in onze Local Foodies Special over Hasselt… Het zal me benieuwen. Maar ik hou jullie op de hoogte.
Met de feestdagen in aantocht trek je binnenkort misschien wel eens op citytrip in eigen land … en dan is Hasselt zeker een goeie optie! Je kan er shoppen, cultuur opsnuiven en genieten in tal van lekkere restaurantjes.
Wil je alle culinaire hotspots op een rij? Would Be Chef deelt met plezier de niet te missen hotspots van de experts ter plaatse … Lees meer
Nieuws
Hasselt: de hotspots volgens local foodies
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer