Hasselt: de hotspots volgens local foodies

Met de feestdagen in aantocht trek je binnenkort misschien wel eens op citytrip in eigen land … en dan is Hasselt zeker een goeie optie! Je kan er shoppen, cultuur opsnuiven en genieten in tal van lekkere restaurantjes.

Wil je alle culinaire hotspots op een rij? Would Be Chef deelt met plezier de niet te missen hotspots van de experts ter plaatse! Hasselt door de ogen van de local foodies!

Maak kennis met Griet Vanhees, Elspeth Jenkins & Anke Buckinx. Alle drie hebben ze een nauwe band met Hasselt en durven ze wel eens een nieuw resto uitproberen of een klassieker te testen. #hasseltforever

Heb jij nog topadresjes die we niet mogen missen in Hasselt? Laat het ons gerust weten via social media of mail naar [email protected]. Alvast smakelijk!

Griet Vanhees

Bezielster van het online shoppingwalhalla Mum of The World is Griet Vanhees. Je kent haar ook als de ravissante vrouw van autopiloot Anthony Kumpen. Griet kiest steevast voor een gezonde maaltijd en kokerelt er zelf op los voor haar kids. Zelf geniet ze enorm van op restaurant gaan. Haar favoriete resto is Jer in Hasselt. Jer staat voor Just Eat Right en heeft 1 Michelinster en kreeg 16/20 van Gault&Millau.

Griet is vooral verzot op vis. Jer werkt volgens het ritme van de seizoenen. En Griet kiest dan ook vaak voor schelvis, zeebaars of de Sint-Jacobsvruchten. “Het is er uiterst gezellig, heel lekker en bovendien zijn de aangepaste wijnen telkens super”, aldus Griet. Je kan Griet er trouwens vaak vinden op vrijdag of ze gaat er met haar man eten op een speciale dag.

Jer – Just Eat Right
Persoonstraat 16
3500 Hasselt
011/26.26.47
www.jer.be

Elspeth Jenkins

Elspeth Jenkins is moderedactrice van Marie Claire België, daarnaast is ze ook freelance styliste voor o.a. Balthazar. Tot eind september woonde ze in Hasselt, ondertussen woont en werkt ze in Kapellen en Berchem. Deze modieuze verschijning kent Hasselt dus als geen ander.

Elspeths ultieme tip in Hasselt is restaurant Pocomatto. “Ik ontdekte de plek toen ze nog tegenover het stadhuis in Hasselt zaten. Toen ik net naar Limburg was verhuisd, ondertussen al bijna 9 jaar geleden. De inrichting was toen die van een klassieke brasserie, maar de kaart vol heerlijke pasta’s is eigenlijk nooit veranderd. En maar goed ook. Ik schat dat de dames van Pocomatto, of Poco zoals wij het afkorten, een 5-tal jaar geleden naar de nieuwe locatie in de Dorpsstraat zijn verhuisd”, vertelt Elspeth.

“De interieurstijl is nu meer die van een fijne kantine en de muziek die er opstaat is die van een radiostation uit Ibiza – want dat is de uitbaatsters hun favoriete vakantiebestemming. Zalig!” aldus Elspeth. Pocomatto is ideaal om al lekker vroeg binnen te springen en dan te beginnen met aperitieven. De kaart is sinds dag 1 ongewijzigd gebleven en staat vol klassiekers als pasta pesto – scampi, al ragu of penne 4 kazen. Eén van de heerlijke voorgerechten is een heerlijke Caprese salade. “En op het bord met specials tref je vaak de spaghetti Meatballs. Niet twijfelen, en bestellen”, verklapt Elspeth.

Pocomatto
Dorpsstraat 42
3500 Hasselt
011/22.79.66
www.pocomatto.be

Anke Buckinx

Mijn lieve collega radiopresentatrice op Joe is Anke Buckinx! Samen met haar man Tom en haar dochtertje Lou durft ze wel al eens op restaurant gaan. “Géén moeilijke keuze, want ik heb echt maar één lievelingsresto in Hasselt … en eigenlijk in héél de wereld! En dat is Art Choc in de Ridder Portmansstraat. Wij gaan er altijd met vrienden heen als we iets te vieren hebben”, verklapt Anke.

Art Choc serveert de klassieke Franse en Italiaanse keuken. Anke kiest er altijd voor haar favoriete gerechten: ofwel iets met pasta, ofwel iets met frietjes als de zeetong meunière of gewoon een héérlijke steak. Haar lief is vooral fan van de gamba’s in de pan, zelf vind ze dat te veel gepruts. “Eigenaar én chef-kok Peter Collura is zo charmant en slaagt erin om je écht het gevoel te geven dat je bijzonder welkom bent. Hij vraagt dikwijls tijdens het bestellen: ‘En waar hebt ge goesting in?’ of ‘Kan ik met speciale wensen rekening houden?’. Hij kookt op gevoel, wil je verrassen, maar zèlf mag je ook suggesties doen. Hoe tof is dat? En als je iets wil aanpassen aan’t dessert of zo, hoef je niet extra te betalen. Ik heb de chef ook nog nooit zien stressen in z’n open keuken: hij kookt met zo veel goesting én dat proef je”, vertelt Anke.

De sfeer bij Art Choc is ongedwongen en lekker chill. Je gaat er niet heen om ‘te zien en gezien te worden’. Je hoeft je er ook niet op te dirken om te gaan eten. De chef-kok ziet er zèlf uit alsof ‘ie is weggelopen uit de stoere tv-reeks ‘Sons Of Anarchy’. Letterlijk: want in de etalage van z’n restaurant blinkt altijd z’n vette motor.

Art Choc
Ridder Portmansstraat 6
3500 Hasselt
0477/87.03.64
Facebookpagina Art Choc