Gisteren heel wat bezorgde berichtjes gekregen van vrienden en kennissen. Of ik nu binnenkort echt voorgoed vertrek naar Barcelona. Ik had namelijk een interview gegeven aan “De Zondag” waarin ik antwoordde “dat ik ooit wel eens in Barcelona wil gaan wonen” op de vraag of ik nog dromen heb voor de toekomst. Dat werd meteen de titel van het artikel. En in de loop van de dag werd dat op andere media al “Sven Ornelis verhuist naar Spanje“. Voor alle duidelijkheid: neen, dat is niet het geval, dat is enkel een droom, maar daar staat echt geen (snelle) planning op. Voorlopig blijf ik nog in België om samen met Anke ochtendshows te maken op Joe.
Wat wel waar is: sinds tientallen jaren heb ik mijn hart verloren in Barcelona, en sinds ik er nu een paar jaar ook een flatje heb ben ik helemaal verliefd op de stad geworden. Je kunt hier op mijn blog dan ook veel verhalen vinden over mijn lievelingsrestaurants in de hoofdstad van Catalonië. En ja, ik heb wel de droom om er ooit permanent te gaan wonen. Want met de technische mogelijkheden van vandaag kun je ook vanop afstand makkelijk radio maken vanuit het buitenland. En als ik dat dan zou kunnen combineren met een klein gezellig restaurantje waarin ik met de producten van de markt lekker zou kunnen koken voor de vele Vlaamse toeristen en voor de vele vrienden die ik intussen al daar heb kunnen maken, dan zou dat echt zalig zijn. Het is nog niet voor morgen, maar misschien wel voor overmorgen. Wie komt er dan eens bij mij eten?
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer