Mijn slechtste restaurant ooit
Nieuws

Mijn slechtste restaurant ooit

Een journalist vroeg me onlangs: wat is het slechtste restaurant waar je ooit at. Ik moet eerlijk zijn: dat is een redelijk stevige vraag. Ik heb namelijk veel respect voor alle mensen in de horeca. Het is geen makkelijke stiel, en vaak heeft het met smaak te maken. Maar ik kon me wel één restaurant herinneren, waar echt alles fout ging.

Het was zo’n 13 jaar geleden in Athene. We waren er in de herfstvakantie. November dus. We kregen enkel regen, wind en grijs weer. En het was behoorlijk koud. En nadat we in de gietende regen de Acropolis bezocht hadden sprongen we in een taxi en vroegen de chauffeur om ons naar een goed authentiek restaurant te brengen. De chauffeur stelde ons voor om te gaan lunchen in een “charmant restaurantje van een neef van hem”. Dat werd de slechtste ervaring ooit. Verschrikkelijk.

Het restaurant keek uit op een bouwwerf. Overal hingen neonlichten. De obers waren uiterst onvriendelijk. Het eten was koud, en of te taai, of aangebrand, of te rauw. Er werd ons naast de kaart een lekkere vis in de oven voorgesteld. Die werd veel te droog gebakken. En die bleek nadien een fortuin te kosten. De wijn was slecht en lauw. Kortom. Alles zat fout. Het was een echte “tourist trap”. Sinds die dag heb ik me voorgenomen om altijd reviews van restaurants te lezen voor ik er binnenstap. En ik vermijd ook altijd restaurants te dicht bij de toeristische trekpleisters.

Onze slechte ervaring was in Athene. Maar je kunt het echt overal meemaken. Ook in Brussel of Antwerpen. Ook in London of New York. Zeker ook in Barcelona, mijn zo geliefde stad. De stad waar je fantastisch eten kunt, maar ook bijzonder slecht. Vergeet maar ongeveer alle restaurants op de Ramblas. Er zitten heel wat eettentjes aan Barceloneta die echt afschuwelijk zijn. Vlakbij de Sagrada Familia kun je ook geweldig slecht eten.

Kortom, laat je vooral niet vangen. Ik kan je dan ook van harte mijn Barcelona Special aanraden: daarin staan de restaurantjes waar ik graag ga eten. Van exclusief tot super goedkoop. Want geloof me: met prijs heeft het meestal niet zo ontzettend veel te maken. Er zijn hele goedkope tapasbars in Barcelona waar het zalig eten is, en dure restaurants die afknappers zijn.

Gerelateerde nieuwsberichten

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Boeken Hockney

Zaterdag is er nog eens een boekverkoop bij ons in de tuin!

Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer