Mijn slechtste restaurant ooit
Nieuws

Mijn slechtste restaurant ooit

Een journalist vroeg me onlangs: wat is het slechtste restaurant waar je ooit at. Ik moet eerlijk zijn: dat is een redelijk stevige vraag. Ik heb namelijk veel respect voor alle mensen in de horeca. Het is geen makkelijke stiel, en vaak heeft het met smaak te maken. Maar ik kon me wel één restaurant herinneren, waar echt alles fout ging.

Het was zo’n 13 jaar geleden in Athene. We waren er in de herfstvakantie. November dus. We kregen enkel regen, wind en grijs weer. En het was behoorlijk koud. En nadat we in de gietende regen de Acropolis bezocht hadden sprongen we in een taxi en vroegen de chauffeur om ons naar een goed authentiek restaurant te brengen. De chauffeur stelde ons voor om te gaan lunchen in een “charmant restaurantje van een neef van hem”. Dat werd de slechtste ervaring ooit. Verschrikkelijk.

Het restaurant keek uit op een bouwwerf. Overal hingen neonlichten. De obers waren uiterst onvriendelijk. Het eten was koud, en of te taai, of aangebrand, of te rauw. Er werd ons naast de kaart een lekkere vis in de oven voorgesteld. Die werd veel te droog gebakken. En die bleek nadien een fortuin te kosten. De wijn was slecht en lauw. Kortom. Alles zat fout. Het was een echte “tourist trap”. Sinds die dag heb ik me voorgenomen om altijd reviews van restaurants te lezen voor ik er binnenstap. En ik vermijd ook altijd restaurants te dicht bij de toeristische trekpleisters.

Onze slechte ervaring was in Athene. Maar je kunt het echt overal meemaken. Ook in Brussel of Antwerpen. Ook in London of New York. Zeker ook in Barcelona, mijn zo geliefde stad. De stad waar je fantastisch eten kunt, maar ook bijzonder slecht. Vergeet maar ongeveer alle restaurants op de Ramblas. Er zitten heel wat eettentjes aan Barceloneta die echt afschuwelijk zijn. Vlakbij de Sagrada Familia kun je ook geweldig slecht eten.

Kortom, laat je vooral niet vangen. Ik kan je dan ook van harte mijn Barcelona Special aanraden: daarin staan de restaurantjes waar ik graag ga eten. Van exclusief tot super goedkoop. Want geloof me: met prijs heeft het meestal niet zo ontzettend veel te maken. Er zijn hele goedkope tapasbars in Barcelona waar het zalig eten is, en dure restaurants die afknappers zijn.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer