Mijn slechtste restaurant ooit
Nieuws

Mijn slechtste restaurant ooit

Een journalist vroeg me onlangs: wat is het slechtste restaurant waar je ooit at. Ik moet eerlijk zijn: dat is een redelijk stevige vraag. Ik heb namelijk veel respect voor alle mensen in de horeca. Het is geen makkelijke stiel, en vaak heeft het met smaak te maken. Maar ik kon me wel één restaurant herinneren, waar echt alles fout ging.

Het was zo’n 13 jaar geleden in Athene. We waren er in de herfstvakantie. November dus. We kregen enkel regen, wind en grijs weer. En het was behoorlijk koud. En nadat we in de gietende regen de Acropolis bezocht hadden sprongen we in een taxi en vroegen de chauffeur om ons naar een goed authentiek restaurant te brengen. De chauffeur stelde ons voor om te gaan lunchen in een “charmant restaurantje van een neef van hem”. Dat werd de slechtste ervaring ooit. Verschrikkelijk.

Het restaurant keek uit op een bouwwerf. Overal hingen neonlichten. De obers waren uiterst onvriendelijk. Het eten was koud, en of te taai, of aangebrand, of te rauw. Er werd ons naast de kaart een lekkere vis in de oven voorgesteld. Die werd veel te droog gebakken. En die bleek nadien een fortuin te kosten. De wijn was slecht en lauw. Kortom. Alles zat fout. Het was een echte “tourist trap”. Sinds die dag heb ik me voorgenomen om altijd reviews van restaurants te lezen voor ik er binnenstap. En ik vermijd ook altijd restaurants te dicht bij de toeristische trekpleisters.

Onze slechte ervaring was in Athene. Maar je kunt het echt overal meemaken. Ook in Brussel of Antwerpen. Ook in London of New York. Zeker ook in Barcelona, mijn zo geliefde stad. De stad waar je fantastisch eten kunt, maar ook bijzonder slecht. Vergeet maar ongeveer alle restaurants op de Ramblas. Er zitten heel wat eettentjes aan Barceloneta die echt afschuwelijk zijn. Vlakbij de Sagrada Familia kun je ook geweldig slecht eten.

Kortom, laat je vooral niet vangen. Ik kan je dan ook van harte mijn Barcelona Special aanraden: daarin staan de restaurantjes waar ik graag ga eten. Van exclusief tot super goedkoop. Want geloof me: met prijs heeft het meestal niet zo ontzettend veel te maken. Er zijn hele goedkope tapasbars in Barcelona waar het zalig eten is, en dure restaurants die afknappers zijn.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer