Vandaag hebben we een super plezante uitstap op de planning staan. Ik ga de cava-maker bezoeken die ons zalige cava maakt voor Wijn Ornelis. Je weet dat ik in november mijn eigen wijnen heb gelanceerd … Lees meer
De drie chefs van Disfrutar, het vijfde beste restaurant in de wereld, en the place to be in Barcelona, hebben vandaag een foto geplaatst. Samen kijken ze uit over de stad … Lees meer
Sinds jaar en dag is Barcelona, de fiere hoofdstad van Catalonië, in Spanje, mijn lievelingsstad. Ik kom er al een paar decennia met veel plezier tijdens mijn vakanties, en sinds een kleine tien jaar hebben we er ook een eigen flat … Lees meer
Heel vaak vragen mensen die naar Barcelona op reis gaan mij: geef ons eens een goed adresje voor lekkere tapas. Er zijn er zo ontzettend veel in de stad, dus er is keuze zat … Lees meer
Een bijzonder plekje in Barcelona, dit restaurant Pur. De naam zegt trouwens alles: dit is een restaurant waar het product de hoofdrol speelt. De naam “Pur” zegt alles: hier mag je een pure productkeuken verwachten dus … Lees meer
Ik ben zot van Barcelona. Dat is geen geheim. Ik kom er nu echt al tientallen jaren. En sinds 2013 hebben we er ook zelf een flatje gekocht. Op het moment dat de economie het in Spanje knap lastig had, en de prijzen zwaar onder druk stonden, is het ons eindelijk gelukt om onze droom waar te maken … Lees meer
Een paar weken geleden schreef ik hier op deze blog nog dat Barcelona een flink stuk onveiliger geworden is. Dat bleek toen uit nieuwe cijfers. En ook al heb ik mij hier persoonlijk nooit onveilig gevoeld, in sommige wijken in het oude centrum en in sommige buitenwijken voel je toch soms een soort van grauwheid en latente dreiging die er inderdaad de laatste maanden niet op verbeterd is … Lees meer
Ik krijg de afgelopen dagen van zoveel mensen de vraag of het echt waar is dat Barcelona zoveel onveiliger geworden is. Om eerlijk te zijn: ik viel een beetje uit de lucht … Lees meer
Ik herinner me nog goed een jaar of zes geleden. We hadden net een flat gekocht in Barcelona die nog volledig moet gerenoveerd worden. Alles moest nieuw gedaan worden: elektriciteit, waterleiding, airco, keuken, badkamer … Lees meer
Het was op één van mijn wandelingen niet zo lang geleden dat ik (eigenlijk redelijk dicht bij onze eigen flat in Barcelona) een “nieuw” restaurant tegenkwam dat er supertof uitzag … Lees meer
Intussen weet zowat iedereen dat ik halftijds in Barcelona woon, en dat ik ook hou van de betere restaurants, dus krijg ik wel eens de vraag: “wij gaan ook naar Barcelona, geef ons eens wat tips waar we kunnen gaan eten … Lees meer
Veel mensen die naar Barcelona reizen vragen mij tips. En die probeer ik zoveel mogelijk te geven. Meestal zijn dat restauranttips. Je kunt er hier alvast een pak vinden: Top 10 adresjes Barcelona … Lees meer
Ik probeer niet te vaak te goochelen met termen als “beste ooit” maar heel soms moet je een uitzondering durven maken. Wanneer je echt uit je sokken bent geblazen, dan mag je dat zeggen … Lees meer
Na een jaar vol dj-sets op vrijdag en zaterdag hadden we ons voorgenomen om in december, de mooiste maand van het jaar, een paar weekends door te brengen in ons geliefde Barcelona … Lees meer
In het prachtig gerenoveerde Princesa Sofia Hotel in Barcelona heeft culinaire ondernemer Carles Tejedor een hele resem mooie restaurants geplaatst. Be So is echt één van de culinaire revelaties in Barcelona … Lees meer
Moments in het Mandarin Oriental op de machtige Passeig de Gracia is één van de bekendere sterrenrestaurants in Barcelona. Het is Raül Balam, de zoon van de bekende driesterrenchef Carmen Ruscalleda die er al jaren de chef is … Lees meer
Altijd lekker: een heerlijke pasta met verse gamba’s. Ik koop ze op de markt in Barcelona, vers, gepeld. Hoe makkelijk, hoe lekker, en hoe vers kun je gamba’s krijgen … Lees meer
De prijs voor het mooiste restaurant in Barcelona gaat zeker naar Alkimia. En dat wil wel wat zeggen in een stad vol restaurants en eettentjes met tot de verbeelding sprekende interieurs … Lees meer
Ik reik deze week zeven pluimen uit aan de culinaire toppers van het voorbije jaar. Vandaag pluim nummer vijf en die geef ik aan het restaurant dat mij prijs kwaliteit in Barcelona het meeste kon bekoren … Lees meer
Het is herfstvakantie en ik ben opnieuw in Barcelona! Niet meteen een stad om met kids te doen denk je? Wel ik kan je zeggen, de Spaanse stad heeft ook voor kinderen veel te bieden … Lees meer
Het gebeurt niet zo vaak dat je gaat eten in een restaurant dat een goede week open is, en waarvan je denkt: dit is meteen een Michelinster, en misschien zelfs 2 sterren waard … Lees meer
Dag twee in Barcelona met mijn nichtje Julie zit erop. En het was een zalige dag. We hebben ver gewandeld (it’s running in the family!) en zijn uitgebreid gaan shoppen (doe ik liever voor een kind dat ik daarmee gelukkig maken kan, dan voor mezelf) … Lees meer
Klinkt misschien wat raar, een top 5 van Aziatische restaurants in Barcelona, maar de stad is zo groot, en er zijn duizenden en duizenden restaurants, dus ja, ook voor de liefhebbers van de Oosterse keuken is deze heerlijke wereldstad een prima reisbestemming … Lees meer
Ik ben weer een weekendje in Barcelona geweest. Zalig hoor. Even uitpuffen en lekker bijtanken alvorens straks de laatste sprint richting zomervakantie in te zetten … Lees meer
Sinds enkele maanden heeft Barcelona eindelijk een restaurant met drie sterren: Lasarte. Martin Berasategui, die zijn fantastische hoofdrestaurant in Lasarte-Oria in Baskenland heeft, heeft in Barcelona dus dit tweede restaurant, en de derde ster is in beide restaurants zeer verdiend … Lees meer
Een paar weken terug ben ik (nog eens) gaan eten in één van de beste restaurants van de wereld, El Celler De Can Roca van de drie erg funky Catalaanse broers Roca … Lees meer
Als je mij op Instagram volgt, dan zal je al gemerkt hebben dat ik een favoriet restaurant heb in Barcelona: Via Veneto. Een heel bijzondere plek waar ik heel vaak ga tafelen, gewoon omdat het eten er zo lekker is … Lees meer
Eén van de lekkerste tapas die ik ooit at bij Bodega 1900 de jammer genoeg intussen gesloten pretentieloze tapasbar van Albert Adria in Barcelona, waren scheermesjes met een sausje van sinaasappels … Lees meer