Mijn zondag is gewoon al fantastisch gestart
Nieuws

Mijn zondag is gewoon al fantastisch gestart

Goedemorgen iedereen! Ik voel mij echt fantastisch vanmorgen. Er is nochtans niks spectaculairs gebeurd, en toch voel ik me alsof ik op wolkjes loop. Ik was sowieso vroeg wakker. Rond half zes al. Dat is niet uitzonderlijk voor mij in het weekend. Maar ik dacht wel : het is zondag, ik draai me nog eens heel even om. Dat is ook gelukt. Pas tien voor zes heb ik m’n ogen definitief opengedaan. Ik had geslapen als een roos, of als een baby, of hoe zeg je dat?

Vervolgens ben ik stilletjes de trap afgewandeld, heb ik de rolluiken en de gordijnen geopend, en ook de achterdeur naar de tuin die als gek de lente aan het vieren is. De vogeltjes waren een concert aan het geven. Er staan bloemen in alle hoeken van de tuin. En in m’n kamerjas ben ik een kleine wandeling gaan maken in onze tuin. Vooral in het bosgedeelte was het volop feest. M’n longen vulden zich met frisse lucht, en ik dacht: deze dag kan ik aan.

Straks komen er twee goede vrienden eten op ons terras, en ik heb gisteren al uitgebreid voor deze gekookt, alleen het dessert moest ik nog halen, bij de bakker. Maar terwijl ik wat klassieke muziek opzette, ik hou van barok op zondagochtend zag ik in de keuken nog mooie lekkere appeltjes liggen in de fruitmand. Ze waren al goed rijp. Bijna te rijp. En ik dacht: ik ben dan toch vroeg wakker, laat ik gewoon nog eens die heerlijke appeltaart van mijn mama maken.

Ze staat nu in de oven en de keuken geurt naar de heerlijkste zoete smaken uit mijn jeugd. Een beter dessert kun je in dit huis nauwelijks krijgen. Straks, wanneer de taart uit de oven is, trek ik mijn wandelschoenen aan en ga ik tien kilometer stappen. Ondertussen kan ik tussen 9 en 10 luisteren naar “De Toestand Is Ernstig Maar Niet Hopeloos” op Radio 1 waarin ik een column voorlees. Daarna haal ik verse bloemetjes voor op tafel, en tegen half één komen de gasten.

Terwijl ik dit schrijf besef ik: dit wordt een zondag uit de duizend, koken, bakken, bloemen in huis, mooie muziek op, vogeltjes die fluiten, vrienden op ons terras, wijntjes erbij. Wat kan het leven toch mooi zijn, als jet maar wil zien… Ik wens u allen ook een prachtige zondag toe. Misschien ook wel met de appeltaart van mijn mama. Super makkelijk te maken, en vooral bestaand uit geluk.

Mama's belachelijk lekkere appeltaart
Recept

Mama’s belachelijk lekkere appeltaart

Beter dan dit bestaat niet! Als je deze taart maakt en in je oven zet, dan gaat je huis mierzoet ruiken naar dat van mijn ouders in Knesselare, waar ik opgroeide en verjaardag na verjaardag, feestdag na feestdag, blij als een kind was, omdat ik de beste appeltaart van de wereld proeven mocht. Wedden dat je kinderen ze ook zalig vinden … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer