Na sneeuw kwam zonneschijn. Alweer een topdag beleefd.
Nieuws

Na sneeuw kwam zonneschijn. Alweer een topdag beleefd.

Nadat we zondag nog in de sneeuw stonden boven op Tibidabo, beleefden we gisteren in Barcelona een totaal andere dag. Na een lekker ontbijtje op mijn favoriete markt, Mercat del Ninot, zijn Anna en ik samen op pad gegaan. Anna is net als haar ouders, en mijn papa, een echte atlete. Ze werd dit jaar Vlaams kampioen in het veldlopen en won de Crosscup. Dan mag nonkel Sven een getrainde wandelaar zijn, maar Anna loslopen zat er niet in. In totaal hebben we 20 kilometer gestapt. Gelukkig in de zon. Want die was eindelijk van de partij. Warm is het nog niet in Barcelona, maar het zonnetje deed zeer veel deugd.

We zijn samen de Sagrada Familia gaan bezoeken, de machtige kerk van Gaudi. Een meisje van dertien naar een kerk meenemen lijkt misschien niet evident, maar Anna vond het prachtig. We hadden geluk. De zon viel eerst aan de groen-blauwe kant door de glasramen, en daarna door de rood-oranje en het lichtspektakel was magnifiek. We hebben er samen van genoten. Van het licht en van de indrukwekkende architectuur. Anna heeft uiteraard een pak mooie foto’s gemaakt. Zalig om te zien hoe ze van het bezoek genoot.

Na een lichte lunch op ons terrasje, en een uurtje platte rust (want mijn verkoudheid blijft me toch behoorlijk parten spelen) zijn we weer samen op pad gegaan. Deze keer naar Nou Camp, het immense stadion van FC Barcelona. Anna is minder een voetballiefhebber dan haar grotere zus Julie (met wie we toen zij op bezoek was in 2017 naar een match zijn gaan kijken) maar het stadion wou ze wel graag eens zien. Ook daar was ze danig onder de indruk. Twee tempels op één dag: de Sagrada Familia en Nou Camp, het was voor ons allebei genieten. En Anna heeft dan ook nog eens een truitje gekregen van FC Barcelona. Leuk voor als ze gaat trainen.

De avond sloten we af met een lekker etentje bij Tapas 24 van Carles Abellan op Diagonal. Wanneer je lekkere tapas wil eten in Barcelona is en blijft dat één van de absolute aanraders. Anna heeft genoten van de patatas bravas, de kroketjes met jamón ibérico, de balletjes in tomatensaus, het brood met tomaat, de Russische salade, en de bikini van het huis, een croque met jamon, mozzarella  en truffel. En ze heeft voor de derde dag op rij een Virgin Mojito gedronken. Dat is er eentje zonder alcohol. Ja, qua vergelijkende studie kan dat tellen. Kortom, het was weer genieten.

Vandaag gaan we Park Güell bezoeken en wellicht ook de Bunkers, waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. En daarna gaan we…. shoppen. Dat hoort ook bij een tripje naar Barcelona voor ons nichtjes en neefje hun communie: ze mogen een leuke nieuwe outfit kopen. Anna heeft veel smaak, dus ik denk dat ze wel zal weten wat ze wil. Heerlijk toch, als je zelf geen kinderen hebt is het zo leuk om hen eens goed te verwennen. Ik geniet van elke minuut dat ze hier is.

Wie wil er met mij ook eens naar Barcelona?
Nieuws

Wie wil er met mij ook eens naar Barcelona?

Ik kreeg de voorbije dagen gigantisch veel lieve berichten van de volgers van mijn sociale media en van Would Be Chef. Ik ben jullie een beetje aan het spammen met foto’s en filmpjes met Anna, die we voor haar plechtige communie naar Barcelona hebben mee genomen. Het is een cadeautje waar ze door covid met twee jaar vertraging, enorm van aan het genieten is … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer

Waar komen donuts precies vandaan?

Waar komen donuts precies vandaan?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn verschillende theorieën over waar donuts precies vandaan komen, en verschillende culturen eisen de oorsprong een beetje op … Lees meer

Hier eet je volgens mij de allerbeste Crêpe Suzette

Crêpe Suzette is misschien wel de chicste pannenkoek die je ooit zult eten. Deze heerlijke Franse klassieker bestaat uit flinterdunne crêpes in een warme saus van boter, suiker, sinaasappelsap en sinaasappellikeur (vaak Grand Marnier of Cointreau) … Lees meer